איך מכונים חלבה מוצקה בבית?

LM817

New member
איך מכונים חלבה מוצקה בבית?

ממרח חלבה זה קל ממש. כולו טיחנה גולמית+סירופ סוכר.
אבל אני רוצה לעשות חלבה מוצקה של ממש כמו שיש בחנות (מוצקה, קצת פריכה ושבירה). האם זה אפשרי בתנאי מטבח רגיל או שצריך לחץ כבד שהופך את זה למוצק?
ראיתי מתכון ביו-טיוב (מיכל לוין), אבל שם נראה לי זה מתמצק בזכות קיפאון וברגע שזה מפשיר זה יחזור להיות נוזל סמיך בטח.
אז יש לכם הצעות? יש לי טיחנה, יש שומשום ויכול להשיג עוד רכיבים במידת הצורך.
 

TCHM

New member
לא צריך לחץ, אתה כלל לא בכיוון...

צריך לדעת להכין וצריך חומרים, מדובר בבישול סוכר וטחינה
בתוספת חומר מקציף (מסריח) ועבודה מדויקת.
אין טעם לכין בבית משום סיבה.
 

LM817

New member
למה אין טעם?

אני לא גר בארץ. פה יש חלבה, אבל היא יקרה ואין מגוון. ברגע שתהיה לי אופציה להכין לבד, אני יכול לעשות כמה סוגים.
האם הכוונה שלך היא שצריך לבשל את העיסה של תחינה+סירופ עד להתמצקות? וזה משהו מסובך מדי להכנה ביתית?
 
חלווה של פולנים

חלווה זה מתכון יהודי פשוט!
1 כוס אבקת חלב לא נוכרי ולא עקום
1 כוס אבקת סוכר
אפשר אגוזים מרוסקים בעלי ומכתש
תבלינים כמו הל, פיסטוק של חלבי, פרחי שושנים מיובשים (כמנהג יהדות סוריה)
וחצי כוס טחינה
מערבבים מוצקים ויוצקים מעט מהטחינה, הרעיון מעט טחינה ולערבב, עוד מעט טחינה ולערבב
שזה כבר לא פרורי (לא רוצים קרמבל או שטריזל) מפזרים את הפיסטוק של חלבי ומסדרים שכבה של החלווה ושוב שיכבה פיסטוק של חלבי ושוב חלווה
למקרר לכ 4 שעות (רצוי ללילה) ומוכן
 
למעלה