מעוניין להכין מיונז, מעוניין רק בכמות "חמש כפות"

תָּמִיר

New member
מעוניין להכין מיונז, מעוניין רק בכמות "חמש כפות"

מצאתי את הסירטון שלהלן:
https://www.youtube.com/watch?v=whT8zPPQ8Ig

כמובן שיש ברשת הרבה אתרים וסירטונים לגבי צורת ההכנה, אבל בשום מקום לא ראיתי את נוסחת הכמות (כמה יוצא בסוף כפונקציה של כמות שמן/חלמונים)

מכיוון שאני משתמש במיונז אך ורק לסלט אחד וצריך רק חמש כפות, אין טעם שאכין כמות "לא ידועה" שלאחר שלוש ימים תתקלקל במקרר.

אי לכך, אשמח אם מישהו יוכל לומר לי בכמה חלמונים/שמן להשתמש כדי לקבל את חמשת הכפות שאני זקוק להן.

תודה,

תָּמִיר
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נתחיל מזה שמיונז לא מתקלקל תוך 3 ימים במקרר

&nbsp
זו אגדה אורבנית.
אני מכין מיונז עשרות שנים וזה מחזיק לי במקרר גם חודשיים ויותר.
&nbsp
המתכון "שלי":
========
&nbsp
חלמון אחד
חצי כפית חרדל
חצי כפית חומץ
להתחיל לטרוף במערבל ולהוסיף כוס אחת של שמן בטפטוף.
מתבל בחומץ, מלח ופפ"ש (לפעמים מוסיף גם אבקת שום ותוספת חרדל).
&nbsp
שים לב שיש להוסיף את השמן בשלבים הראשונים ממש טיפה טיפה ורק לאחר שמחצית השמן נבלעה אפשר להגביר קצת את הזרם אחרת האמולסיה נשברת.
&nbsp
בעבר נמכרו בחנויות גם שפופרות עם מיונז, אם המוצר עדיין קיים זה יפתור לך את בעיית הכמות.
 

TCHM

New member
מצטער, זה מיונז מתועש, אתה לא מכין מיונז...

זה מיונז עם כל הרעות החולות שבו.
לא זהה באיכות ובטעם של המיונז כמו שהביא שיח.

 

raya

Well-known member
מעולם לא קניתי מיונית (מיונז)
מה שאני מכינה נשמר היטב במקרר , לא בודקת כמה זמן בדיוק, אבל לפחות חודש בוודאות.
על ביצה אחת, שמה כפית חרדל, מיץ לימון (ככל שכמות המיץ תהיה קטנה - כמות המיונית תקטן) ומלח.
מוסיפה את השמן עד לסמיכות הרצויה.
 
למעלה