שאלה לגבי הכרובית בתנור של אייל שני

תומאס

New member
שאלה לגבי הכרובית בתנור של אייל שני

אני שואל באמת, לא בציניות.
למה היה על זה כזה רעש קולינרי ותקשורתי?
הוא הראשון שהכניס כרובית לתנור?
 
האם אייל שני גולש בפורום הזה?

שאל אותו.
לא הבנו מה הקשר בין כרובית בתנור עם טחינה בפיתה והמחיר של 45 ש"ח למנה כזו (או יותר). הרי מנה שארוחת שווארמה אצל חזאן בחיפה, מלאה בבשר, עם שתיה וצ'יפס, עולה 45 ש"ח. אז אייל שני הסביר שזה בגלל העגבניה שברחה על נפשה או משהו כזה, ופתח עוד 2 מסעדות בחו"ל כדי להצדיק את המחיר (נחוץ למימון המסעדות בחו"ל).
אייל שני לא המציא את הכרובית בתנור. הוא גם לא המציא את הפיתה או את הטחינה. למיטב ידיעתי זה הכל של יונתן רושפלד, ואהרוני וגידי עשו על זה תוכנית בדרך המשי, שזכתה לחיקוי מהמם בארץ נהדרת. פתח את הצינור, חפש את החיקוי ותבין איך זה קשור.
 

תומאס

New member
בכוונה לא נכנסתי לעניין הפיתה והמחיר וכל מה שמסביב

סתם נראה לי מוזר שהמנה והמתכון נבחרו במגזין אוכל אמריקאי, גם אם זה רק להיות מוזכר במגזין (כמו שכתבו פה באחת התשובות - מודה שלא ידעתי).
זה כמו שאיזה שף ישים עכשיו ירקות בתנור וייצא אנטיפסטי וכולם יגידו "וואו" מה הוא המציא.
לא מובן לי הקטע הזה - אלא אם באמת אף אחד לא חשב לשים כרובית בתנור חוץ ממנו, והוא הראשון או מהראשונים שעשו את זה.
 

yair_bar

New member
מנהל
על מה אתה מדבר???

הכרובית של איל שני בלי טחינה. אין לה קשר לרושפלד (המתכון במקור הוא של אמא של שחר סגל). איך אהרוני וגידי קשורים לכרובית של איל שני? איל שני ושחר סגל עשו על זה תכנית והציגו את הכנת המנה.
&nbsp
ובתשובה לתומאס - כי המנה הזו היא התמצית של איל שני. להוציא מחומר הגלם את המקסימום שלו. בניגוד להמון שפים ששמים עשרות מרכיבים בצלחת (עם ובלי קשר) ומתהדרים בטכניקות עילית מלימודים בחו"ל - אייל שני הוא השף הכי גדול שיש במדינת ישראל. הראשון שהצליח לפענח ולנצח את המטבח הישראלי האמיתי.
&nbsp
הוא מכין מנה מכרובית, מתפוח אדמה, מעגבניה - הכל לכאורה בצורה הכי פשוטה ולא בומבסטית אבל הכל אצלו פשוט פגז
 
דווקא מסלט העגבניות שלו לא התרשמתי.

או שיש גבול למה שאפשר לעשות עם עגבניות לא מבושלות, אפילו אם אתה גאון, או שהוא ספציפית לא הצליח במנה הזאת. לא כל המנות שלו מעולות או אפילו טובות, אבל כשהן מעולות הן שוברות שיאים ממש - וגם אני חשבתי שהוא מצליח לקלוע לחך הישראלי, עד שהסתבר שהוא בעצם מצליח לקלוע גם לחכים רבים אחרים...
 

yair_bar

New member
מנהל
לא אכלתי את סלט העגבניות שלו

לא יודע אם הוא מצליח לקלוע במדינות אחרות או שהם מאמצים את הסגנון שלנו באהבה
&nbsp
מה שאכלתי שלו בחול היה די נאמן למקור רק עם יתרון של חומרי גלם טובים יותר. נגיד הפיתה עם תפוח אדמה בפריז הייתה פשוט מדהימה בטעמה
 
אתה טוען שתפוחי האדמה בארץ פחות טובים?

לא יודעת, ממה שזכור לי בפריז הפירות והירקות בעיקר יקרים, לאו דווקא טובים יותר (ולכן מצדיקים גביית מחיר גבוה עבור מנה שמבוססת על ירקות - בניגוד לארץ).
 

yair_bar

New member
מנהל
הפירות והירקות שם מצויינים וחלקם מיובאים

בסופר ליד כל תוצר כתוב מאיזו מדינה הוא הגיע
&nbsp
לא נעים לי להגיד אבל המחיר כבר לא יותר יקר מבארץ וגם המנות במסעדות לא. ברוב המקרים ארוחה בפריס זולה מארוחה בתל אביב
&nbsp
 
לא ניסיתי לומר שבפריז יותר יקר.

ניסיתי לומר שבפריז המחיר היקר מוצדק, גם כשמדובר בירקות, ואילו בארץ הוא לא מוצדק.
(אם כי זה כן נכון שבמסעדות עילית בצרפת המחיר עדיין הרבה יותר גבוה מבמסעדות עילית פה. אבל, שוב, לא על זה דיברתי, אלא דווקא על המחירים היקרים פה).
בכל מקרה, אכלת את אותה מנה גם פה וגם בפריז, ושם היא הייתה טעימה יותר? בגלל תפוחי האדמה?
 

yair_bar

New member
מנהל
פעם באירופה המחיר באמת היה גבוה מהארץ

אבל המחירים בארץ כל כך עלו ש... עזבי - נגמרו לי כבר המילים בנושא.
&nbsp
אני לא כזה בטוח שמחיר המסעדות העילית בפריז יקר מהמחיר בארץ. גם פה ארוחה טובה במסעדת עילית עם דרינקים ומנות ויין ושירות יעלה בכיף יותר מ-1000 לזוג. זה מחיר מאד גבוה.
&nbsp
המנה שם הייתה ממש מוצלחת. הדבר שהרגיש לי בפה טוב יותר היה הטעם של תפוחי האדמה עצמם
 

yair_bar

New member
מנהל
כמובן שטעמתי בארץ

לכם יכולתי לכתוב שבפריס היה יותר טעים
&nbsp
וכן - אתה מוציא מירק את המקסימום. אם הירק 7 טעים אז המנה תצא 8 ואם הירק הוא 9 היא תצא 10
 
אז כנראה הבטטות.בארץ מעולות...

את מנת תפוחי האדמה בפיתה לא טעמתי, אבל החריימה בצפון אברקסס גם היה מושלם. בגדול אין הרבה סיכוי שאוכל במסעדה ישראלית בחו"ל. כשאני בפריז אני אוכלת במסעדות שאי אפשר למצוא בארץ.
 

yair_bar

New member
מנהל
בצפון אברקסס לא אכלתי

אני לחלוטין בדעתך לגבי אכילה במסעדה ישראלית בחו"ל, אבל אישתי צמחונית ובהיריון והתחשק לה המזנון אז הלכנו בשמחה - גם ככה הסניף נמצא במקום שכיף לטייל בו
 
פירות וירקות בחו"ל (צרפת, אך לא רק)

באחת הטיסות היה לי קונקשין ארוך בטמסטרדם. נסעתי לעיר ובצד התחנה המרכזית (רכבת) יש דוכני כריכים. בחרתי בכריך ביצה קשה. לא תאמין אבל היה לו טעם שמימי...כולה ביצה קשה. כן, טעמה היה אחר. ממש טעים.
מי שניסה את הצ'יפס שלהם (הולנד ובלגיה) בקונוס נייר, עם מיונז (שגם לו טעם מצויין, רחוק מאוד מטעמו של המיונז בארץ), מבין שיש להם תפ"א אדמה שונה. בארץ יש 2 סוגים בעיקר.
התוצרת החקלאית בצרפת מהטובות שיש. על זה תוסיף את הבישול הצרפתי והם מנצחים כמעט הכל. גם באיטליה תוצרת חקלאית מצויינת. בארץ, יש נטיה ליבולים קשיחים, עמידים, עם חיי מדף ארוכים. אבל! זה ע"ח הטעם.
שלא לדבר על בשר או עופות. בארץ הבשר עובר תהליכים מחבלים של כשרות (בעיקר מלח, ספיחת נוזלים, וכו'). מחירו מוכפל ומשולש ואיכותו יורדת ב-5 עד 10 דרגות. לעומתם, פירות וירקות בצפון אמריקה די חסרי טעם ורובם מקליפורניה.
מצד שני, הבשר מצויין.
 

מיקהפ

New member
הכרובית של אביבה סגל, אמא של שחר.

ואייל הוא אייל, אין כמו בהתפייטות וכנראה שמשכנע,
לא מכירה אותו, אין לי מושג איך הוא מדבר או מקשקש בחיי יום יום, אבל עוד פעם זרעי עגבניה ואני לא יודעת מה.
 
למעלה