לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4471144,711 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מטבוחה'
מטבוחה
04/10/2019 | 19:09
12
383
אז מהי הדרך הכי נכונה להכין את זה ?
מתכונים >>
לצפיה ב-'קונים אחד כזה'
קונים אחד כזה
05/10/2019 | 08:35
2
112
או מחפשים אישה מרוקאית ומבקשים לעמוד לידה בזמן שהיא מכינה את המטבוחה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'במה בדיוק התגובה שלך עוזרת?'
במה בדיוק התגובה שלך עוזרת?
06/10/2019 | 06:59
1
63
אם יש לך מתכון או טיפים תן אותו. אם לא אתה יכול לדלג על השאלה
מתכונים >>
לצפיה ב-'חיוך...'
חיוך...
06/10/2019 | 08:05
17
לצפיה ב-' לאו דווקא מטבוחה, אלא מַרְדוּמָה...'
לאו דווקא מטבוחה, אלא מַרְדוּמָה...
05/10/2019 | 21:22
2
83
 
היתה לי חמוֹת ז"ל טריפוליטאית (לוב). כך שלמדתי מתכון של מרדומה, שלדעתי זה דומה מאד למטבוחה. אולי אפילו יותר טעים, אבל לא אתווכח על כך, כי אני פחות מכירה מטבוחה.
הנה המתכון:
 
מרדומה 
4, 5 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
2, 3 פלפלים ירוקים גדולים חתוכים לרצועות
(אפשר גם פלפל חריף קטן, ללא הגרעינים)
3, 4 שיני שום חתוכות
מלח בישול
פלפל שחור
מעט כמון מזרחי
 
לטגן במעט שמן את רבעי העגבניות, שייצא מהן המיץ.
להוסיף את הפלפלים ואת השום.
לערבב זמן מה, שייצא הרבה מיץ מהעגבניות.
להנמיך את הלהבה ולבשל עד שיתאדו המים (אפשר להסיר את המכסה).
(רק אם מתחיל להֵחרךְ, יש להוסיף טיפת מים).
לבשל עד שהמירקם יהיה כמו של ריבה, ולא יישרף.
להוסיף את התבלינים ולערבב.
 
כל הבישול אורך כחצי שעה.
 
לשמור בצנצנת זכוכית סגורה במקרר.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אם תפרוץ מלחמת עולם שלישית, זה על המריבה בין'
אם תפרוץ מלחמת עולם שלישית, זה על המריבה בין
06/10/2019 | 11:04
1
67
המטבח הטוניסאי והמרוקאי על זכויות היוצרים למטבוחה ושל מי עדיף!
 
נערה מרוקאית הגיע למבדקי קבלה לטכניון. הוצגו לפניה תמונות ושאלו: מה חסר בתמונה?
אחת מהתמונות הכילה שולחן עם 3 רגליים. תשובתה של הגברת: חסר סלטים.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'כן, משהו כזה. (:'
כן, משהו כזה. (:
06/10/2019 | 19:22
39
 
ואת הבדיחה אהבתי
מתכונים >>
לצפיה ב-'(סלטה) מטבוחה זה סלט מבושל שמורכב בעיקר מפלפלים ועגבניות'
(סלטה) מטבוחה זה סלט מבושל שמורכב בעיקר מפלפלים ועגבניות
05/10/2019 | 21:39
1
69
 
אני משתמש בפלפלים מתוקים לנפח ולטעם + כמה חריפים לפי מידת החריפות הרצוייה, רצוי לקלף את העגבניות והפלפלים לפני הבישול לטובת המרקם אבל זה לא חובה. קליית הפלפלים לפני תוסיף מעבר לאפשרות קילופם גם מעט טעם מעושן.
 
אני מתחיל מטיגון של בצל ושום, מוסיף לטיגון את הפלפלים הקצוצים וכשהם מצטמצמים מוסיף את העגבניות וממשיך בבישול על אש נמוכה עד הסמיכות הרצוייה.
 
לקראת הסוף מוסיף עוד שמן ומתקן תיבול.
 
אני לא חושב שיש דרך יותר נכונה ופחות נכונה ובטוח שתמיד יהיו כאלה שיטענו שזה לא המתכון המקורי ורק אמשלהם מכינה את זה כמו שצריך אבל זו דרך יעילה שעובדת ולי התוצאה טעימה.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'נכון. יש הרבה גרסאות למתכונים שונים, סגנונות וגם '
נכון. יש הרבה גרסאות למתכונים שונים, סגנונות וגם
06/10/2019 | 00:40
47
 
שינויים לפי טעמים אישיים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מטבוחה - לא יודעת מה הכי נכון, זו מאוד טעימה לנו.'
מטבוחה - לא יודעת מה הכי נכון, זו מאוד טעימה לנו.
06/10/2019 | 11:45
1
92
בצל גדול, לחלק לרבעים ולפרוס אותם.
4 שיני שום פרוסות
2 פלפלים צהובים. 2 פלפלים אדומים, 2 פלפלים ירוקים, לחתוך לרבעים ולפרוס לרצועות של בערך חצי ס"מ.
2 פלפלים חריפים ירוקים מוארכים, מנוקים מגרעינים ופרוסים.
בערך 400 גרם עגבניות בשלות קלופות (2 דקות במים רותחים מתקלף בקלות)וטחונות בבלנדר. או קופסת פולפה של מוטי.
2 כפות סוכר (לפי חמיצות העגבניות, אפשר להוסיף עוד)
מלח לפי טעם
חצי חבילת כוסברה בגודל שקונים בסופר, לטחון עם רסק העגבניות.
רבע כוס שמן זית  
וככה אני מכינה:
לטגן את הבצל בשמן, כשנהיה שקוף להוסיף את השום והפלפל החריף, כשהבצל מתחיל להשחים בקצוות להוסיף את הפלפלים הפרוסים ולטגן עד שהפלפלים מתרככים. הם מפרישים נוזלים וזה נהיה כמו בישול.
להוסיף את רסק העגבניות, הסוכר והמלח ולבשל בערך חצי שעה. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
אצלינו אוכלים את זה כשמתקרר. וגם מהמקרר.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'נשמע מעולה. מיד אעתיק גם את המתכון שלָךְ, בתודה'
נשמע מעולה. מיד אעתיק גם את המתכון שלָךְ, בתודה
06/10/2019 | 19:27
30
 
אומנם מה שאני הבאתי, נראה לי אולי ליותר עצלנים, וכרגע מתאים לי . אבל לפעמים, כשנחה הרוח, מתעורר רצון לעשות משהו מושקע יותר, כמו ששלחת.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה לכל העונים'
תודה לכל העונים
06/10/2019 | 21:22
11
לצפיה ב-'יש אצלי במחשב מתכון שמור של פוקסי'
יש אצלי במחשב מתכון שמור של פוקסי
<< ההודעה הנוכחית
08/10/2019 | 17:16
42
האמת לא יצא לי להכין אף פעם אך מידע אישי איך המתכונים שלו אני מאמין שהוא טוב.
בהצלחה!
מתכונים >>

הודעות אחרונות

22:19 | 19.10.19 טיקו 5
13:34 | 05.10.19 מיכאל לנג
19:09 | 04.10.19 nik19864
16:54 | 01.10.19 מיכאל לנג
16:29 | 30.09.19 מיכאל לנג
09:07 | 29.09.19 מיכאל לנג
12:22 | 25.09.19 מיכאל לנג
19:59 | 24.09.19 מיכי 10
18:57 | 24.09.19 ZJack

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ