ציר עוף
הוא בעצם, כמו שתיארת, מרק עוף, לרוב יותר מצומצם ממרק רגיל.
אישית, כשאני קונה עוף, אני מורידה ממנו חלקים עודפים (למשל החלק ה"שלישי" של הכנפיים, טוסיקים, גרונות, אם מכינה פרגיות - שומרת את העצמות שפירקתי) ושומרת בהקפאה. כשמצטברת כמות מפשירה ומכינה ציר - מטגנת את חלקי העוף וירקות (סלרי, כרישה, גזר, בצל) מוסיפה מים ומבשלת ומצמצמת כדי שיהיו טעמים מרוכזים. אני לרוב גם לא מתבלת ציר (אפשר לשים עלי דפנה/ שום/ ירקות ארומטיים אבל לא מוסיפה תבלינים כמו מלח ופלפל)