שאלה לגבי כבישת זיתים. האם מקולקלים?

הקיזומ

New member
שאלה לגבי כבישת זיתים. האם מקולקלים?


קטפתי זיתים כהים.
חרצתי בסכין ושמתי במים למשך שבוע עם החלפה מדי יום.

צינצנתי בתמיסת מלח עם פרוסות לימון ננסי, שיני שום ופלפל חריף, עם שכבת שמן זית למעלה, למשך 4 שבועות.

כשפתחתי, הכל נראה טוב ויפה, בלי סימנים "חשודים" כלשהם.
העניין הוא שמחלק מהזיתים מרגישים מן "תסיסה"/גזים על הלשון. במיוחד כשמצמידים בכוונה את הזית ללשון.

האם זה סימן לקילקול? האם זה בגלל השום? משהו אחר?
 

raya

Well-known member
ככל הידוע לי , את הזיתים שנשארו על העץ והשחירו
לא נוהגים לכבוש כמו הזיתים הירוקים.
שמים מלח בישול גס ושומרים כזיתים שחורים כבושים.
יתכן שבגלל שחרצת אותם , אתה מרגיש ב"תסיסה".
רעיה
 
למעלה