קנלוני

קנלוני

1. רגו בשר (בולונז):
חומרי גלם:
1.5 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1 בצל גדול קצוץ דק
2 רסק עגבניות של טל 260 גר'.
1 עגבניות מרוסקות MUTTI
1 ראש שום, קטוש
1 כוס יין אדום יבש
שמן קנולה
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אורגנו

אופן הכנה:
מטגנים על אש נמוכה את הבצל עם מלח וסיר מכוסה.
אחרי שהבצל נהיה שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון, מפרקים ומערבבים כדי למנוע גושים, עד שמחליף צבע מאדום לאפור.
מוסיפים את הרסק ואת העגבניות המרוסקות. מנקים את "כל" המיכלים נשאריות עם מעט מים רותחים.
מערבבים לקבלת צבע אחיד. מוסיפים את השום והתבלינים.
אחרי שעה על האש, מוסיפים את היין. מערבבים.
אחרי עוד רבע שעה, מכבים ומסירים מהאש.

ממלאים עם כפית גלילי פסטה (קנלוני) עם הרגו, דוחסים בעדינות ומשכיבים
(לכמות הזו, צריך כמעט 2 קופסאות קנלוני) בתבנית אלומיניום (בינוני).
ממלאים ב-2 שורות עד הקצה.
הכמות מספיקה ל-2 תבניות שלמות.

רוטב:
חומרי גלם:
1 בצל קצוץ דק
שמן זית
1 עגבניות מרוסקות של MUTTI
2 שמנת לבישול (15% שומן)
מלח ופלפל שחור, אורגנו.

אופן הכנה:
מתקנים את הבצל, עם מלח, אש נמוכה ומכסה.
אחרי שהבצל מתרכח, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומתבלים
אחרי שמגיע לרתיחה, מוסיפים את השמנת וביעים לרתיחה.

יוצרים את הרוטב מעל הרנלוני לכיסוי.
מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מע' ל-30-45 דק'.
מסירים את הרדידי, מפזרים מלמעלה גבינה מגורדת (משופרסל ע"י המעדניה, קופסה לכל תבנית).
מחזירים לתנור עד שהגבינה מזהיבה קלות.

בתיאבון
 
ההבדל בין לזניה לקנלוני זה בעיקרון סוג הפסטה


הפסטה מתבשלת ברוטב (במקרה שלי בשמנת ועגבניות) אפשר גם בשמל.
המילוי זה רגו בשר (בהחלט יכול למלא גם לזניה).
ובשניהם אפשר לשים למעלה גבינה צהובה מגורדת.
 

raya

Well-known member
נכון, ולכן מצאה חן בעיניי ההצעה להכין עם קנלוני
לא חשבתי על זה קודם.
 
אזהרה

בעוד שהנחת שכבות בצק של לזניה ומילוי ביניהם, קל ומהיר,
בקנלוני, למלא כ"א מהצינורות פסטה בבשר עם כפית, לוקח זמן וסבלנות.
בסופו של יום, אחד ההבדלים בין ה-2 לטעמי, שבקנלוני יש יותר מילוי ופחות פסטה.
 

yair_bar

New member
מנהל
מיכאל, ניסית למלא עם שקית זילוף וצנטר?

זה הרבה יותר פשוט וקל
 
לא

אין לי בעיה גם בטכניקה של כפית, ועזרה עם האצבע (דחיסה קלה).
גם יש פחות בזבוז של חומר הגלם.
העודף מהרגו הולך לבת שאוכלת מזה כספגטי בולונז. מאוד טעים לה.
 

raya

Well-known member
במחשבה שנייה...
את עלי הלזניה לא צריך לבשל לפני ההכנה.
את הקנלוני ממלאים ללא בישול מוקדם?
אני מבינה נכון שהם יתבשלו/יתרככו ברוטב?
תודה!
 
הקנלוני מתבשל בשלב ה-1 עם הרוטב, מכוסה ברדיד אלומיניום

חשוב שיה מספיק נוזל, מפני שרובו נספג.
בשלב השני, מסירים את הרדיד, מפזרים גבינה מגורדת ומחזירים לכמה דרקות לתנור להמסה ומעט הזהבה (לא השחמה!).
 
רק תיקון קטן - אין שום סיבה לאפות בתבנית אלומיניום דווקא!

גם לא בריא וגם מזהם את הסביבה.
 
למעלה