töltött káposzta – כרוב ממולא בסגנון הונגרי

töltött káposzta – כרוב ממולא בסגנון הונגרי

מרכיבים למילוי (ראגו בשר בסגנון בולונז), (אני מכין בלי אורז):

1.5 ק"ג בשר בקר טחון טרי (דל שומן)
1 בצל חתוך לקוביות קטנות (ברונואז')
1 קופסת רסק עגבניות (600 מ"ל)
1 עגבניות מרוסקות של MUTTI
4-5 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות שמן קנולה.
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן, עם מלח, עד לשקיפות (אש נמוכה ומכסה).
מוסיפים את הבשר ומפרקים עם תרבד עד להשחמה שלא יהיו גושים (מפרקים כל הזמן).
מוסיפים את הרסק, עם קצת מים רותחים לניקוי האריזה משאריות הרסק.
ומוסיפים את העגבניות המרוסקות
פפריקה מתוקה ופלפל שחור לפי הטעם,
את השום
ואחרי כשעה את היין.
מבשלים על אש קטנה עוד כשעה.

כרוב ממולא
מרכיבים:

2 ראשי כרוב לבן גדולים
1 בצל חתוך לקוביות קטנות (ברונואז')
1 עגבניות מרוסקות של MUTTI
1 שימור של כרוב כבוש
150 גרם ביקון ו-180 גרם קבנוס של טיב טעם (הכשרים חסרי טעם לחלוטין!)
מטוגנים במעט שמן, עד להשחמה והוצאת השומן.
3-5 כפות פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור.

גודל הסיר: L10.

אופן הכנה:
חולצים מראשי הכרוב את הלב ע"י סכין משוננת חדה (יוצרים קונוס).
מבשלים במים רותחים כ-20 דקות ומוציאים להתקרר.
מפרקים את העלים הגדולים ומניחים בצד (בזהירות שלא יקרעו).
את הלב ואת העלים הקרועים חותכים לרצועות (שיפונד).
מטגנים את הבצל במעט שמן קנולה ומוסיפים מלח עד לשקיפות (אש קונה, עם מכסה).
מוסיפים את הכרוב החתוך לרצועות מכרוב אחד (1/2 כמות).
מוסיפים 2-3 כפות פפריקה מתוקה.
מוסיפים את תוכן שימור הכרוב החמוץ, כולל הנוזל.
מוסיפים את ביקון והקבנוס המטוגנים והנוזלים שבמחבת.
מוסיפים את העגבניות מרוסקות של MUTTI
מוסיפים מהנוזל שבו הורתח הכרוב, לגובה חומרי הגלם בסיר.
מערבבים היטב כמה פעמים, לקבלת מרקם אחיד.

הכנת הכרוב הממולא:
מניחים את העלה, עם החלק הקעור כלפי מטה.
מניחים מעל 2-3 כפות מהרגו (תלוי בגודל העלה).
מקפלים את הצדדים כלפי פנים ומגלגלים לקבלת ממולא סגור. מניחים מעל הכרוב המתבשל בסיר.
ממשיכים עם העלים עד שנגמר: המקום בסיר, העלים או הרגו...


(בכמות הזו, זה מספיק לכ-20+ ממולאים).
מניחים מעל את רצועות הכרוב מהראש השני.
מתבלים בפפריקה מתוקה ומוסיפים נוזל מהכרוב המבושל, במידת הצורך.
לא להגזים מפני שיגלוש!
מבשלים עוד כשעה וחצי.

בד"כ הכרוב הממולא, כמו כל התבשילים בבישול ארוך, משתבחים אחרי לילה או 2 במקרר.

בתיאבון
 
שמנת חמוצה

נכון, ההונגרים אוכלים את זה עם שמנת חמוצה.
אני לא!!!
לא נוגע במוצרי חלב לבנים, במיוחד לא החמוצים (יוגורט, שמנת חמוצה וכו').
זה מזכיר לי את ריח הקיא שלי.
אם ישימו לפני אחד מהם, אני עלול להקיא רק מהריח.
 

יוסיזיו

New member
כל הונגרי והטעם שלו כשאני מתיישב

בטוליפ צלוחית השמנת באה אוטומטית
 

nurii

New member
התוספת של א תופסת


למה לקלקל את התאבון ההונגרי שלנו?לא חבל?
 
צר לי

נשאלתי למה בלי שמנת חמוצה והסברתי. האמת, שאני חושב שמי שרוצה לדעת מה הריח והטעם של הקיא שלי, שיריח שמנת חמוצה. אכילה והקאה הם פעולות הפוכות.
 
למעלה