צ'ולנט - חמין - מרכיבים

מיכאל384

New member
צ'ולנט - חמין - מרכיבים

שלום
אני מתכנן לעשות צ'ולנט ורציתי להשביח אותו יחסית למה שאני מכיר מהעבר.

מספר שאלות:

1) האם ניתן להחליף את השמן(כך כתוב במתכון) בשומן בקר/עוף/חמאה ?
2) האם במקום המים ניתן להוסיף שומן בקר/עוף/חמאה/אולי שמנת ?
3) היכן קונים קישקע ?
4) היכן קונים את עצמות הבקר שמוסיפים לחמין (בסופר אין) ?
5) מהו סוג הבשר המומלץ לחמין (לאו דווקא החתיכה הכי זולה כמו בעיירה היהודית) ?

בתודה מראש
מיכאל
 

TCHM

New member
ככה...

1. כן בשומן אווז אבל מיותר
2. בשום אופן לא! אפשר ציר בקר.
3. בכל מרכול מחלקת קפואים.
4. בכל מרכול או איטליז עצמות עם מח לא עצמות 'סוכר'
5. שפונדרה או ברוסט טריים.
תוספות שאצלנו חובה -
- קוגל/קיגל בנוסף או במקום הקישקע.
- את הקישקע אני מכין ממעיים אמיתיות וזה משהו אחר לחלוטין.
- לפעמים מוסיף שקית בד עם חיטה פריקי מתובלת.
- אני מוסיף צלע מעושנת או קרע עוף/אווז מעושן.
- לפעמים החמין על בסיס חלקי עוף בלבד ללא בשר.
 

מיכאל384

New member
עוד שאלות

1) את העצמות שמים בתחתית הסיר או למעלה (ראיתי גרסאות שונות) ?
2) שומן אווז ועצמות מח קונים בשוק (בסופר לא ראיתי) ?
3) לאחר שיצליח לי פעם אחת החמין אנסה גם עם קיקשע אמיתי אבל בכל זאת
אשאל, קראתי לא מעט לגבי הקושי בניקוי המעיים, האם קונים אותם נקיים ?

תודה
מיכאל
 

TCHM

New member
תשובות...

1. שמים עם תערובת השעועית והגריסים.
2. שומן אווז יש בטיב טעם, גם עצמות שיש בכל המרכולים במחלקת קפואים.
3. אפשר לקנות אותם "נקיים" ברמת האיטליז, אני שוטף ומחטא אותם היטב בבית.
זאת עבודה לא פשוטה!
 

מיכאל384

New member
תודה לכולם + שאלה אחרונה

1) לגבי הקישקע - אחזור בעתיד עם שאלות לגבי הניקוי כאשר אחליט לנסות להכין לבד.

2) שומן אווז - האם השומן המוצע למכירה הוא בצורת נוזל כלומר כבר לאחר
שהומס או שבצורה של חתיכות שעלי להמיס או שמוסיפים אותו לחמין בצורה של
חתיכות ?

3) המדריך המצולם להכנת חמין של פוקסי99 - תודה רבה, שמרתי אותו בצורה של
קובץ (לינקים נוטים להעלם) .


תודה לכולם
מיכאל
 

TCHM

New member
שומן אווז...

שומן שהומס, סונן ומקורר למרקם של חמאה רכה.
נמצא בקופסאות במקררים. ויש גם שומן שלא הותך
שהוא מוצק, קפוא וזול יותר.
אם לא הבנת השומן מיועד ומצוין לשימוש בקוגל/קיגל
או במלית לקישקע. מיותר להשתמש בו סתם בחמין
כי לא יוסיף דבר לטעם הכללי.
 

חנהפ

Active member
לפעמים כל המוסיף גורע, חמין הוא תבשיל די בסיסי

אפשר להשביח עם טעמים מעושנים כמו חתיכת בשר מעושן או פיסות קבנוס
קיגל שמכינים מקמח וסולת, אצלנו- גולת הכותרת
שקיות נפרדות עם תוספות כמו אורז או פריקי
חמותי מניחה ע"פ הסיר גם קיגל תפו"א, יש מי שמעריך מאוד את התוספת הזאת.
איזה בשר? שריר זה יופי (מס' 8) שמה גם גרונות הודו
 
חמין

נתקלתי בו כל שבת אצל החרדים, שעבורם זה פתרון לארוחת צהריים - מנה עיקרית.
המנה כבדה, ולא תמיד אהבתי אותה.
בעיקרון היו 2 סוגי חמין שבאמת אהבתי והיו טעימים לי:
1. כפי שזכור לי מילדותי בחופשים, מקיבוץ מעגן.
2. החמין שהגישו בשבת בבסיס תל נוף.
באף אחד מהם לא שמו קישקא, ולא סולת וחיטה וכו'. אני מניח שהבשר היה הכי פשוט וזול, והם עשו אותו בדיוק כמו שבת קודם, שנים!
 
למעלה