מלבי עם מי זהר (במקום מי ורדים): נשמע טוב או רע? + אלכוהול?

LM817

New member
מלבי עם מי זהר (במקום מי ורדים): נשמע טוב או רע? + אלכוהול?

יש לי איזה רעיון, תוהה אם הוא טוב או רע: להכין מלבי כשבמקום מי ורדים אני אוסיף מי זהר (מי תפרחת התפוז). נשמע טוב?

בנוסף, אני חושב להוסיף כ-30 מ"ל רום לבן (bacardi carta blanca) למנה אחת. האם זה יכול לעבוד או שהאלכוהול יפגע בהתמצקות? אני מתכוון להוסיף חצי שוט מיד אחרי הבישול ולפני הקירור.
 

מיכי 10

Member
מה הבעיה פשוט לנסות?

לגבי האלכוהול, אין לי מושג (ואותי זה גם לא מעניין).
מי זהר זה רעיון מצוין!
בין כה וכה, למיטב ידיעתי לא מבשלים ביחד, אלא מוסיפים את מי הורדים או את מי הזהר כשהמלבי כבר מוכן. אז באמת שווה לנסות, ולראות אם טעים לך/לכם.
בהצלחה,
מיכל.
 

yair_bar

New member
מנהל
אולי אלכוהול בסירופ ולא במלבי עצמו?

אין בעיה לשים מי זאהר במקום מי פרחים
 

LM817

New member
יצא קצת מוזר

מכיוון שבניתי מראש על זה שאני מדלל עם רום, אז בישלתי אותו קצת יותר מדי והמלבי התמצק יותר מדי ולא התערבב טוב...
הכנתי סירופ מתערבות של רום ורסק פירות יער (פתל שחור, תות שדה פרא, סוכר) בלי בישול כלל, בשביל לא לפגוע בויטמינים של הפרי (בכל זאת תות שדה פרא מיער).
קצת בוטנים ופתל שחור קפוא.
כל הרום ביחד יצא משהו כמו 35 מ"ל, לא משהו שאפשר להשתכר ממנו.
יצא קינוח מעניין לדי, לא מושלם ומרגיש די שונה ממלבי "אמתי". צריך לעבוד עליו עוד קצת.
&nbsp

 
למעלה