עוף עם תפ"א וזיתים בתנור לשישי ולחג

עוף עם תפ"א וזיתים בתנור לשישי ולחג

עוף עם תפ"א וזיתים בתנור

מרכיבים
4 ק"ג כרעיים עוף, מופרד (שוק וירך) ומנוקה.
5-6 תפ"א גדולים
2 בצל חתוך לרצועות (רבעי פלחים)
3-4 פלפלים ירוקים (חתוך לרצועות (חצי אמנסה)
300 גרם זיתים מזן סורי דפוק
חבילת תימין
שמן זית
תבלין גריל עוף

אופן הכנה:
תפ"א בישול מקדים: מבשלים במים רותחים כ-20 דקות ומוציאים להתקרר.

בוזקים מעט שמן זית בתבנית אלומיניום גדולה
מניחים מעל את פלחי הבצל (1)
מניחים מעל את פלחי הפלפל הירוק והזיתים (2)
מניחים מעל פלחי תפ"א (עם הקליפה) בשכבה אחידה, בוזקים מעט שמן זית ומפזרים תבלין גריל עוף (3).
מניחים שכבה שנייה (כנ"ל) (4).
מניחים את העוף, בסידור מיטבי, בוזקים מעט שמן זית ומפזרים תבלין גריל עוף.
מניחים מעל את התימין (5)
מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מע'.
אחרי שעה מורידים טמפ'. ל-200 מע'.
אחרי 3.5 שעות מורידים את הרדיד ומשאירים בחום גבוהה (250 מע') עד שהעוף משחים (6).
מסירים את התימן, ומגישים.
בתיאבון

הכנתי אתמול בערב, ויצא מעדן. העוף רך נופל מהעצם, התפ"א רכים וטעימים במיוחד. יש איחוד טעמים נפלא בין הפלפל, הזית והתימין.











 

DANIAVNI

Well-known member
סליחה אבל ברשותך משהו בחום ובזמנים לא מובן לי

אני מבין שמדובר על צלזיוס ולא על פארנהייט

1 שעה ב-250 מעלות
ועוד
3.5 שעות ב-200 מעלות ????

4.5 שעות אפייה לעוף במעל 200 מעלות נשמע לי יותר מדיי

נתקלתי במתכונים של נניח +- 40 דקות מכוסה ב-180 מעלות כשהעור כלפי מטה
ועוד בערך 200 40 דקות הופכים כשעור למעלה לא מכוסה

אשמח לתשובתך
 
למעלה