מאסטר שף - משהו צופה?

מיכי 10

Member
כן.

אחרי כ-11 שנים שבהן לא צפיתי בטלוויזיה, מסיבות שונות, התחלתי בכך שוב. היתה תקופה שלא יכולתי לראות תוכניות בישול, בגלל בעיה שגרמה לי לבחילה נוראה מלהריח אוכל או אפילו מלראות אוכל בטלוויזיה.
בינתיים זה עבר לי, והתחלתי ליהנות מלצפות בתוכניות האלה. במקרה שמעתי היום על ילד חרדי, בן חמש וחצי, שבביתו כמובן אין טלוויזיה, אבל כשמזדמן לו לראות במקומות אחרים, הוא מאד אוהב דווקא את התוכנית הזאת.


למה שאלת?
 
העונה יש שם כמה מתמודדים מוזרים

לא הבנתי למה בתכנית שחילקו אותם ל-3 קבוצות וכל קבוצה עשתה 3 משימות, לא העיפו את ג'אנה וגמרנו.
גם קיצו של אלברט בתכנית היה בלתי נמנע. למרות אמירת השופטים, על יצירות מופת שלו, חבל שלא השכילו להבין שהוא טוב בכיסונים וזהו.
קוסטה גדול המימדים, חסר כל עדינות ודיוק. המנות שלו הן פרי דמיון חובבני ועשויות באופן מגושם ולא ראוי. הוא עושה יותר פרומו עצמי מאשר מבשל. לדעתי, הוא יהיה המתמודד הבא לעזוב. כבר בתכנית האחרונה הוא היה על הקשקש.
מי שמפתיע זו וונסה. עם המבטע הצרפתי החמוד היא מדברת "אסקופיה".

השופטים (בעיקר אייל וחיים): החלו משום מה להשתפך בסופרלטיבים כבר עם 8 מתמודדים, דבר ששמרו בדרך לקראת הגמר.

לצערי הפוסט שלך לא דן בנושא (תכנית מאסטר שף) אלה באלרגיות
שלך לתכנית אוכל וחרדלות. יש טובות מהמאסטר שף שלנו, כמו זו של ארה"ב עם שף רמזי, ולרמזי יש עוד כמה, כמו בישול במקומות שונים בעולם (ערוץ 46 בהוט) או הצלת מסעדות כושלות ב-24 שעות.
לצערי ערות האוכל (38 בהוט) הפך למשעמם, עם תכניות בלי סוף של גימי אוליבר, חלקן ממוחזרות, או משעממות: כמו מרטה אופה (זה יותר טוב מהרדמה בניתוח), או מרי ברי שממשיכה להגיש בגיל 200. הערוצים המעניינים עברו ל-48 ו-49 רק שהם עולים EXTRA!
 

shlang

New member
בתוכניות האלה, כמו הישרדות, האח הגדול וכו'

מסומנים הזוכים עוד לפני תחילת הצילומים, בקיצור, הכל מתוכנן מראש
 

TCHM

New member
מתפלא עליך מיכאל, עדיין לא הבנת את ההצגה הזאת?

מפליא איך הם מצליחים לגרום לכם לצפות בזבל ה"קולינרי" הזה
עם "שחקנים" עלובים ומשתתפים מסכנים.
מיכאל....הכל הצגה עלובה, לא שווה אפילו להזכיר אותה.
יש ביוטיוב או קודי דברים הרבה יותר מענינים ואוטנטיים.
 

מיכי 10

Member
מיכאל, הפוסט שלי לא דן בנושא (תוכנית מאסטר שף), כי השאלה שלך

לא הובילה לכך: כולה, הזכרת שם של תוכנית טלוויזיה, ושאלת אם מישהו צופה בה. ועל זה עניתי, פחות או יותר. :)

לא ביקשת ביקורת על התוכנית ועל המתחרים והשופטים.
ברור שיש גם לי דעות על כל אחד ואחת מהם. בניגוד אליך ואל חברי פורום אחרים כאן, אני לא מומחית ולא מקצועית. אני מבשלת בלי כל יומרות מקצועיות, אלא כמי שהיתה צריכה וצריכה להכין אוכל למשפחתה ולעצמה. זה לא בדיוק תחביב, אלא צורך קיומי. בעבר עשיתי זאת יותר בהתלהבות.

בכל זאת, וכמו אחרים, גם אני חיפשתי תמיד ומחפשת מתכונים טובים,
הבישול שלי, מצד אחד שואף לחדש ולגוון בחומרי הגלם ובדרך הכנתם. ומצד שני, אני גם נצמדת למתכונים שהוכיחו את עצמם. מדי פעם אני גם ממציאה מתכונים, או משפרת לטעמי מתכונים אחרים.
בסך הכל, יש לי הרבה ותק וניסיון במטבח הביתי, ואני פתוחה לרעיונות ולמתכונים חדשים.
אבל אין לי כל כוונה להתמקצע בבישול ובאפייה.

גם אני לא התלהבתי במיוחד מג'אנה, כי למרות שעשתה דברים יפים ומושקעים, לא אהבתי את זה שהיא כל הזמן "עפה" על עצמה. קצת צניעות, לא היתה מזיקה לה. גם בעיניי מוצאת חן ונסה, עם המבטא הצרפתי ומצב הרוח השמח. ואת פראח אני מחבבת מאד.
ומהשופטים, אני מחבבת את שלושת הגברים, ובעיקר את חיים כהן.
 
המתמודד הבא לעזוב: קוסטה

הנבואה נתנה ל...ובכל זאת, קוסטה אכן היה הבא לפרוש אך לא מהדחה במאסטר שף, אלה בזכות לידת אשתו. ולכן הוא פרש מהתכנית.
זה צמצום שמקצר את התכנית המקורית בהדחה 1 (2 ערבי שידור), מה שיניב חזרת מתחרה/ים להאריך לנו את הסבל.
 

מיכי 10

Member
גם אני שואלת כמו שיח סלימאן, למה אתה ממשיך לסבול?

אם התוכנית לא באה לך טוב, אל תצפה בה.
בין כה וכה לא תיבחן עליה.
 

אבי בן 1231

Well-known member
צפיתי פעם אחת בטעות בתוכנית עם השף המהולל

אהרוני,ונגעלתי!
המשתתפים עם שיער ארוך ללא כיסוי ראש!
את הטעימה של המזון עושים עם כפית אחת שעוברת מפה לפה ונכנסת שוב לתבשיל!
יש כאלה שטועמים את המזון בעזרת האצבע המוחדרת למזון!
האולם בו מבשלים הוא חם, וההוכחה היא שהמשתתפים מנגבים את הזעה ביד וממשיכים לטפל במזון!
אחת לכמה זמן המשתתפים מגרדים בראש וממשיכים לטפל במזון!
ממש מעורר תאבון!!
מבחינתי זו סיבה מעולה שלא להכנס למסעדה בישראל!
בספרד צפיתי בתוכנית מתכונים עם השף הבסקי ארגילייאנו, לראות ולהנות כיצד השף שומר על ניקיון וסטריליות!
 

מיכי 10

Member
האמת, אם מדברים על אסטטיקה, גם לי יש הרבה הסתייגויות

מהתנהגות המתחרים והשופטים, והרבה דברים שם מגעילים אותי. אבל מזמן עשיתי לי סוויץ' בראש. כי בשנה ורבע האחרונות (שבהן התחלתי לצפות בטלוויזיה), בדרך כלל לא מוצאת תוכניות טובות (אין לי כבלים). אז אני צופה בתוכניות הבישול על תקן של מנוחה והתרגעות, בערב בלבד. אגב, דווקא בחינוכית יש לפעמים תוכניות מעניינות, שאינן בהכרח לילדים ולנוער.

בכל אופן, הייתי המומה כבר מזמן, כשהתברר לי שבמאסטר שף מבשלים תוך ערבוב בשר וחלב חופשי לגמרי. בהתחלה עוד חשבתי שאני טועה, או שיש להם תחליפים. בינתיים הבנתי שממש לא. לאחרונה, שמעתי שלאנשים דתיים אסור בכלל לצפות בתוכניות האלה. אבל אני ממשיכה בכל זאת לצפות...
דבר אחד שמגעיל במיוחד, וראיתי גם בבתים של אנשים קרובים והזדעזעתי, ונדהמתי כשראיתי שגם בתוכניות הבישול עושים זאת: טועמים מדי פעם מהתבשילים תוך כדי הבישול, וממשיכים לערבב באותה כף בתוך התבשיל שנועד לכולם. בטח גם במסעדות עושים זאת, וזה באמת נורא בעיניי.

כן, גם הצורה שבה השפים השופטים טועמים, מוזרה מאד בעיניי. כולם אוכלים ביחד מתוך התבשיל, כי כבר לא תמיד מכינים להם קעריות נפרדות. וכן, הם טועמים, וחוזרים עם המזלגות או הכפות המלוקקות שלהם שוב לתוך האוכל. בקיצור, ארבעתם כנראה נהיו משפחה אחת קרובה במיוחד. משונה.

גם עם שאר התלונות שלך על התנהגות המתחרים והשופטים אני מסכימה. היו גם כאלה שבכו, נגבו איכשהו את הדמעות והמשיכו לעבוד: רחיצת ידיים לא רואים בתוכניות אלה, למרות שיש ברזים וכיורים על השולחנות שלהם.

אז אחרי כל אי ההקפדה שלהם, אני תמיד שמחה שאני לא צריכה לטעום שום דבר שם, אעפ"י שלפעמים מכינים דברים שממש נראים טעימים.

מסעדות, בתי קפה ואוכל מוכן, תמיד מרתיעים אותי, וגם בנושא זה אני עושה לעצמי סוויץ' בראש, ולא רוצה לדעת מי ואיך הכינו את המזונות האלה. אני גם לא אוהבת שמשרתים אותי. כך שאני הולכת למקומות כאלה רק כשהנסיבות החברתיות מאלצות אותי להשתתף, מתוך נימוס.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אצלי אלה לא היו הסתיגויות אלא התנגדות מלווה בגועל

אם היה כשל אחד ניחא, אך כל צורת הבישול אינה מתאימה לתוכנית תחרותית של בישול כהילכתו.
אולי היא מתאימה לבחירת שף למטבח של בית חולים.
 

מיכי 10

Member
אל תזלזל; עבדתי כמעט 24 שנים בבית חולים,

ובשנים האחרונות האוכל שם השתפר ללא היכר

זה כבר לא מה שהיה פעם - מרק דלוח וירקות מבושלים עד מוות וכיו"ב - שעשה בצדק שם רע ל"אוכל של בית חולים".
 
חייב לשאול

נכון, שבישראל הדרך המקובלת והטובה לחטא את המנגל, זה עם חצי בצל וקצת שמן? וזה עובד.
שמעתי שאמצו את השיטה גם בחדרי הניתוח בבתי החולים. האם זה נכון?
 

מיכי 10

Member
אין לי מושג במנגלים.

אבל על מה אתה מדבר? על חיטוי מכשירי הניתוח?
אתה מתבדח, נכון?
 
למעלה