עוף בתנור עם זייתים, פלפל ירוק ועשבי תיבול

עוף בתנור עם זייתים, פלפל ירוק ועשבי תיבול

חומרי גלם:

10 כרעיים מפורקים ומנוקים (משומן וחלקים שלא למאכל)
1 שקית של תפ"א לתנור (בהירים ומאורכים)
3 פלפלים ירוקים, חתוכים לחצי אמנסה דק.
250 גר' זיתים ירוקים מזן סורי או דומה.
עשבי תיבול: רוזמרין, או תימין
1 בצל חתוך לרבעי פרוסות דק.
שמן זית
תבלין לתפ"א
תבלין גריל עוף

אופן הכנה:

מרתיחים את תפ"א במי מלח עד לריכוך (לבדוק עם קיסם).
מזלפים שמן זית בתחתית תבנית אלומיניום גדולה.
מניחים את הבצל, זיתים ומעט רוזמרין.
מפזרים 1/2 מהפלפלים
מניחים שכבה של חצאי תפ"א מבושלים. זולפים מעט שמן זית ומתבלים בתבלין תפ"א.
מניחים את יתרת הפלפל הירוק, מניחים עוד שכבת תפ"א, מזלפים שמן ותיבול.
מניחים את הכרעיים עוף, באופן אחיד שיכסה את כל שטח התבנית (מעל תפ"א) אך לא יגלוש. מתבלים בתבלין גריל עוף.
מפזרים ענפי רוזמרין עם העלים מעל לעוף.
מכסים ברדיד אלומיניום רחב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-240 מע'.
אחרי שעתיים+ מסירים את הרדיד אלומיניום ומשחימים את העוף קלות.

הגשה:

מניחים שוק וירך מהעוף, ע"י חצאי תפ"א עם מעט מהירק (פלפל ירוק וזיתים) וזולפים מעל מהנוזלים שנוצרו בתבנית.

בתיאבון
 
תמונות





 
למעלה