שאלה על עדשים.

מיכי 10

Member
שאלה על עדשים.

שלום וברכה,

אף פעם לא בישלתי עדשים שחורות, ולאחרונה קניתי קצת כדי לנסות.
האם אפשר להתייחס אליהן כמו אל "אחיותיהן" הכתומות, כיוון שהן באותו גודל?
כלומר, האם גם אותן אין צורך להשרות לפני הבישול?
והאם הטעם של השחורות והכתומות דומה, כך שאפשר להשתמש במתכון של עדשים כתומות גם לבישול עדשים שחורות?

אגב, בעבר לא הייתי משרה עדשים ירוקות (כלומר, חומות) לפני הבישול, אבל בשנים האחרונות, למדתי מהניסיון שאם אני משרה אותן, הן מתבשלות טוב יותר, ומתרככות יותר.

בתודה,
מיכל.
 

yair_bar

New member
מנהל
אלו העדשים האהובות עליי

הן דורשות השרייה אבל קצרה יותר.
&nbsp
הכתומות נוהגות להתפרק בבישול (ולכן אני שם במרק או בקיצ'רי) בעוד השחורות אמורות לשמור על צורתן ולהיות במרקם לא רך מדי (מכאן שגם זמן הבישול שלהן לא ארוך.
&nbsp
אני משתמש בהן למג'דרה, למרק (בסגנון של ג'ירף) ולסלט עם טופו וגזר מטוגנים
 

מיכי 10

Member
תודה, יאיר


האמת שאת העיקר הבנתי, ושמחתי על ההסבר שלך. לא ידוע לי מה זה קיצ'רי. אחפש בגוגל. וגם לא ידוע לי מה זה מרק בסגנון ג'ירף, וגם את זה אחפש בגוגל, פשוט מתוך סקרנות.

אם כך, נראה לי שאכין עוד מעט מרק עדשים שחורות עם גזר, תפוחי אדמה ובצל, שאלה הירקות שיש לי כרגע. ואולי גם מעט עגבניות, וכמובן גם מעט תבלינים מתאימים. אין לי סלרי, לצערי, אבל אני חולה, אז לא אצא בשביל זה מהבית היום. לא נורא. :)
 

yair_bar

New member
מנהל
מצורף מתכון לנסיון השחזור שלי למרק העדשים של ג'ירף

יצא די קרוב למקור

המרק שלהם ממש ממכר בטעמים ואני מזמין אותו לעתים קרובות

המתכון שלי
 

מיכי 10

Member
תודה לך על המתכון, יאיר!


העתקתי אותו לשולחן העבודה במחשב שלי. :)
אתה מזמין בג'ירף, ואני גיליתי לפני כשבועיים מרק עדשים ממש טעים ב"קופיקס", וכבר שלוש פעמים הזמנתי אצלם כזה.

והיום, הכנתי מרק עדשים שחורות, ואעפ"י שלא היה לי סלרי בבית, והכנתי לפי מה שכן היה לי, והוא יצא טעים להפליא.

אצרף את המתכון שלי בתגובה הבאה.
 

מיכי 10

Member
מרק עדשים שחורות - מתכון שלי מהיום.


מרק עדשים שחורות

1 כוס עדשים שחורות - שהושרו במים כחצי שעה
3 כפות אורז
1 בצל קצוץ (מבושל בקערית במיקרו כ-8 דקות, לריכוךְ)
(¼ כרוב לבן חתוך גס)
3 גזר - קוביות קטנות
3 תפוחי אדמה - קוביות קטנות
1 עגבניה גדולה קלופה וקצוצה
רצוי גם קוביות קטנות של סלרי שורש, או סלרי עלים קצוץ
מלח בישול
פלפל שחור (גרוס)
מעט פלפלת מתוקה ומעט כורכום
אבקת קארי

להתחיל לבשל את העדשים במים רותחים בסיר גדול, ותוך כך להוסיף את כל שאר החומרים, ולכסות במים. לערבב היטב, ולבשל כ-30, 40 דקות.

כדאי לערבב היטב מפעם לפעם, כי לאורז ולעדשים יש נטייה להידבק לתחתית הסיר.

מיכל.
(26.12.19)
 

מיכי 10

Member
קראתי בגוגל על קיצ'רי, ולמדתי דבר חדש.

לגבי מרק "בסגנון של ג'ירף", הבנתי בינתיים לפי מה שמצאתי בגוגל, שהכוונה לא לסוג של מרק, אלא לתפריט של מסעדה בשם ג'ירף.
 

מיכי 10

Member
תודה, חנה
זה נראה נהדר


אבל עכשיו לא אכין משהו כזה מושקע, כי אני חולה, ורוצה רק לקצר בבישול ככל האפשר.
האם זה בלוג שלך, מה שמצאתי בקישור ששלחת? כתוב ומצולם יפה.מצא-חן בעיני. תודה. :)
 

raya

Well-known member
בעבר הכנתי סלט טעים מעדשים שחורות
לצערי לא מוצאת כרגע את המתכון.
רעיה
אבל יש תמונה.....
 

מיכי 10

Member
תודה, נחמד.

בינתיים הכנתי את מרק העדשים השחורות לפי המתכון שהבאתי לעיל, והיה מצוין. רק נגמר מהר מדי.
והערב היה לנו אירוע משפחתי שנתי, אשר אליו תמיד כל אחד מכין ומביא משהו, כגון פשטידות, סלטים, מרקים, עוגות וכל טוב. מבחר גדול מאד, כי ברוך ה' המשפחה המורחבת גדולה.

אני מביאה מרק עדשים והרבה שוקו (קנוי).
הכנתי את המרק במתכון שונה מזה שהבאתי לכאן. השתמשתי בעדשים כתומות, חומות (=ירוקות?) ושחורות, ובגריסי פנינה, הרבה ירקות ותבלינים.
זה סיר של 8 ליטר, והיו עוד שני מרקים אחרים - תירס, ועגבניות עם אורז. אבל שלי נגמר במהירות (לי כבר לא נשאר, למשל:)), והילדים "ליקקו" את הסיר בעזרת כפיות. גם בשנה שעברה היה כך.
 
למעלה