אשמח לקבל מתכון לרוטב סמיך וארומטי עבור ספגטי

אשמח לקבל מתכון לרוטב סמיך וארומטי עבור ספגטי


שלום לכולם,

אני מחפש מתכון פשוט ולא מסובך מדי (ובלי תנור, רק עם טיגון על האש) לרוטב סמיך וטעים שאפשר לפזר בצלחת מעל ספגטי (המקרונים הארוכים והדקים הקלאסיים) בזמן הארוחה.

עדיף מבחינתי רוטב בלי בשר בכלל, אבל אם חייבים אז שיהיה בשר עוף בלבד.

אשמח מאוד לקבל מתכון כזה אפילו משהו מאולתר, תודה!
 

גולי233

New member
אני מכין את הרוטב הזה

רוטב העגבניות של מרצ'לה חזן
https://efratenzel.com/he/cook/173
&nbsp
לפעמים כשמתחשק לי משהו קצת יותר פיקנטי, אני מטגן בקצת שמן זית כמה שיני שום טרי מרוסקות וטבעות פלפל חריף (צ'ילי או אחר), ומוסיף אליו את הרוטב
 
פסטה באה לרוטב ולא הרוטב לפסטה

הכי פשוט: יש על המדף בסופר רטבים מוכנים.
אפשר להסמיך רוטב עגבניות (כזה או אחר) ע"י הוספת גבינת פרמג'אן מגורדת.
רוטב בשר, זה רגו. חייב בקר. אין עם עוף.
 
לא


אבל הוא בקש פשוט! אז הכי פשוט זה צנצנת רוטב מהסופר.
הישראלי של יוניליבר, מכיל בין 1/3 ל-1/2 סוכר! מטורף המשלים זה מלח לבטל את המתיקות. מה שנשאר זה מים וחומרי טעם וריח. תעשיית מזון ישראלית. הדבר הכי יצירתי מאז הפתיתים של בן גוריון
.
 

yair_bar

New member
מנהל
מעניין. אין לפעולה איזה מונח בצרפתית שאתה יכול להשתמש בו?

 

פוקסי99

New member
רטבים לפסטה/ספגטי

בחבילה קנויה יש 500 גרם ממליץ לבשל לפי הוראות היצרן כ1/2 חבילה
להניח בצלחת הגשה ואת הרוטב בצלחת נפרדת וכל אחד ימשוך לצלחתו כרצונו
.

רוטב שמנת
טגני בחמאה(או שמן זית) בצל שלם חתוך לטבעות עד שיקבל צבע שקוף הוסיפי את הפיטריות
בחשי הייטב ותשאירי על אש קטנה
כ10 דקות על האש ותבחשי מפעם לפעם.
הוסיפי כוס מים רותחים
ושקית של רוטב פיטריות של אוסם(או מרק עוף או מרק פיטריות)
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
לבחוש הייטב.
להוסיף תוכן של גביע שמנת מתוקה לבשל עוד כ3 דקות תוך כידיי בחישה
להוריד מהאש
מצוין עם פסטה

ועוד מספר הצעות
1בצל קצוץ
1/4 כוס שמן
גמבה
פלפל חריף
5 שיני שום קטושות
5 פטריות טריות
2 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק
פלפל שחור
מלח
פפריקה מתוקה
אורגנו
בשר חזה עוף

לטגן את הבצל להנמיך את האש
להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה
להוסיף את הרסק ולבחוש הייטב
להוסיף את שאר המרכיבים
לבשל כ15 שעה
להוסיף את חזה העוף ופטרוזיליה קצוצה החתוך לרצועות לעוד 10 דקות
לבשל ספגטי כאשר הספגטי מוכן להוסיף לסיר עם הרוטב לבבחוש הייטב כדקה
ולהגיש
ניתן במקום חזה עוף לטגן במחבת ללא שמן 300 גרם בשר טחון לבחוש נמרצות לקבלת מרקם של כדוריות בשר להוסיף לרוטב לבחוש ולהגיש
פוקסי

רוטב טונה

לחתוך בצל לטבעות
ולטגן
להוסיף את הפלפל חתוך לרצועות
פפריקה חריפה.
עם יש לך טבסקו רצוי מספר טיפות
וכף פפריקה מתוקה
לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות
לאחר שהבצל מקבל צבע שקוף להוסיף את העגבניות.
לבשל חצי שעה
להוסיף את הטונה
ועכשיו
עם יש לך כוסברה תוסיפי חצי חבילה לפחות
במקרה ולא. תוסיפי כף של אורגנו.
אין אורגנו? תוסיפי כפית כמון ורבע כפית כורכום
תני לכל זה להתבשל עוד 5 דקות.
לצקת מעל לפסטה המוכנה.
בתאבון
פוקסי



רוטב קפונטה לפסטה

מקור המתכון:
3 חצילים גדולים, חתוכים לקוביות
שמן לטיגון עמוק
6 גבעולי סלרי אמריקני, חתוכים לאורך ואחר כך לקוביות קטנות
1/4 כוס + 4 כפות שמן זית
2 בצלים אדומים, קצוצים גס
שיניים של ראש שום שלם קלופות ופרוסות דק
5 עגבניות גדולות, קלופות ומגולענות: חציין חתוכות לקוביות קטנות וחציין טחונות גס
צרור בזיליקום
1/2 צרור פטרוזיליה
עלים מגבעול סלרי אחד
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
.



מתכון ל - 6 מנות


u ממליחים את החצילים במלח גס, מניחים לחצי שעה במסננת (אפשר עם משקולת), שוטפים ומטגנים בשמן חם עד להזהבה. u בסיר גדול מטגנים את הסלרי ב4- כפות שמן זית במשך 10 דקות ומוציאים מהסיר יחד עם השמן. u מאדים את הבצל ב1/4- כוס שמן זית במשך 10 דקות על אש נמוכה ונזהרים שהבצל לא ישחים. מוסיפים את השום, הסלרי (עם השמן שלו) והעגבניות ומבשלים חצי שעה. u קוצצים או מרסקים במעבד מזון את הבזיליקום, הפטרוזיליה ועלי הסלרי. מוסיפים לרוטב ומבשלים רבע שעה. u מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש ונותנים לנוח 10 דקות. u מוסיפים את החצילים המטוגנים, מערבבים ומגישים עם פסטה טרייה
מתוך על השולחן

רוטב בולונז

אני שם במחבת אחד
שמן זית ומטגן בצל חתוך לרצועות
מוסיף כ4 שיני שום
פלפל שחור
אורגנו יבש שאני ממולל אותו בין כפות הידיים שיהיה יותר עדין
מוסיף פלפל חריף או שניים תלוי בכם
כף מרק עוף
ומלח
במחבת שני אני שם את הבשר הטחון ללא שמן,
בוחש ללא הפסקה הבשר הופך צבע לאפור
ומקבל מרקם של כדורים קטנים שנראים יבשים
כאשר כל הבשר אפור ולמעשה במחבת יש כדורי בשר קטנטנים
הופכים את מחבת הבשר אל הרוטב המתבשל
למי שאוהב מוסיפים כוזברה קצוצה טריה
מבשלים עוד 5 דקות
ונהנים
 
בולונז או רגו

מטגן במעט שמן (קנולה) בצל גדול קצוץ דק עם מלח להוצאת נוזלים.
אחרי שהבצל מזהיב, מוסיף 1.5 - 1 ק"ג בשר בקר טחון טרי. מפרק ומערבב עם תרבד כדי שלא יהיו גושים, עד שהבשר מחליף צבע (מאדום לאפור).
מוסיף 1 רסק עגבניות (טל 600 גרם) ומנקה את המיכל עם מעט מים רותחים.
מוסיף 1 עגבניות מרוסקות של MUTTI ומנקה את המיכל עם מעט מים רותחים.
מערבב היטב, עד לקבלת צבע ומרקם אחיד.
מתבל: פפריקה מתוקה, פלפל שחור.
מביא לרתיחה ומבשל על אש קטנה לפחות שעה וחצי (עם מכסה).
כ-15 דקות לפני הורדה מהאש, מוסיף כוס יין אדום יבש.

אפשר להוסיף:
גזר חתוך לקוביות קטנות מאוד (בשלב אידוי הבצל)
סלרי גבעולים חתוך לקוביות קטנות מאוד.

אחרי הערבוב עם הספגטי, לפזר מלמעלה גבינת פרמזן מגורדת בפומפיה.
 
למעלה