חמין - עצמות מח - מה קניתי בדיוק

מיכאל384

New member
חמין - עצמות מח - מה קניתי בדיוק

שלום

קניתי בשוק עצמות מח, לאחר שקניתי במקום אחד מספר עצמות ראיתי במקום אחר
קצת יותר נקי ומסודר עצם מח+בשר מסביב והמוכר הסביר שלא מורידים את הבשר,
כך משתמשים בזה.

מצורפת תמונה.

שאלות:

1) צרפתי תמונה של מה שקניתי, נראה לי שהשורה העליונה היא של עצמות מח
ומה שמתחתיה הוא משהו שונה, האם אכן כך ?

2) האם כדאי להשתמש בעצם עם הבשר כדי לעשות ציר בקר שאותו אוסיף לחמין
במקום המיים או שאולי עדיף להשתמש בעצמות ללא הבשר להכנת ציר הבקר ?

3) האם לאחר הכנת ציר הבקר אני יכול/צריך להכניס את העצם לסיר החמין ?

4) עבור הפעם הבאה :
א) האם כדאי להעדיף עצם עם בשר כמו בצד שמאל בתמונה עבור החמין ?
ב) האם כדאי להעדיף עצם עם בשר כמו בצד שמאל בתמונה עבור הציר הבקר ?

5) הצבע הצהוב שנמצא בתמונה של העצם הימנית מעיד על בעיה ?

6) קניתי קצת שומן כדי להוסיף לחמין, האם רצוי להמיס אותו לפני ההוספה או
להוסיף אותו בצורת חתיכות לסיר החמין ולקוות שימס במהלך 12 השעות שהסיר
בתנור ?

חשבתי שלפרה יש רגליים עבות יותר.

תודה
מיכאל

 

TCHM

New member
הסבר....

בשורה העליונה אלו עצמות מח, בשורה התחתונה אלו עצמות
שנקראות "עצמות סוכר" שאין בהן מח אבל טובות לכל תבשיל,
כמובן שעצמות המח עדיפות.
הבשר על העצמות - בד"כ מנקים את העצמות לחלוטין מהבשר,
אם יש בשר זה יוסיף מעט טעם.
אין צורך להכין ציר לחמין ואין צורך להשתמש בציר, מיותר לחלוטין, זה
תבשיל פשוט שכל מרכיביו בבישול איטי וארוך יוצרים את המרקם
והטעם המיוחד. תוסיף מעט מחית ציר בקר מוכן של קנור וזהו.
הצבע הצהוב זה צבע השומן של פרה מבוגרת, אצל פרה/עגל צעיר
הוא לבן. תקין לחלוטין.
אין צורך להוסיף שומן לתבשיל שגם כך "כבד" מאד אלא אם כן אתה
חסיד סתימת עורקים, השומן שבבשר מספיק בהחלט.
את הנתחי הבשר טגן בתחילת הבישול לקרמול, זה מה שנותן את הטעם.

בהצלחה
 
צורת הגשה

בגולה הדוויה נהוג יותר ויותר להגיש כך.
יש לבקש מהקצב לנסר לרוחב ו..לגריל
אוכלים עם כפית בנוכחות הקרדיולוג. מעדן!

 
מח עצם (Bone marrow)

מעבר לחלקו בבישול, ומתן טעמים (במקרה זה של חמין, אבל לא רק), המח עצמו טעים מאוד. אפשר להוציא מהעצם (חייב להיות חם) עם כפית, למרוח על פרוסת לחם, צעט מלח ו...מעדן!
יש שמשתמשים בו כתוספת לסטייק פילה:
https://www.conorbofin.com/2017/05/...one-marrow-butter-you-might-even-be-worth-it/
וגם חמאה (אם תמצא בסופר!)
 
למעלה