רסק עגבניות (יכין או טל)

רסק עגבניות (יכין או טל)

המוצר הנ"ל פשוט נעלם מעל מדפי המרכולים. במקומם, מיני רטבים: לפסטה, לשקשוקה, עם שום וכו'. רסק אין!
כל התחליפים היעודיים, מכילים כמויות כאילו ואחרות של סוכר, שאותו מאזנים במלח. וכך כ-10-20% ממשל המוצר זה בעצם חומרי גלם זולים שאני לא רוצה בתבשיל שלי או התפריט שלי. לא המלח ולא הסוכר בריאים לי.
נדמה לי, שהמהפכה על מדף הרסק מכוונת. ולא סתם מכוונת אלה בכוונת זדון, לשנות הרגלי צריכה למען קידום המוצרים שעליהם הרווח גדול יותר.
תמיד יש את האפשרות לרכוש את המוצרים תוצרת חוץ (בעיקר של MUTTI) במחיר כפול.
 

TCHM

New member
זה מה שקורה כשמנסים להתחכם לחוק...

יש כללים ברורים לגבי רסק עגבניות ולציין את התוספים אבל קוראים
לזה "רוטב" זה כבר זה כבר לכאורה מוצר אחר עליו לא חלים הכללים
ואפשר להכניס לו כל מה שרוצים.
אני מכין הכל לבד, עגבניות תמר מצוינות 2.5 ש" לקג' בשוק הפכו ל-10
צנצנות רוטב עגבניות סמיך מעולה. 10 דקות עבודה וזה מוכן אין צורך
בבישול ארוך רק להביא לרתיחה ולרסק...(בצל, שום ותיבול לפי הטעם)
 

מיכי 10

Member
נהדר. אבל איך שומרים על הרסק הזה? בהקפאה?

הרי אתה בטוח לא מוסיף חומר משמר ולא סוכר.
או שמעקרים את הצנצנות? זה מספיק?
 

TCHM

New member
אין צורך לעקר צנצנות...

יוצקים את הרוטב הרותח לצנצנות, החום כבר מעקר אותן, יוצקים
מעל 3 מ"מ שמן זית טוב לאטימת וסוגרים את המכסה ומעבירים למקרר,
שמן הזית קופא בקרור ואוטם את הרוטב.
נשמר היטב כל זמן שלא מסירים את אטימת השמן, לאחר פתיחה
יש להשתמש תוך 4 ימים.
אפשר גם להקפיא אבל אני לא מקפיא.
 

מיכי 10

Member
מעולה. המון המון תודה על העצות המועילות.

חייבת לנסות את זה, וטוב שניתן לשמור במקרר. כי יש לי רק מקפיא רגיל של מקרר רגיל, אז אין בו עודף מקום עבור צנצנות רסק עג'. וגם לא מתאים לי רוטב קפוא, שצריך להפשיר קצת כדי שניתן יהיה להוציא אותו מהצנצנת.

תודה
 

אבי בן 1231

Well-known member
יפה רואים שאתה מנוסה!!!

ד.א. אני גם לא יוצק שמן זית, אלא ממלא את הצנצנת עד ממש הקצה למעלה, סוגר חזק את המכסה וכאשר התכולה מתקררת מעט נשמע ה"פלופ" אשר מסמן שהצנצנת נאטמה היטב.
ד.א. 2. אין צורך לשמור במקרר, אך בזמנו הכנתי כמויות גדולות וציינתי את התאריך על הצנצנות.
ניתן לאחסן במקום לא חם ומאוור זמן רב מספיק.
 

מיכי 10

Member
לי אין עדיין שום ניסיון עם הכנת רסק עגבניות בעצמי. כבר קניתי

במיוחד לשם כך עגבניות. אבל לפני שהספקתי להכין, השתמשתי בחלק גדול מהן להכנת פסטשוטה פרווה...

כשהייתי מכינה בעבר קונפיטורות, הייתי ממלאת את צנצנות הזכוכית ב"ריבה" החמה (עם כף מתכת בתוך הצנצנת, כדי שהיא לא תתפוצץ). הייתי ממלאת עד למעלה, אבל פחדתי לסגור מיד, אז חיכיתי שהתוכן יתקרר מעט, ורק אז סגרתי היטב.
גם אני לא שמרתי אותן בקירור, אלא צנצנות "ריבה" אחדות חילקתי למשפחה ולחברים, ואת השאר שמרתי בארון במטבח. לא היתה בעיה של זמן, כי:
א. הסוכר שימש כחומר משמר.
ב. הן נגמרו תוך חודשים אחדים.
 
עם כל הכבוד

40 שנה אני קונה רסק עגבניות מוכן, ומבשל עם זה.
עכשיו עלי לחדול, בגלל קנוניית משווקים / יצרנים חצופים ונלוזים והעלמת עין של המדינה?
אני רגיל למרקמים, לטעמים, לכמויות...מה הקטע? בכל העולם הנאור יש רסק עגבניות חוץ מאשר בארצנו הפושעת?
זה פשוט ביזיון!!!
 

yair_bar

New member
מנהל
הכל שם רק החליפו לזה את השם. חפש לפי הריכוז

 
ממש לא!

לך לך לטבלת התכולה ותראה מה קרה לפחמימות ולמלח. בעוד שעל האריזה של טל כתוב ללא סוכר או חומרים משמרים.
זו לא אותה גברת.
והסיבה, מפני שבהחלפת השם אין החוק מונע מהם להכניס כמויות של סוכר ומלח כרצונם. ברסק אסור להם. אז באו היהודים ועשו: הבא נתחכמה להם.
זה דווח בחדשות הצרכנות וזה לא המצאה שלי או יד המקרה.
 

yair_bar

New member
מנהל
אבל המוצר הוא אותו מוצר. לא?

פשוט שינו את השם כי יש בזה סוכר והתקן ל מאפשר לקרוא רסק למשהו עם תוספת סוכר.
&nbsp
או ששינו את המוצר עצמו?
 
מה לא ברור?

רסק עגבניות, נותר אותו רסק שהיה בעבר, ללא סוכר או חומרים משמרים: 1
לעומתו, ראה כתבה בקישור: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5434144,00.html
והנה ההסבר:
היצרנים מעדיפים לדחוף למוצר כמה שיותר סוכר ומלח, שהם זולים ומהווים חלק ממשקל המוצר הנכר. ברם אולם, אסור לעשות זאת למוצר שנקרא "רסק עגבניות" על פי חוק.
מה עשו היצרנים?
1. הוציאו מוצרים "דומים" בעלי שמות שעליהן החוק אינו חל. כמו בכתבה.
2. (החלק המרגיז) דאגו שהמוצר "רסק עגבניות) ללא סוכר ומלח - יעלם מהמדף. כך יאלצו את הצרכן לרכוש את החלופות שבהם הם מעוניינים.
אני לא יודע איך אתה קורא למעשה הזה, אך לטעמי מדובר בנוכלות וחזירות.

 

michal@gal

Active member
מנהל
כתבו על זה הרבה

התכולה לא השתנתה, אבל בגלל שינוי החוק אסור להם עכשיו לקרוא לזה רסק אז קוראים לזה רוטב עגבניות מרוכז.
מלכתחילה אצל חלק מהיצרנים היה סוכר ברסק.
&nbsp
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5434144,00.html
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
אני מבין מהכתבה משהו אחר ממך

יש תקן חדש שיחייב אותם להדגיש שיש סוכר
&nbsp
זה לא שעכשיו רצו להוסיף סוכר ונאלצו לשנות. תמיד היה סוכר.
&nbsp
קרא שוב בבקשה - המוצר נשאר אותו מוצר ושינו לו את השם..
&nbsp
"למרות שמדובר באותה גברת בשינוי אדרת"
&nbsp
"ואכן - אתר האינטרנט של חברת פריניר מוכיח שלא דמיינו. אותו מוצר בדיוק, עם אותם רכיבים, כיום נקרא רוטב עגבניות מרוכז"
&nbsp
&nbsp
 
אשרי המאמין

תבדוק את תכולת הסוכר בטבלת המרכיבים. ברסק עד 10 גרם ל-100 גרם רסק. באחרים, קרוב ל-20 גרם. משמעות 10 גרם סוכר ב-100 גרם רסק, שיש כמות דומה של מלח לאזן את המתיקות. והנה לך 20% מהחומר גלם שאמור להיות רסק עגבניות הוא מלח וסוכר. לך על זה. לא המלח ולא הסוכר בכמויות הללו מוסיף בריאות.
ברם זה מוסיף יופי של רווח מאחר ומדובר ב-2 חומרי גלם שמחירם לתעשיה כ-1 שקל לק"ג. בעוד שרסק עגבניות עולה הרבה יותר. מה גם, שמחירו של המוצר החדש לא ירד! רק עלה, מפני שעכשיו הוא רוטב...
והעיקר, אם שכחנו על מה נפתח השרשור, הרי שהרסק נעלם מהמדף ביד מכוון, ע"מ שיצרכו את המוצר הנחות עתיר המלח והסוכר במקום את הדבר המקורי.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש לך תווית של אותו מוצר של שתי חברות שונות לשלוח?

לפני שינוי השם ואחרי שינוי השם?
&nbsp
מסבירים לך שהרסק נעלם כי שינוי את התקן ואסור לקרוא לזה יותר רסק.
&nbsp
מכיר את הסיפור מלפני כמה שנים שלהיינץ לא הרשו יותר לקרוא לקטשופ קטשופ והם נאלצו לשנות למתבל עגבניות?
&nbsp
הם לא שינו את ההרכב רק נאלצו לשנות את השם
 

yair_bar

New member
מנהל
אני מסתכל עכשיו על תווית של יכין באינטרנט

יש סימון של:
אנרגיה (קל')
חלבונים
פחמימות
סיבים תזונתיים
שומנים
נתרן
&nbsp
&nbsp
איפה אתה יודע לנתח את כמות הסוכר בתכולה?
&nbsp
 
תבדוק לבד כאשר תעשה שוב קניות

על המוצר של טל כתוב ללא תוספת סוכר.
בעגבניה (ירק בשל) יש כ-4 גרם פחמימות מתוכם כ-2.63 גרם סוכריים.
https://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/עגבניה
כאשר מיצרים את הרסק, הוא מרוכז הרבה יותר ולכן היחס של המרכיבים ל-100 גרם משתנה. ברם, זה טבעי.
במוצרים המדוברים, אני לא יודע...כי יש סוכר במרשם התכולה: מרכיבים!

צרפתי 2 תמונות של הרסק של טל, שיש לי ממנו בבית:
1. כתוב במפורש ללא תוספת סוכר.
2. ראה במרכיבים: 99.9% עגבניות.

הנקודה להזכירך, זה למה הרסק "הזה" נעלם מהמדפים? בעוד התחליפים עם התכולות של סוכר ומלח במרכיבים נוספים מצוי בשפע...



 

yair_bar

New member
מנהל
אבל זה רסק ספציפי שהוא ללא תוספת סוכר

ברסקים האחרים אין את התווית הזו. תסתכל למשל על הרסק של יכין שאגב מאז שעבר לרוטב עגבניות מרוכז ירדה תכולה הפחמימות מ-22 ל-18 לכל 100 גרם מוצר
 
למעלה