חמין - תוצאות ומסקנות
שלום
לא היה צורך בהוספת שומן(מזל שלא הוספתי), בשר השפונדרה שקניתי שחרר כל
כך הרבה שומן שהיתה ממש הצפה ובסיום ההכנה היה צורך להוציא מהסיר את
עודפי השומן, מים לא הוספתי במהלך ההכנה, הבשר עצמו לא היה טעים ולא יצא
רך כמו שזכור לי שבשר בחמין אמור להיות, לא שמתי אותו למעלה אלא באמצע
כך שברור שלא התייבש, הבשר היה סיבי ולא נעים ללעיסה, כפי הנראה קניתי
בשר לא טוב, כרעי העוף יצאו מצוינים, אינני יודע איזה חלק של בשר אימי נהגה
לשים בחמין אבל לפי כמויות השומן שהשפונדרה שיחררה ברור שזה לא היה
שפונדרה, אקנה חלק אחר לסיבוב הבא (אחזור לנדנד בפורום).
גם בשר השפונדרה וגם הבשר שהיה סביב העצם שקניתי יצאו סיביים ולא טעימים,
את שניהם קניתי באותו מקום (דווקא נקי ומסודר שעשה רושם טוב).
קישקע - קטסטרופה, קניתי מוכן(לא אמיתי),אמנם לא התפוצצו אבל נראה שגם
הנוזלים לא חדרו פנימה, יצאו דחוסים ,כישלון טוטאלי, כפי הנראה הטעות היתה
שלא ניקבתי ולכן נוזלי החמין לא חדרו פנימה.
מכיוון שנשארו מספר חתיכות קישקע שלא השתמשתי בהן החלטתי מספר ימים
מאוחר יותר לבשל בסיר עם מיים ולטגן, הפעם ניקבתי את הקישקע, התוצאה היתה
שהם ספגו מיים והתנפחו ויצאו רכים, בפעם הבאה אנקב אותם ונקווה לטוב.
עצמות - טעימות,אכלול אותן גם בפעם הבאה.
תיבול - לא ידעתי כמה מלח ופלפל לשים (שום לא שמתי) ונזהרתי לא להגזים,
התוצאה היתה שנאלצתי להוסיף בזמן האוכל, לא נורא, אגדיל בהדרגה.
ביצים ותפו"א יצאו מצוין ,לא מפתיע,קשה לפספס.
שעועית אדומה ולבנה - ההפתעה של החמין, יצאו מעולות, רכות וטעימות,אולי הסוג
שקניתי בשוק ולא בסופר עשו את ההבדל ואולי עודפי השומן שהיו בסיר.
גריסי פנינה - לא תורם, לדעתי מיותר.
חיטה - לא הוספתי.
אולי אוסיף נקניק מעושן לסיר הבא.
תודה לכולם על העצות.
שלום
לא היה צורך בהוספת שומן(מזל שלא הוספתי), בשר השפונדרה שקניתי שחרר כל
כך הרבה שומן שהיתה ממש הצפה ובסיום ההכנה היה צורך להוציא מהסיר את
עודפי השומן, מים לא הוספתי במהלך ההכנה, הבשר עצמו לא היה טעים ולא יצא
רך כמו שזכור לי שבשר בחמין אמור להיות, לא שמתי אותו למעלה אלא באמצע
כך שברור שלא התייבש, הבשר היה סיבי ולא נעים ללעיסה, כפי הנראה קניתי
בשר לא טוב, כרעי העוף יצאו מצוינים, אינני יודע איזה חלק של בשר אימי נהגה
לשים בחמין אבל לפי כמויות השומן שהשפונדרה שיחררה ברור שזה לא היה
שפונדרה, אקנה חלק אחר לסיבוב הבא (אחזור לנדנד בפורום).
גם בשר השפונדרה וגם הבשר שהיה סביב העצם שקניתי יצאו סיביים ולא טעימים,
את שניהם קניתי באותו מקום (דווקא נקי ומסודר שעשה רושם טוב).
קישקע - קטסטרופה, קניתי מוכן(לא אמיתי),אמנם לא התפוצצו אבל נראה שגם
הנוזלים לא חדרו פנימה, יצאו דחוסים ,כישלון טוטאלי, כפי הנראה הטעות היתה
שלא ניקבתי ולכן נוזלי החמין לא חדרו פנימה.
מכיוון שנשארו מספר חתיכות קישקע שלא השתמשתי בהן החלטתי מספר ימים
מאוחר יותר לבשל בסיר עם מיים ולטגן, הפעם ניקבתי את הקישקע, התוצאה היתה
שהם ספגו מיים והתנפחו ויצאו רכים, בפעם הבאה אנקב אותם ונקווה לטוב.
עצמות - טעימות,אכלול אותן גם בפעם הבאה.
תיבול - לא ידעתי כמה מלח ופלפל לשים (שום לא שמתי) ונזהרתי לא להגזים,
התוצאה היתה שנאלצתי להוסיף בזמן האוכל, לא נורא, אגדיל בהדרגה.
ביצים ותפו"א יצאו מצוין ,לא מפתיע,קשה לפספס.
שעועית אדומה ולבנה - ההפתעה של החמין, יצאו מעולות, רכות וטעימות,אולי הסוג
שקניתי בשוק ולא בסופר עשו את ההבדל ואולי עודפי השומן שהיו בסיר.
גריסי פנינה - לא תורם, לדעתי מיותר.
חיטה - לא הוספתי.
אולי אוסיף נקניק מעושן לסיר הבא.
תודה לכולם על העצות.