שאלה על מנת בקר נוסח סצ'ואן

שאלה על מנת בקר נוסח סצ'ואן

מי יודע מה 2 מאפיני הטעם העיקריים של המנה?
רמז: הרוטב הנושא את השם (של קנור) לא מכיל אף אחד מהם.

 
תשובות ועוד...

הטעמים בנויים על שום וחריף.
ולמה המידע הזה חשוב?
רשת ג'ירף, זו שבסניף התל אביבי השקו זוג במיץ שהיה בו חומר ניקוי חזק...אז יש להם גם בצומת ק. אתא סניף. אני נוהג לבקר שם די הרבה.
יש להם מנה שנקראת סינטה סצ'ואן (רגיל וחריף).
אבל החריף, חריף כדי חריף לילד בן 4. שום? אף טיפה.
אז למה לקרוא לזה סצ'ואן? תקראו לזה פלאפל מזרחי, מוקפץ ישראלי או המנה שאנחנו לא יודעים איך לקרוא לה, המצאנו וזה עובד.
הקטע השני, שהם שמים די הרבה בצל (חצאי פלחים) ופטריות. ברם הם לא מבושלים דיים וכך יוצא שהבצל כמעט חי. לא נעים במרקם וכך גם בטעם!
יתרה מזאת, בטענה שהרוטב סויה מלוח, המנה מלוחה כדי טירוף.
כל הדיונים עם המלצר/ית, מנהל/ת המשמרת או המנהל.ת של המסעדה, התשובה השכיחה היא: נעביר את התלונה הלאה...מה שאומר: לא נעשה עם זה כלום.
אז אמש, נשבר לי מהם. שיעשו סינטה סצ'ואן למי שלא מבין באוכן אסיאתי.
 

yair_bar

New member
מנהל
אחת המנות הפופולאריות שלהם

אגב, הטענה היא שהמנה תמיד מאד מתוקה ולא דווקא מלוחה.
&nbsp
ניסית פעם לבקש שיכינו לך אותה מאד חריפה?
 
כן, עשרות פעמים

לא נעים שמגישים מנה שצריך כל הזמן לחייט אותה למידותי...
אז הנה הבקשות שלא קבלו מענה, לפחות לא בהגשה ה-1 אחרי ההזמנה:
1. אקסטרה רוטב.
2. יותר חריף.
3. לבשל קצת יותר את הבצל והפטריות
4. בלי מלח

אך ברמת העיקרון, זו מנה שאין קשר לשמה ולמנה המוגשת. ויש כאן בעיה מהותית!
למשל סלט וולדורף, שבמקורו מוגש עם דובדבן למעלה. מלון 5 כוכבים, לא יעלה על דעתו להגיש את המנה ללא הדובדבן. מבקר עשוי לפפסול אותם מכוכב חמישי!
אבל בישראל, כמו בישראל, רוטב אלפרדו יכול לבוא עם פטריות, בקר סצואן יכול להגיע ללא חריך ושום וכו'.
כאשר נותנים למנה שם, במיוחד שם קלאסי, הם חייבים להגיש את המנה כפי שמקובל בעולם. המצאה למנה אחרת תחת אותו שם, זו הטעיה של הצרכן.
האם ידעת שהתפריט, הוא למעשה הסכם בין הסועד למסעדה. בהזמנת מנה: בקר סצ'ואן, אתה מוכן לשלם 62 ש"ח. וגם יחיבו אותך בסכום בסיום הארוחה. מה לגבי צד המסעדה? הם לא הגישו בשר סצ'ואן...
אני יודע שלישראלי קשה מאוד להבין.
 

DANIAVNI

Well-known member
לטעמי הרוטב שבתמונה די טעים

רק שאני בדרך כלל משתמש בכמות הרבה יותר קטנה מהמומלץ
אחרת זה משתלט על המנה
 
גם אני משתמש בו, אבל זה לא סצ'ואן!

לך לך לארצות הנכר שבהן יש אוכלוסיה סינית שמגישה אוכל סיני נוסח סצ'ואן ולמד.
מה ההבדל בין רוטב זה, למוקפץ סיני, או תאילנדי או...
הרעיון של מטבחי המזרח הרחוק שבהן יש סויה וטעמים של חמוץ מתוק מוגזמים, הם פטנט ישראלי. לך לך למשל למינה טומאי, ותזמין באטר צ'יקן. זה לא דומה למאכל תחת שם זה שתאכל בהודו או בכל מסעדה הודית בעולם!
פשוט חבל שהסועד הישראלי כל כך בור, שכל שף משפשף מערעם עליו במנה ללא קשר ומחיר מופרח. במטבח, תמצא טבח ערבי ובעלים שאין להם מושג.
 
הנה הטעם: שום חריף...

רק בלי המתוק.
וכמה מתוק?
בתמונה ה-2 שימו לב למרכיב הפחמימות: 51.7% !!!
זה שעה לפני שיכנס החוק של משרד הבריאות (שמתעככב כבר שנים) של סימון מוצרים עןד עודף נתרן (מלח) ופחמימות (סוכר).
מה שרשום על המרכיבים, זה ש-33% (שליש) האריזה זה סוכר!
פשוט מזעזע. שלא לדבר על כך שאם המוצר עולה 10 ש"ח, אנחנו משלמים 3 ש"ח על סוכר שעולה פחות מ-30 אג'.
תודה יוניליבר, אך לא תודה.



 
למעלה