לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4476444,764 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'שאלה לגבי הכרובית בתנור של אייל שני'
שאלה לגבי הכרובית בתנור של אייל שני
25/12/2019 | 10:22
22
127
אני שואל באמת, לא בציניות.  
למה היה על זה כזה רעש קולינרי ותקשורתי?
הוא הראשון שהכניס כרובית לתנור?

מתכונים >>
לצפיה ב-'האם אייל שני גולש בפורום הזה?'
האם אייל שני גולש בפורום הזה?
25/12/2019 | 12:08
17
114
שאל אותו.
לא הבנו מה הקשר בין כרובית בתנור עם טחינה בפיתה והמחיר של 45 ש"ח למנה כזו (או יותר). הרי מנה שארוחת שווארמה אצל חזאן בחיפה, מלאה בבשר, עם שתיה וצ'יפס, עולה 45 ש"ח. אז אייל שני הסביר שזה בגלל העגבניה שברחה על נפשה או משהו כזה, ופתח עוד 2 מסעדות בחו"ל כדי להצדיק את המחיר (נחוץ למימון המסעדות בחו"ל).
אייל שני לא המציא את הכרובית בתנור. הוא גם לא המציא את הפיתה או את הטחינה. למיטב ידיעתי זה הכל של יונתן רושפלד, ואהרוני וגידי עשו על זה תוכנית בדרך המשי, שזכתה לחיקוי מהמם בארץ נהדרת. פתח את הצינור, חפש את החיקוי ותבין איך זה קשור.
מתכונים >>
לצפיה ב-'קח'
קח
25/12/2019 | 12:44
1
107
 
לך לדקה 03:30. גם הייתר נחמד אבל הקטע של אייל: מתחיל שם.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בכוונה לא נכנסתי לעניין הפיתה והמחיר וכל מה שמסביב '
בכוונה לא נכנסתי לעניין הפיתה והמחיר וכל מה שמסביב
25/12/2019 | 18:51
53
סתם נראה לי מוזר שהמנה והמתכון נבחרו במגזין אוכל אמריקאי, גם אם זה רק להיות מוזכר במגזין (כמו שכתבו פה באחת התשובות - מודה שלא ידעתי).  
זה כמו שאיזה שף ישים עכשיו ירקות בתנור וייצא אנטיפסטי וכולם יגידו "וואו" מה הוא המציא.  
לא מובן לי הקטע הזה - אלא אם באמת אף אחד לא חשב לשים כרובית בתנור חוץ ממנו, והוא הראשון או מהראשונים שעשו את זה.  
מתכונים >>
לצפיה ב-'על מה אתה מדבר???'
על מה אתה מדבר???
25/12/2019 | 20:55
13
77
הכרובית של איל שני בלי טחינה. אין לה קשר לרושפלד (המתכון במקור הוא של אמא של שחר סגל). איך אהרוני וגידי קשורים לכרובית של איל שני? איל שני ושחר סגל עשו על זה תכנית והציגו את הכנת המנה.
 
ובתשובה לתומאס - כי המנה הזו היא התמצית של איל שני. להוציא מחומר הגלם את המקסימום שלו. בניגוד להמון שפים ששמים עשרות מרכיבים בצלחת (עם ובלי קשר) ומתהדרים בטכניקות עילית מלימודים בחו"ל - אייל שני הוא השף הכי גדול שיש במדינת ישראל. הראשון שהצליח לפענח ולנצח את המטבח הישראלי האמיתי.
 
הוא מכין מנה מכרובית, מתפוח אדמה, מעגבניה - הכל לכאורה בצורה הכי פשוטה ולא בומבסטית אבל הכל אצלו פשוט פגז
מתכונים >>
לצפיה ב-'יאיר בר, לאן נעלם ההומור שלך?'
יאיר בר, לאן נעלם ההומור שלך?
26/12/2019 | 07:12
1
22
לצפיה ב-'הומור? כתבת כל מיני דברים לא נכונים'
הומור? כתבת כל מיני דברים לא נכונים
26/12/2019 | 18:10
19
לצפיה ב-'דווקא מסלט העגבניות שלו לא התרשמתי.'
דווקא מסלט העגבניות שלו לא התרשמתי.
26/12/2019 | 10:56
10
58
או שיש גבול למה שאפשר לעשות עם עגבניות לא מבושלות, אפילו אם אתה גאון, או שהוא ספציפית לא הצליח במנה הזאת. לא כל המנות שלו מעולות או אפילו טובות, אבל כשהן מעולות הן שוברות שיאים ממש - וגם אני חשבתי שהוא מצליח לקלוע לחך הישראלי, עד שהסתבר שהוא בעצם מצליח לקלוע גם לחכים רבים אחרים...
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא אכלתי את סלט העגבניות שלו'
לא אכלתי את סלט העגבניות שלו
26/12/2019 | 18:12
9
55
לא יודע אם הוא מצליח לקלוע במדינות אחרות או שהם מאמצים את הסגנון שלנו באהבה
 
מה שאכלתי שלו בחול היה די נאמן למקור רק עם יתרון של חומרי גלם טובים יותר. נגיד הפיתה עם תפוח אדמה בפריז הייתה פשוט מדהימה בטעמה
מתכונים >>
לצפיה ב-'אתה טוען שתפוחי האדמה בארץ פחות טובים?'
אתה טוען שתפוחי האדמה בארץ פחות טובים?
26/12/2019 | 18:17
8
42
לא יודעת, ממה שזכור לי בפריז הפירות והירקות בעיקר יקרים, לאו דווקא טובים יותר (ולכן מצדיקים גביית מחיר גבוה עבור מנה שמבוססת על ירקות - בניגוד לארץ).
מתכונים >>
לצפיה ב-'הפירות והירקות שם מצויינים וחלקם מיובאים'
הפירות והירקות שם מצויינים וחלקם מיובאים
26/12/2019 | 18:29
7
49
בסופר ליד כל תוצר כתוב מאיזו מדינה הוא הגיע
 
לא נעים לי להגיד אבל המחיר כבר לא יותר יקר מבארץ וגם המנות במסעדות לא. ברוב המקרים ארוחה בפריס זולה מארוחה בתל אביב
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא ניסיתי לומר שבפריז יותר יקר.'
לא ניסיתי לומר שבפריז יותר יקר.
26/12/2019 | 18:32
5
30
ניסיתי לומר שבפריז המחיר היקר מוצדק, גם כשמדובר בירקות, ואילו בארץ הוא לא מוצדק.
(אם כי זה כן נכון שבמסעדות עילית בצרפת המחיר עדיין הרבה יותר גבוה מבמסעדות עילית פה. אבל, שוב, לא על זה דיברתי, אלא דווקא על המחירים היקרים פה). 
בכל מקרה, אכלת את אותה מנה גם פה וגם בפריז, ושם היא הייתה טעימה יותר? בגלל תפוחי האדמה?
מתכונים >>
לצפיה ב-'פעם באירופה המחיר באמת היה גבוה מהארץ'
פעם באירופה המחיר באמת היה גבוה מהארץ
26/12/2019 | 18:39
4
36
אבל המחירים בארץ כל כך עלו ש... עזבי - נגמרו לי כבר המילים בנושא.
 
אני לא כזה בטוח שמחיר המסעדות העילית בפריז יקר מהמחיר בארץ. גם פה ארוחה טובה במסעדת עילית עם דרינקים ומנות ויין ושירות יעלה בכיף יותר מ-1000 לזוג. זה מחיר מאד גבוה.
 
המנה שם הייתה ממש מוצלחת. הדבר שהרגיש לי בפה טוב יותר היה הטעם של תפוחי האדמה עצמם
מתכונים >>
לצפיה ב-'אז טעמת אותה בארץ או לא?'
אז טעמת אותה בארץ או לא?
26/12/2019 | 18:44
3
32
הרי דיברנו על היכולת שלו להוציא את המיטב מירקות, וכו'.
מתכונים >>
לצפיה ב-'כמובן שטעמתי בארץ'
כמובן שטעמתי בארץ
26/12/2019 | 20:11
2
37
לכם יכולתי לכתוב שבפריס היה יותר טעים
 
וכן - אתה מוציא מירק את המקסימום. אם הירק 7 טעים אז המנה תצא 8 ואם הירק הוא 9 היא תצא 10
מתכונים >>
לצפיה ב-'אז כנראה הבטטות.בארץ מעולות...'
אז כנראה הבטטות.בארץ מעולות...
27/12/2019 | 03:20
1
32
את מנת תפוחי האדמה בפיתה לא טעמתי, אבל החריימה בצפון אברקסס גם היה מושלם. בגדול אין הרבה סיכוי שאוכל במסעדה ישראלית בחו"ל. כשאני בפריז אני אוכלת במסעדות שאי אפשר למצוא בארץ.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בצפון אברקסס לא אכלתי'
בצפון אברקסס לא אכלתי
30/12/2019 | 06:53
24
אני לחלוטין בדעתך לגבי אכילה במסעדה ישראלית בחו"ל, אבל אישתי צמחונית ובהיריון והתחשק לה המזנון אז הלכנו בשמחה - גם ככה הסניף נמצא במקום שכיף לטייל בו
מתכונים >>
לצפיה ב-'פירות וירקות בחו"ל (צרפת, אך לא רק)'
פירות וירקות בחו"ל (צרפת, אך לא רק)
<< ההודעה הנוכחית
27/12/2019 | 09:34
35
באחת הטיסות היה לי קונקשין ארוך בטמסטרדם. נסעתי לעיר ובצד התחנה המרכזית (רכבת) יש דוכני כריכים. בחרתי בכריך ביצה קשה. לא תאמין אבל היה לו טעם שמימי...כולה ביצה קשה. כן, טעמה היה אחר. ממש טעים.
מי שניסה את הצ'יפס שלהם (הולנד ובלגיה) בקונוס נייר, עם מיונז (שגם לו טעם מצויין, רחוק מאוד מטעמו של המיונז בארץ), מבין שיש להם תפ"א אדמה שונה. בארץ יש 2 סוגים בעיקר.
התוצרת החקלאית בצרפת מהטובות שיש. על זה תוסיף את הבישול הצרפתי והם מנצחים כמעט הכל. גם באיטליה תוצרת חקלאית מצויינת. בארץ, יש נטיה ליבולים קשיחים, עמידים, עם חיי מדף ארוכים. אבל! זה ע"ח הטעם.
שלא לדבר על בשר או עופות. בארץ הבשר עובר תהליכים מחבלים של כשרות (בעיקר מלח, ספיחת נוזלים, וכו'). מחירו מוכפל ומשולש ואיכותו יורדת ב-5 עד 10 דרגות. לעומתם, פירות וירקות בצפון אמריקה די חסרי טעם ורובם מקליפורניה.
מצד שני, הבשר מצויין.
מתכונים >>
לצפיה ב-'הכרובית של אביבה סגל, אמא של שחר.'
הכרובית של אביבה סגל, אמא של שחר.
25/12/2019 | 15:04
2
105
ואייל הוא אייל, אין כמו בהתפייטות וכנראה שמשכנע, 
לא מכירה אותו, אין לי מושג איך הוא מדבר או מקשקש בחיי יום יום, אבל עוד פעם זרעי עגבניה ואני לא יודעת מה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה על שתי ההבהרות ! אם כי עדיין, לא הצלחתי להבין '
תודה על שתי ההבהרות ! אם כי עדיין, לא הצלחתי להבין
25/12/2019 | 18:54
50
מה באמת היה החידוש פה במתכון או במנה. 
אני מניח שמגזין אוכל לא יפרסם סתם מתכון שאין בו שום חידוש. 
גם אם זה פרסום בעמוד ובמיקום אחוריים ושוליים במגזין.  
מתכונים >>
לצפיה ב-'אכלת פעם במסעדה של אייל שני?'
אכלת פעם במסעדה של אייל שני?
25/12/2019 | 19:08
70
אם היית אוכל, אולי היית מבין. הבן אדם פשוט גאון קולינרי. לא פלא שהוא כל הזמן אומר שירה, עכשיו כשניסיתי לתאר את האוכל שהוא מכין כמעט גם אני תיארתי אותו בפיוטיות. לא טעמתי את הכרובית שלו, אבל כן טעמתי את הבטטה שלו (לפני שנים). כן, בטטה. מדהים! הטיפול שלו בירקות מוציא מהם משהו מיוחד. אין מה לעשות.
מתכונים >>

הודעות אחרונות

08:53 | 12.01.20 מיכאל לנג
12:10 | 07.01.20 מיכאל384
11:31 | 05.01.20 מיכאל לנג
08:27 | 05.01.20 Pixxie Dust
09:43 | 03.01.20 מיכאל לנג
16:51 | 01.01.20 מיכאל384
10:27 | 01.01.20 מיכאל לנג
13:01 | 29.12.19 פוקסי99
12:25 | 28.12.19 sitvaniyot
00:08 | 26.12.19 מיכי 10

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ