לרחל613 - לפני כחודש וחצי שאלתי בקשר לפיסטוק חלבי.

מיכי 10

Member
לרחל613 - לפני כחודש וחצי שאלתי בקשר לפיסטוק חלבי.

רחל, את נתת לי עצה לקלייה ביתית של פיסטוק חלבי.
מוזר, אבל מאז ועד עכשיו לא השגתי פיסטוק לא-קלוי, כולל אפילו בחנות טבע משובחת.
משום מה, במקומות שבהם הייתי (במקומות מעטים), מוכרים רק פיסטוק קלוי.
אולי בחורף אצליח להשיג טבעי ולא קלוי.

באותו סוּפר גדול, ששם הפיסטוק הקלוי היה פעמיים מאכזב במיוחד והפסקתי לקנות פיסטוקים אצלָם, קניתי השבוע גרגרי חומוס קלויים.
גם להם יש טעם ישן ודוחה, הם חסרי מלח ולא פריכים.
החלטתי לנסות עליהם את העצה שלך. מכיוון שהם כבר קלויים, שמתי אותם (אחרי התזת מים וזריית מלח) במיקרו רק לדקה וחצי, ערבבתי, והוספתי עוד ½2 דקות.

אז הטעם הישן לא לגמרי נעלם, אבל עכשיו הם קצת מלוחים, ומאד פריכים!

שוב תודה רבה לך על העצה!!
 

מאיר481

New member
אצלנו בצפון יש רשת חנויות החמינה

בוקר טוב
אצלנו בצפון אפשר להשיג פיטוקים טבעיים .
יש על קליפה ובלי קליפה
מאיר כרמיאל
 

מיכי 10

Member
בוקר טוב גם לך, מאיר, ותודה


את רשת החמניה אני לא מכירה, ואני גרה ברמת גן.
בתור רשת של "פיצוחים", אני מכירה בעיקר את "גרעיני עפולה", שיש כנראה בכל הארץ. קניתי פעם ברשת הזאת בפתח תקווה, ואצלם באמת הכל היה טרי וטוב מאד.
במרכול הגדול, שבו הקלייה מאכזבת כל כך, התוצרת היא של "הקולה מבגדד", שחשבתי שאמוּר היה להיות טוב.

אז אני לא מתעקשת דווקא על קלייה ביתית, אלא פשוט שמחתי שרחל שלחה את המתכון הפשוט הזה. ועכשיו קליתי בשיטה שלה עוד כמות של חומוס, וזה שיפר אותו מאד.
 

TCHM

New member
תקני רק בפיצוחי "חממה", קלוי ולא קלוי...

כל הפירות היבשים, תבלינים, טחינה ומה לא?
האיכות הטובה ביותר ויש סניפים בכל עיר.
 

מיכי 10

Member
תודה על ההמלצה, TCHM.

אחפש, כמובן. אשאל גם מישהו מהמשפחה, שתמיד קונה פיצוחים טובים. אולי גם הוא קונה אצלם. :)
 

רחל613

New member
פיסטוק חלבי

בכל חנויות הפיצוחים והתבלינים כמו חממה בעיר
לא ניתקלתי אף פעם במחסור
 

מיכי 10

Member
תודה, רחל. בדיוק כרגע קראתי גם את ההמלצה של TCHM על אותה רשת

למרות שאני "מכירה" אותך רק וירטואלית, האמת שדאגתי לך, כי נעלמת להמון זמן.
שמחה שחזרת לכאן!
 
למעלה