Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin
חומרי גלם:
לציר עוף מצומצם:
1 ק"ג כנפי עוף,
1 בצל חתוך ל-4
2 גזר
4 גבעולי סלרי
3 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
ל-Coq au vin
1 בצל סגול ברונואז
1 חבילת שמפניון כפולה חתוך לרבעים.
2 כרישות פרוסות לטבעות דקות (אמנסה)
200 גרם ביקון, פרוס וחתוך לריבועים.
10 כרעיים עוף מפורקות לשוק וירך, מנוקה וללא העצם בקצה השוק.
בקבוק יין אדום יבש (קברנה סוביניון)
1/2 כוס קוניאק
שקית בצלי שלוט מקולפים, שלמים
חצי שקית גזר גמדי של סנפרוסט
חצי שקית אפונה של סנפרוסט
ראש גבעולי סלרי ללא העלים קצוף דק
6 תפ"א גדולים חתוכים לפלחים
50 גרם חמאה
בוקה גארני: חצי חבילת תימין קשורים עם 4 עלי דפנה.
חצי צרור פטרוזליה קצוץ דק.
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
הכנת ציר עוף (יום קודם):
לבשל במים רותחים את הכנפיים, הבצל, גזר, סלרי, עלי דפנה ופלפל אנגלי שעה.
לסנן את הנוזל ולבשל עד לצמצום כדי 1/2.
הכנת Coq au vin:
לטגן במחבת את הביקון במעט שמן, עד להזהבה. להוציא ולשים בצד.
לטגן באותו מחבת את העוף, עם השמנים שנותרו מהביקון, מ-2 הצדדים להשחמה יפה.
לתבל מראש עם מלח ופלפל שחור. להוציא ולשים בצד.
לטגן באותו מחבת את הבצל, ואחרי שמתרכך, להוסיף את הפטריות, פלפל שחור ואת החמאה.
להעביר לסיר גדול.
להוריד משקעים מהמחבת עם יין אדום. לשפוך את כל הנוזל לסיר עם הבצל והפטריות. לשים את הסיר על האש (במקום המחבת).
להוסיף את בצלי השלוט, הסלרי, הגזר, הסלרי, בוקה גארני ואת יתרת בקבוק היין.
להוסיף את החצי כוס קוניאק.
להניח את העוף, להוסיף את הציר. (אפשר להכין רו עם 2 כפות קמח וכוס מהציר).
לבשל 45 דקות על אש קטנה.
להוסיף את התפ"א והאפונה, לבשל עוד 45 דקות.
להוסיף את הפטרוזיליה ולבשל כדי שהנוזלים יצטמצמו מעט.
להוריד מהאש.

בתיאבון
יצא מעדן עלי אדמות! אחד מהטובים שהכנתי.
 
למעלה