שלום, מי מכיר/התנסה במחבת COOCELL BLACKCUBE

DANIAVNI

Well-known member
שלום, מי מכיר/התנסה במחבת COOCELL BLACKCUBE

https://www.israelhayom.co.il/article/546553

כמובן שלפי מה שמהללים המוכרים והמפרסמים זה מוצר נהדר

אבל באינטרנט לא ראיתי לצערי שום הדגמה של המוצר חוץ מחביתה
וזה נראה לצערי בדיוק כמו הקידום של מחבת הנאופלאם
השערורייתי שגם שם הראו חביתה בלי שמן.
https://www.youtube.com/watch?v=NfC2i0p0P9o
שעכשיו ראיתי שגם הוא קוריאני
מה שמוביל לחשוב שזה אותו מוח .....

ובקיצור
מישהו בישל נניח פאד תאי או לו מיין בזה ?
 
WOK

בישול אסיאטי נעשה ב-WOK ולא במחבת.
המבנה שלו קוני, וניתן לתרבב חומרי גלם בצד קצת יותר למעלה, מה שמונע את בישולו אך נשמר חם. למטה, שיא החום, ושם בד"כ משתמשים בגז עם להבה חזקה (יותר מכיריים ביתיים).
בבישול האסיאתי חומרי הגלם מוספים ע"פ סדר מסוים ולפעמים רק בסוף מערבבים אותם.
במחבת זה לא כ"כ מתאים.
לכן, אם באוכל אסיאתי מדובר, מציע WOK.
 

DANIAVNI

Well-known member
אכן חוסר המצאות גז עם להבה חזקה

לא יאפשר מזון מוקפץ ברמה גבוהה
הלהבה הביתית הממוצעת לא חזקה דייה.

המסקנה שלי שווק כלל לא מתאים לבישול אם אין להבת ענק
לפי הבנתי

שיטת הווק המקורית מבוססת על כלי ברזל דק על להבת ענק
באופן זה כל דברי במזון בכלי מקבלים תוך כדי הקפצה "כוויית חום" מטמפרטורה גבוהה מאוד גם בתחתית וגם בדפנות הכלי כי הלהבה מחממת גם את הצדדים כשהי גבוהה מאוד.

במטבח הביתי כדי לייצר צוצאה דומה על אש ביתית יש לבור לדעתי בגישה שונה.

יש לבחור מחבת שטוח לא גדול ( כלומר שהלהבה מתחתיו תתפוס עד אמצע הקוטר לפחות, מה שיבטיח חימום לטמפרטורה גבוהה מאוד של התחתית )

לתת לו להתחמם עד עישון לשים מעט שמן ואז לזרוק בשלבים מה שרוצים
פנימה ולתת לו להיצלות במגע שבין התחתית למה שרוצים לצלות
( כמות גדולה מדיי ששמים תורד\יד טמפרטורה ולכן יש לשים כמות לא גדולה מדיי)
( יש עוד עצות כמו שהירק עצמו לא יהיה קר)

מכת החום הראשונית גם אמורה לייצר את "ריאקציית מייארד "

אחרי צלייה ראשונית עוברים לשלב ריכוך בבישול עם ובלי רוטב ואז יש לשים ירקות לפי הזמן שרוצים בשביל לרכך אותם לפי טעמך
( ומה שאומרים לגבי זה שירקות צריכים להישאר קריספיים
עניין של טעם אישי כי י מי שאוהב שהירק רך יותר מקריספי )
 
חולק עליך

גם אם תשתמש בלהבה ביתית עם חימום מוקדם עד לעישון (לא ממליץ) המכת חום תהיה ראשונית. מרגע שתוסיף את חומרי הגלם, הטמפ' תרד. במנה אישית פחות, בארוחה משחפתית מאוד.
להביא מחבת עם שמן לנקודת עישון, זה אומר לגרום לשמן להישרף. לא מומלץ!
היתרון של מחבת, שאתה יכול להכין בו גם חביתה. אבל פניך לאוכל אסיאתי מוקפץ...
 

DANIAVNI

Well-known member
אני אפרט יותר

מביאים מחבת לחום עישון בלי השמן
שמו מוסיפים רק אחרי שהתחמם ואז מייד את הירק
הירק אסור שיהיה קר
וכפי שאמרת בכמות המכסימאלית שלא תדפוק את חום המחבת
גם אם טמפרטורה קצת יורדת
משאירים הירק במקומו בלי להזיז
ואז איפה שלא זז הטמפרטורה מתחת כן עולה וחורכת
אחרי שחורכים בשלבים ת הירקות ( אי אפשר לשים הכל כמו בווק עם להבה ענקית )
משלבים את הכל יחד ואז עושים הקפצה רק בשביל ריכוך
ואז כמובן אפשר לשים בשלבים לפי קשיות הירקות
זה הכי קרוב לווק
ואם יש לך דרך מפורטת טובה יותר הבמה שלך

חוץ מזה, תגיד לי, חשבת פעם על חריכה מוקדמת עם מבער תעשייתי ?
משהן דומה לחריכה של קרם ברולה ....
 
לא

אני לא חורך אוכל אסיאתי. לא מביא שמן לנקודת העישון שלו. לא מבשל ב-WOK.
אני גר באיזור חיפה, ולצערי, כאן אין אפילו מסעדה אסיאתית אחת ראויה.
 
למעלה