מחפש מתכון מנצח ל-Coq au vin

TCHM

New member
אתה באמת לא מכיר מתכון כזה?...

ומה זה "מנצח"? מה שאצלי זה מוצלח אצלך זה יכול לא
להיות טעים...מונח שלא מתאים למי שלמד טבחות!.

Coq au vin
4 מנות


4 כרעיים עוף
4 כפות שמן
4 בצל בינוני פרוס
30 גר' קוביות קטנות חזה אווז מעושן/פנצ'טה
4 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
1/8 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית טימין יבש
4 שורשי פטרוזיליה קטנים קלופים
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים
1/4 ראש סלרי קטן בקוביות קטנות
1 כף קמח
3 כוסות ציר עוף
2 כוסות יין אדום יבש

  1. מחממים את השמן בסיר כבד עם מכסה תואם, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים עד להשחמה קלה מכל הצדדים, מוציאים לצלחת.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל וקוביות חזה האווז ומטגנים עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את התבלינים וירקות השורש ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הציר והיין והעוף, מערבבים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית ומכסים.
  5. מבשלים כ-30 דקות או עד להתרככות העוף. אם יש צורך מוסיפים מים עד לגובה תכולת הסיר. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. ניתן ולהכין את התבשיל גם בתנור שחומם ל-180מעלות, מכינים על הכיריים עד לשלב ההרתחה, מעבירים לתנור כשעה להשלמת הבישול.
  7. מוציאים את עלי הדפנה ומגישים.


 
המתכון אחלה

הקדימון פחות...
כן יש כאילו ודומים בגוגל.
כן, "מנצח" ע"פ דעתו של כותב המתכון. לא חשבתי אחרת. במיוחד אם ניסית כמה וזה לדעתך העדיף מביניהם.
ומה קשור לימוד טבחות והמשפט: על טעם ועל ריח...אין להתווכח?
זה נכון גם למי שלא למד טבחות.

ושוב תודה על המתכון.
 

TCHM

New member
לקח לך 3 שעות להבין את מה שכתבתי?


"מנצח" זה ביטוי מטופש שאין לו מקום בתרבות האוכל.
כתבת "על טעם ועל ריח..." זה בדיוק הענין, לכן אין דבר
כזה "מנצח".
מה זה שייך לטבחות? כי מי שסיים לימודי טבחות חזקה
עליו שלא ישתמש בביטוי זה וזה נכון גם למי שלא למד
טבחות.
 

מיכי 10

Member
נשמע ונראה מתכון מעולה! ומעורר אצלי שאלה:

כאשר משתמשים במתכונים שונים ב"ציר עוף", מה הכוונה?
האם לשם כך יש לבשל מרק עוף (עם ירקות), ואז לקחת לעוף חלק מהמרק, כדי שיהיה ציר עוף למתכון אחר? זה תמיד נשמע לי מוזר.

ואני חושדת, שיש אולי אנשים שמשתמשים במקום זה במים שבושלו עם אבקת מרק עוף. האומנם?
 

TCHM

New member
נכון, יש שמשתמשים בדבר האמיתי ויש שלא

ההבדל בטעם הוא גדול, את טעם אבקת המרק מרגישים
מיד, יש שיאמרו שזה מספק אותם, לי אין ויכוח בקשר לזה
אבל בהחלט זה לא אותו הטעם כמו ציר העוף שבושל עם
הירקות, סונן וצומצם למיצוי כל הטעם.
כל אחד שיעשה מה שנוח לו, אני לא משתמש באבקות
ושומר במקפיא בכמויות של כוסות ציר בקר ועוף לכל שימוש,
ציר ירקות אין צורך להכין מראש, מכינים תוך כדי הבישול.
ציר דגים אני לא מכין מראש, השימוש הוא די נדיר והקפאה
לא עושה טוב לציר.
כל אחד יכין לפי יכולתו וטעמו.
 

מיכי 10

Member
אבקת מרק אני לא קונה ולא משתמשת כבר הרבה מאד שנים.

במקום אבקת מרק, משתמשת בירקות ובתבלינים שלטעמי מתאימים וגם מוסיפים בריאות.
אבל אף פעם לא חשבתי "לבזבז" את המרק הטוב, על הכנת ציר לתבשילים אחרים. מה גם שעד שקראתי את מה שכתבת כאן, לא ידעתי שאת הציר משיגים ע"י סינון וצמצום המרק.
תודה על השיעור! :)
 

Maldini Girl

New member
ציר עוף

הוא בעצם, כמו שתיארת, מרק עוף, לרוב יותר מצומצם ממרק רגיל.
אישית, כשאני קונה עוף, אני מורידה ממנו חלקים עודפים (למשל החלק ה"שלישי" של הכנפיים, טוסיקים, גרונות, אם מכינה פרגיות - שומרת את העצמות שפירקתי) ושומרת בהקפאה. כשמצטברת כמות מפשירה ומכינה ציר - מטגנת את חלקי העוף וירקות (סלרי, כרישה, גזר, בצל) מוסיפה מים ומבשלת ומצמצמת כדי שיהיו טעמים מרוכזים. אני לרוב גם לא מתבלת ציר (אפשר לשים עלי דפנה/ שום/ ירקות ארומטיים אבל לא מוסיפה תבלינים כמו מלח ופלפל)
 

מיכי 10

Member
תודה גם על ההסברים שלךְ


כבר די הרבה שנים אני לא קונה עוף שלם, אלא חלקי עוף (ואז דווקא מבקשת להסיר את הטוסיקים:)). אבל נתת לי רעיון: אוכל לקנות בנפרד כנפיים וגרונות, ולהכין מהם ציר, אם יבוא לי לנסות מתכונים שדורשים ציר.
 
ציר

ע"פ המתכון הקלאסי, בציר יש את המרכיבים הבאים:
1. הבשר (עוף, בקר, דגים) או ירקות.
2. מים *
3. עשבי תיבול (בוקה גרני). קשורים בזר שיהיה קל להוציא.
4. תבלינים (שסה דה פיס) בד"כ בשקית מבד כמו חיתול).
מקובל לשים את חומרי הגלם במי ברז (קרים) כ-20 דקות לפני התחלת הבישול.
מביאים לרתיחה, מכפים, מורידים את הלהבה ומבשלים לפי חומרי הגלם.
דג פחות, בקר יותר.
בחו"ל יש לרכוש ציר (ירקות, עוף, דג ובקר) במיכלים כמו אצלנו החלב, בסופר.
אבקת מרק ומים זה לא ציר.
 
עוד 2 סנט

במטבח המוסדי (מלונות, לדרי אוכל וכו') נהוג להשתמש בחלקי עוף שנותרים מפירוק עופות (העיקר עצמות עם מעט בשר עליהם).
בבית, אני לא מפרק עופות ואין לי כמות כזו של עצמות. גם לא יכול לבקש המהקצב.
אני בד"כ משתמש בכנפיים (זול) או שוקיים.
מנקה! (בארץ, לא מנקים ממש טוב את הכנפיים).
משתמש רק ב-2 הפרקים הקרובים לגוף.
ומבשל בציר כשעה.
לציר אני מוסיף מלבד הכנפיים והמים, ירקות שורש: ראש סלרי, וגם חלק מהגבעולים עם הפדחת. שורש פטרוזליה, 2-3 גזרים ובצל. כולם חתוכים מרפואה (חתיכות גדולות).
בנוסף, 2 עלי דפנה ו-5 גרגרי פלפל אנגלי.
אני אוהב לאכול גם את הירק המבושל.
נהוג גם לסנן את הנוזל, ללא שירים מהתבלינים או החומרי גלם שהתבשלו בו.

אח"כ מוציא את הענפיים למגשית אלומיניום, מפזר מעט שמן זית, תבלין גריל עוף או רוטב צ'ילי מתוק ומכניס לתנור להשחמה יפה מ-2 הצדדים.
התוצר: מעדן בפני עצמו, וזה לא פוגם באיכות הציר.
 

מיכי 10

Member
תודה רבה רבה!

עכשיו הכל ברור ומובן, ומוצא-חן בעיניי מאד.
גם אני לא הייתי מוותרת בשום אופן על הירקות המבושלים. זה החלק הכי טעים!
וגם הרעיון לאפות את הכנפיים (כמות כזאת אני יכולה לאפות כמובן בטוסטר אובן, אשר בו אני כן משתמשת), מצוין. ושוב תודה לך, מיכאל
 

superman1234

New member
קבלי עצת חינם.

TCHM ומר לנג נמצאים בתחרות "למי יש יותר גדול".
מאידך גיסא, MALDINI GIRL, הינה אישה צעירה עם הבנה ויכולת קולינרית מדהימה ומוכחת.
אני במקומך, הייתי מקבל את הצעתה ללא עורערין ומשאיר לשני האחרים לפרסם פוסטים ארוכים ומתוחכמים כאוות נפשם.
תחשבי על זה.
 

מיכי 10

Member
תודה, סופרמן.

אני מקבלת בתודה עצות ממי שנותנים אותן, ובוחנת כמובן כל עצה לגופה. חלק אני מיישמת, וחלק - סתם מעניין אותי לקרוא.
אני גם נותנת עצות כשאני חושבת שאני יכולה לתרום משהו. ומי שמקבל אותן - מקבל. מי שלא - אז לא.
אם יש תחרויות או מריבות, זה מצער בעיני, כי ברור שאין טעם לריב בכלל, ובפורומים, על אחת כמה וכמה לא.

מועדים לשמחה וחג שמח.

מיכל.
 
למעלה