פונדו

NEHAMA81

New member
פונדו

היי יש לי סיר פונדו שמגיע עם המבער התחתון הזה. השאלה שלי איך מדליקים את המבער הזה של הפונדו? זה כוהל מפוגל או ספירט ואיפה קונים את זה?
 

TCHM

New member
קונים...

ספירט מפוגל בבית מרקחת או בחנויות צבעים וחומרי בנין.
יוצקים ומדליקים, יש לוודא שיש מכסה לכיבוי הלהבה.
 

NEHAMA81

New member
קניתי אבל

קניתי אלכוהול מפוגל (סגול) יצקנו על אותו ברנר שמגיע עם הפונדו הדלקנו אבל הלהבה הייתה גבוהה מידי. ניסינו גם לשחק עם המכסה שבו אפשר לסגור את העיגולים או לפתוח אותן ובשני התרחישים הלהבה פשוט הייתה גבוהה. כתוצאה מכך בחלק התחתון של סיר הפונדו הגבינה פשוט נדבקה ורק לאחר השרייה הצלחתי לגרד את כל הגבינה שנתקעה שם בתחתית. מה עשיתי לא נכון או יותר נכון האם יש דרך להבא לקבל להבה נמוכה יותר? האם מעין פחית עם חימומית ג'ל כזו שקונים בחנויות למטייל/ריקושט ושמחזיקה שעתיים שלוש תעזור? תודה
 

TCHM

New member
כפי שכתבת המכסה ניתן לכיוון....

אם לא ניתן לשלוט בלהבה באמצעותו הוא לא תקין
ואפילו מסוכן.
גם החימומיות טובות לצורך הענין אבל שוב, יש צורך
שתהיה אפשרות שליטה על הלהבה מה שלא קיים
לרוב בחימומיות.
קח בחשבון שבפונדו גבינה יש צורך לערבב מדי פעם
למניעת שקיעת הגבינות בתחתית.
נסה גם להרחיק את הסיר ממקור החום או להניח מפזר
חום לכיריים גז שזאת דיסקית שמניחים על הלהבה.
 

NEHAMA81

New member
אז ככה

אולי בגלל ששמנו יותר מידי אלכוהול מפוגל בתוך אותו ברנר ממולא במעין כמו בד מסויים שסופג את האלכוהול? אבל לא נראה לי שזו הסיבה שכן בפעם השנייה זה אפילו הפסיק לעבוד ושמתי שוב אלכוהול מפוגל בפנים ושוב הדלקנו. הלהבה לא השתנתה בין שסגרנו את החורים ובין אם לא וזה תקין לחלוטין. פעם ראשונה שאני משתמש בזה, או לפחות נראה כתקין. בעבר השתמשתי בחימומית בסיר פונדו אחר ומעולם לא נשרף לי הגבינות בתחתית הפונדו. וגם אם נשרף זה ממש בקטנה והיה ניתן לקילוף בקלות (וזה גם הכי טעים אגב) אבל במקרה הזה בגלל שהלהבה הייתה חזקה זה ממש שרף חלק מהגבינות בתחתית ורק לאחר שהשרתי את זה כל הלילה במים חמים הצלחתי לקלף את זה ולהוציא. וזה לא שלא עירבבנו נהפוך הוא ערבבנו כל הזמן ואכלנו. האם לבדוק עם ברנר אחר כזה של פונדו? יש לי פה עוד אחד
 

TCHM

New member
תבדוק עם אחר, חייב להיות ויסות להבה עם המכסה...

אם זה לא מגיב כנראה יש כניסת אויר ממקום אחר,
גובה הלהבה הוא פונקציה של כמות החמצן שנכנס
לתערובת וגם גודל החורים לעובי הלהבה.
נסה להשתמש בנרות הקטנים שנמכרים בזול, יש
מתקני חימום אוכל שעובדים גם איתם כמו בתמונה.
 

NEHAMA81

New member
עכשיו ניסיתי עם ברנר נוסף של פונדו

מילאתי הדלקתי וזה מוזר. פעם כשהחורים פתוחים הלהבה הייתה גבוהה, אחר כך שסגרתי את החורים באמצעות הוויסות הלהבה קטנה אבל לא הייתה סדירה משום מה. האם צריך אולי ממש להציף היטב את המיכל ואז להדליק? בנוסף גם פה כשפתחתי את החורים נראה שאין הבדל בכמות הלהבה שיוצאת.
 
למעלה