חזרה לרסק והתמהמות בנושא הרפורמה של סימון מוצרים

חזרה לרסק והתמהמות בנושא הרפורמה של סימון מוצרים

רסק:
ע"פ חוק, במוצר הקרוי "רסק" אסור להוסיף סוכר. אז משנים את השם ומוסיפים גם מוסיפים (ראה תמונות). הדבר הכי קרוב לרסק, שלא כמו רטבים בטעמים (שום, לפיצה, לשקשוקה, בזיליקום וכו'), המרכיב השני בכמות (ע"פ חובת הסימון ברשימת הרכיבים), זה סוכר לבן. גם במוצר השני (בתוספת בזיליקום) הסוכר הלבן מככב.
להזכירנו שברסק היה כתוב במפורש ללא סוכר.

אז מה הבעיה?
שאין יותר מוצרים ללא סוכר במדף שימורי העגבניות, מלבד תוצרת חוץ.

אפרופו, ראו כתבת ערוץ 2 אמש, על החמאה. אותו סיפור: יש תוצרת חוץ, רק יקר.
בעניין סימון מוצרים והתעקבות הנושא, הרי שבמוצרים רבים, במיוחד בנושא רטבים אך לא רק, סוכר ומחל מככבים. זה זול (פחות מ-1 ש"ח לק"ג). וזה תוספת יפה למשקל ולשורת הרווח. מצד שני, זה שורת אזהרה בנושא הבריאות של הצרכן.

צא ולמד שהיצרנים והחברות ששולטות בשוק, עושות שימוש ציני בצרכן וחולבות אותו. אני מחרים אותם.





 

raya

Well-known member
פרי ניר רוטב עגבניות מרוכז מאוד?
22° BX?
יש גם 28° BX שהוא מרוכז יותר.
רעיה
 

raya

Well-known member
לא התייחסתי לסוכר אלא לתוית שמציינת ריכוז
גבוה במיוחד של BX 22°.
זה ריכוז "סטנדרטי".
לא ראיתי פחות מזה.
דרך אגב - אנחנו מכינים בבית רסק עגבניות מעגבניות ש"לא נראות כל כך טוב".
אני משתמשת ברסק מוכן לפעמים כדי להסמיך את הרסק המוכן עצמאית.
ובנוסף - אני משערת שתוספת הסוכר נועדה לסתור את החומציות של העגבניות. אני לא מוסיפה לרסק שלי סוכר.
 
ממש לא!

רסק עגבניות בשמו "רסק" אינו אמור להכיל סוכר ע"פ חוק! ואין צורך בסוכר.
הסיפור, לאנשים קשי הבנה, הוא בתרמית של היצרנים, שמשנים את השם, ואז מוסיפים סוכר (וגם מלח) ע"מ לשפר את שורת הרווח. ברם אולם, הבעיה היא שהם הסירו במקביל את המוצר "רסק" ע"מ לאלץ את הצרכן להשתמש במוצרים שבהם יש להם עניין.
 

superman1234

New member
המשמעות של המילה "בריקס" [BX] היא תכולת הסוכר ביחס

למשקל [להבדיל מנפח]. רכז עגבניות בריכוז 22 BX המשמעות היא שבכל 100 גרם רכז יש 22 גרם סוכר.
ד"א מכשיר לבדיקת ריכוז הסוכר נקרא רפרקטומטר. טכניקת הבדיקה מבוססת על זווית השבירה של האור כתלות בריכוז הסוכר.
 

raya

Well-known member
זה לא מתאים למה שכתוב על האריזה
מכיל 97% עגבניות, אז נשארו "רק" 3% לכל היותר לסוכרים.
ומוזר אכן שהשם השתנה מרסק עגבניות ל"רוטב עגבניות".
רעיה
 

raya

Well-known member
יש לך טעות בהגדרת ריכוז BX
מתוך ויקיפדיה
"BX הוא קיצור המילה בריקס, שמשמעה אחוז החומר היבש (מוצקי העגבנייה) בנוזל."
כלומר - ממש לא סוכר, וכפי שכתבתי קודם זה לא הגיוני לו היה מדובר בריכוז הסוכר.
 

superman1234

New member
חחחח כלומר להבנתך, לא קיים סוכר בעגבניות בכלל ?

נו טוב, חבל על הדיון בכלל.
נ.ב - נסי להבין איך פועל רפרקטומטר ואולי תלמדי איזה דבר או שניים על עגבניות ועל מזון שמכיל סוכר....
 
סוכר טבעי וסוכר לבן

עגבניה מכילה סוכר טבעי. במדד הפחמימות, בעגבניה יש כ-4 גרם פחמימות ל-100 גרם עגבניה. בתהליך ייצור הרסק, יש ריכוז גבוהה של עגבניות ולכן גם המספר הזה עולה לכיוון ה-10 גרם פלוס.
זאת להדיל 1000 אלפי הבדלות מתוספת "סוכר לבן" כפי שמופיע על העריזה. אותו אני לא רוצה. מה גם שכאשר מוסיפים מהסוכר הלבן, פתאום מופיע בשורת המרכיבים גם מלח שולחן. גם מזה אני לא רוצה. מחפש לפחות 99.5% עגניות ברסק שלי.
 

superman1234

New member
סוף סוף תגובה לעיניין

אכן בעגבניות יש סוכרוז ופרוקטוז שהם מה שאתה מכנה "סוכרים טבעיים". הנכון יותר לומר - סוכרים לא מעובדים, אבל עדיין סוכרים.
בהכנת רכז עגבניות [להבדיל מרסק], לוקחים עגבניות בשלות, הן עוברות דרך מתקן שנקרא CRUSHER, שמרסק את העגבניה. הרסק הזה עובר דרך מספר תופי סינון שמפרידים מתוך הרסק את הגרעינים והקליפה ונשאר "מיץ ענבים" , למגדל העבניות משלמים לפי הבריקס של המיץ שהוא נע בין 3.5 ל 4.5 BX שנובע מתכולת הסוכרים במיץ. את המיץ הזה מרכזים במתקן שנקרא "מרכז" או EVAPORATOR. [בד"כ בעל 3 שלבים]. הריכוז מתבצע תחת ווקום. [מעניין אם RAYA תדע מדוע???]
המוצר הסופי בד"כ יהיה הוא רכז עגבניות 22 BX כלומר עם תכולת סוכרים של 22% ביחס למשקל!!
מה שהיצרנים עושים אחר כך זה כבר סיפור אחר לגמרי.
נ.ב ריכוז של המיץ מעבר ל 22 בריקס גורם לבעיות בשאיבת הרכז מהשלב האחרון מפני שהחומר מאוד סמיך.
באריזות שרשום עליה רכז עגבניות 28 BX בד"כ הוסיפו סוכרים לרכז , המהדרים יוסיפו סוכרוז ופרוקטוז ביחס הנכון , אחרים יוסיפו סתם סוכר לבן.
 
BX°22

למה נושא התהליך קשור לנושא: הוספת סוכר לבן (וגם מלח שולחן) לרסק עגבניות?
האם על זה נאמר: "שטויות במיץ עגבניות"?
אין ספק שלעגבניה יש 4 גרם פחמימות (סוכרים טבעיים בירק), לכל 100 גרם.
אין ספק שבתהליך הריכוז, המספר הזה עולה.
אין ספק שהיצרנים מכוונים לערך של BX°22 המויין על גבי כל האריזות (כפי שמופיע בתמונות שצרפתי.
אין ספק שיש חוק (תקן) שמונע הוספת סוכר לבן או אחר, למוצר שנקרא רסק עגבניות.
ואין ספק שע"מ להוסיף סוכר לבן ומלח שולחן, היצרנים יצאו במוצרים בעלי שם אחר, אך מרמז.
ואין ספק, שלטובת צריכת המוצרים החדשים עם הסוכר הלבן ומלח השולחן, שבהם יש חומר גלם זול ומזיק, ושורת רווח משופרת, היצרנים הורידו או צמצמו מאוד את המוצר המקורי של הרסק, שבו אין אך טיפת סוכר לבן או מלח.
 

raya

Well-known member
כתבתי שאין סוכר?
יש לך בעיה בהבנת הנקרא?
ואתה לא צריך להסביר לי איך פועל רפרקטומטר, יש לי נסיון בלא מעט מכשירי אנליזה כימית.
 

superman1234

New member
לא ניסיתי להסביר לך איך פועל רפרקטומטר.

הסבר היה מצריך אותי גם להסביר לך מהו חוק סנל באופטיקה, ואין לי כוונה כזו.
כל מה שכתבת ומה שהתכוונת במה שכתבת , לא מראה על הבנה גדולה וזה עוד בלשון המעטה.
ד"א - רפרקטומטר הוא מכשיר מדידה פיזיקלי [אופטי]. הוא מודד תכונות פיזקליות של חומר לא את התכונות הכימיות שלו.
שבת שלום
 

אבי בן 1231

Well-known member
תודה רבה על ההערה

אקח זאת לתשומת לבי ואחזור להכין רסק עגבניות בעצמי.
 
חדשות

הופיע שוב המוצר של טל באריזה חדשה של 260 גרם ב-2.60 ש"ח. זה 1 ש"ח ל-100 גרם.
המוצר הקודם היה של 660 גרם ועלה 6 ש"ח. זה קצת פחות מ-1 ש"ח ל-100 גרם.
המוצר המקביל תוצרת חוץ (MUTTI) עולה 6 ש"ח ל-210 גרם. זה כמעט 3 ש"ח ל-100 גרם.
כולם עם הסימון של 22BX.
גם המוצר תוצרת חוץ ללא סוכר וע0 99.5% עגבניות. 0.5% מלח.





 

raya

Well-known member
רסק עגבניות שמצאתי
ברשת קינג סטור.
3 קופסאות ב - 9.9₪ , ללא סוכר (עם מלח).
לפחות זה לא נקרא "רוטב עגבניות"....
רעיה
 
למעלה