לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4471044,710 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'רסק עגבניות (יכין או טל)'
רסק עגבניות (יכין או טל)
08/08/2019 | 18:20
32
117
המוצר הנ"ל פשוט נעלם מעל מדפי המרכולים. במקומם, מיני רטבים: לפסטה, לשקשוקה, עם שום וכו'. רסק אין! 
כל התחליפים היעודיים, מכילים כמויות כאילו ואחרות של סוכר, שאותו מאזנים במלח. וכך כ-10-20% ממשל המוצר זה בעצם חומרי גלם זולים שאני לא רוצה בתבשיל שלי או התפריט שלי. לא המלח ולא הסוכר בריאים לי.
נדמה לי, שהמהפכה על מדף הרסק מכוונת. ולא סתם מכוונת אלה בכוונת זדון, לשנות הרגלי צריכה למען קידום המוצרים שעליהם הרווח גדול יותר. 
תמיד יש את האפשרות לרכוש את המוצרים תוצרת חוץ (בעיקר של MUTTI) במחיר כפול.
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה מה שקורה כשמנסים להתחכם לחוק...'
זה מה שקורה כשמנסים להתחכם לחוק...
08/08/2019 | 19:15
6
103
יש כללים ברורים לגבי רסק עגבניות ולציין את התוספים אבל קוראים
לזה "רוטב" זה כבר זה כבר לכאורה מוצר אחר עליו לא חלים הכללים
ואפשר להכניס לו כל מה שרוצים.
אני מכין הכל לבד, עגבניות תמר מצוינות 2.5 ש" לקג' בשוק הפכו ל-10
צנצנות רוטב עגבניות סמיך מעולה. 10 דקות עבודה וזה מוכן אין צורך
בבישול ארוך רק להביא לרתיחה ולרסק...(בצל, שום ותיבול לפי הטעם)
מתכונים >>
לצפיה ב-'נהדר. אבל איך שומרים על הרסק הזה? בהקפאה?'
נהדר. אבל איך שומרים על הרסק הזה? בהקפאה?
08/08/2019 | 20:58
4
68
 
הרי אתה בטוח לא מוסיף חומר משמר ולא סוכר.
או שמעקרים את הצנצנות? זה מספיק?
מתכונים >>
לצפיה ב-'אין צורך לעקר צנצנות...'
אין צורך לעקר צנצנות...
08/08/2019 | 21:28
3
86
יוצקים את הרוטב הרותח לצנצנות, החום כבר מעקר אותן, יוצקים
מעל 3 מ"מ שמן זית טוב לאטימת וסוגרים את המכסה ומעבירים למקרר,
שמן הזית קופא בקרור ואוטם את הרוטב.
נשמר היטב כל זמן שלא מסירים את אטימת השמן, לאחר פתיחה
יש להשתמש תוך 4 ימים.
אפשר גם להקפיא אבל אני לא מקפיא.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מעולה. המון המון תודה על העצות המועילות. '
מעולה. המון המון תודה על העצות המועילות.
08/08/2019 | 22:23
55
 
חייבת לנסות את זה, וטוב שניתן לשמור במקרר. כי יש לי רק מקפיא רגיל של מקרר רגיל, אז אין בו עודף מקום עבור צנצנות רסק עג'. וגם לא מתאים לי רוטב קפוא, שצריך להפשיר קצת כדי שניתן יהיה להוציא אותו מהצנצנת.
 
תודה 
מתכונים >>
לצפיה ב-'יפה רואים שאתה מנוסה!!!'
יפה רואים שאתה מנוסה!!!
18/08/2019 | 14:38
1
22
ד.א. אני גם לא יוצק שמן זית, אלא ממלא את הצנצנת עד ממש הקצה למעלה, סוגר חזק את המכסה וכאשר התכולה מתקררת מעט נשמע ה"פלופ" אשר מסמן שהצנצנת נאטמה היטב.
ד.א. 2. אין צורך לשמור במקרר, אך בזמנו הכנתי כמויות גדולות וציינתי את התאריך על הצנצנות.
ניתן לאחסן במקום לא חם ומאוור זמן רב מספיק.
מתכונים >>
לצפיה ב-'לי אין עדיין שום ניסיון עם הכנת רסק עגבניות בעצמי. כבר קניתי'
לי אין עדיין שום ניסיון עם הכנת רסק עגבניות בעצמי. כבר קניתי
18/08/2019 | 16:13
19
 
במיוחד לשם כך עגבניות. אבל לפני שהספקתי להכין, השתמשתי בחלק גדול מהן להכנת פסטשוטה פרווה...
 
כשהייתי מכינה בעבר קונפיטורות, הייתי ממלאת את צנצנות הזכוכית ב"ריבה" החמה (עם כף מתכת בתוך הצנצנת, כדי שהיא לא תתפוצץ). הייתי ממלאת עד למעלה, אבל פחדתי לסגור מיד, אז חיכיתי שהתוכן יתקרר מעט, ורק אז סגרתי היטב.
גם אני לא שמרתי אותן בקירור, אלא צנצנות "ריבה" אחדות חילקתי למשפחה ולחברים, ואת השאר שמרתי בארון במטבח. לא היתה בעיה של זמן, כי:
א. הסוכר שימש כחומר משמר.
ב. הן נגמרו תוך חודשים אחדים.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'עם כל הכבוד'
עם כל הכבוד
09/08/2019 | 09:15
64
40 שנה אני קונה רסק עגבניות מוכן, ומבשל עם זה.
עכשיו עלי לחדול, בגלל קנוניית משווקים / יצרנים חצופים ונלוזים והעלמת עין של המדינה?
אני רגיל למרקמים, לטעמים, לכמויות...מה הקטע? בכל העולם הנאור יש רסק עגבניות חוץ מאשר בארצנו הפושעת?
זה פשוט ביזיון!!!
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'הכל שם רק החליפו לזה את השם. חפש לפי הריכוז'
הכל שם רק החליפו לזה את השם. חפש לפי הריכוז
08/08/2019 | 20:01
15
29
לצפיה ב-'ממש לא!'
ממש לא!
09/08/2019 | 09:18
14
71
לך לך לטבלת התכולה ותראה מה קרה לפחמימות ולמלח. בעוד שעל האריזה של טל כתוב ללא סוכר או חומרים משמרים.
זו לא אותה גברת.
והסיבה, מפני שבהחלפת השם אין החוק מונע מהם להכניס כמויות של סוכר ומלח כרצונם. ברסק אסור להם. אז באו היהודים ועשו: הבא נתחכמה להם.
זה דווח בחדשות הצרכנות וזה לא המצאה שלי או יד המקרה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אבל המוצר הוא אותו מוצר. לא?'
אבל המוצר הוא אותו מוצר. לא?
<< ההודעה הנוכחית
11/08/2019 | 11:22
13
39
פשוט שינו את השם כי יש בזה סוכר והתקן ל מאפשר לקרוא רסק למשהו עם תוספת סוכר.
 
או ששינו את המוצר עצמו?
מתכונים >>
לצפיה ב-'מה לא ברור?'
מה לא ברור?
11/08/2019 | 12:33
12
66
רסק עגבניות, נותר אותו רסק שהיה בעבר, ללא סוכר או חומרים משמרים: 1
לעומתו, ראה כתבה בקישור: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5434144,0...
והנה ההסבר:
היצרנים מעדיפים לדחוף למוצר כמה שיותר סוכר ומלח, שהם זולים ומהווים חלק ממשקל המוצר הנכר. ברם אולם, אסור לעשות זאת למוצר שנקרא "רסק עגבניות" על פי חוק.
מה עשו היצרנים?
1. הוציאו מוצרים "דומים" בעלי שמות שעליהן החוק אינו חל. כמו בכתבה.
2. (החלק המרגיז) דאגו שהמוצר "רסק עגבניות) ללא סוכר ומלח - יעלם מהמדף. כך יאלצו את הצרכן לרכוש את החלופות שבהם הם מעוניינים.
אני לא יודע איך אתה קורא למעשה הזה, אך לטעמי מדובר בנוכלות וחזירות.
מתכונים >>
לצפיה ב-'כתבו על זה הרבה'
כתבו על זה הרבה
11/08/2019 | 15:59
1
44
התכולה לא השתנתה, אבל בגלל שינוי החוק אסור להם עכשיו לקרוא לזה רסק אז קוראים לזה רוטב עגבניות מרוכז.
מלכתחילה אצל חלק מהיצרנים היה סוכר ברסק.
 
 
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'הבעיה לא במוצרים שיש, אלה באילו שחסרים על המדף ביד מכוון'
הבעיה לא במוצרים שיש, אלה באילו שחסרים על המדף ביד מכוון
12/08/2019 | 11:07
16
לצפיה ב-'אני מבין מהכתבה משהו אחר ממך'
אני מבין מהכתבה משהו אחר ממך
12/08/2019 | 06:51
9
38
יש תקן חדש שיחייב אותם להדגיש שיש סוכר
 
זה לא שעכשיו רצו להוסיף סוכר ונאלצו לשנות. תמיד היה סוכר.
 
קרא שוב בבקשה - המוצר נשאר אותו מוצר ושינו לו את השם..
 
"למרות שמדובר באותה גברת בשינוי אדרת"
 
"ואכן - אתר האינטרנט של חברת פריניר מוכיח שלא דמיינו. אותו מוצר בדיוק, עם אותם רכיבים, כיום נקרא רוטב עגבניות מרוכז"
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אשרי המאמין'
אשרי המאמין
12/08/2019 | 11:05
8
29
תבדוק את תכולת הסוכר בטבלת המרכיבים. ברסק עד 10 גרם ל-100 גרם רסק. באחרים, קרוב ל-20 גרם. משמעות 10 גרם סוכר ב-100 גרם רסק, שיש כמות דומה של מלח לאזן את המתיקות. והנה לך 20% מהחומר גלם שאמור להיות רסק עגבניות הוא מלח וסוכר. לך על זה. לא המלח ולא הסוכר בכמויות הללו מוסיף בריאות.
ברם זה מוסיף יופי של רווח מאחר ומדובר ב-2 חומרי גלם שמחירם לתעשיה כ-1 שקל לק"ג. בעוד שרסק עגבניות עולה הרבה יותר. מה גם, שמחירו של  המוצר החדש לא ירד! רק עלה, מפני שעכשיו הוא רוטב...
והעיקר, אם שכחנו על מה נפתח השרשור, הרי שהרסק נעלם מהמדף ביד מכוון, ע"מ שיצרכו את המוצר הנחות עתיר המלח והסוכר במקום את הדבר המקורי. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש לך תווית של אותו מוצר של שתי חברות שונות לשלוח?'
יש לך תווית של אותו מוצר של שתי חברות שונות לשלוח?
12/08/2019 | 16:13
7
26
לפני שינוי השם ואחרי שינוי השם?
 
מסבירים לך שהרסק נעלם כי שינוי את התקן ואסור לקרוא לזה יותר רסק.
 
מכיר את הסיפור מלפני כמה שנים שלהיינץ לא הרשו יותר לקרוא לקטשופ קטשופ והם נאלצו לשנות למתבל עגבניות?
 
הם לא שינו את ההרכב רק נאלצו לשנות את השם
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני מסתכל עכשיו על תווית של יכין באינטרנט'
אני מסתכל עכשיו על תווית של יכין באינטרנט
12/08/2019 | 16:18
25
יש סימון של:
אנרגיה (קל')
חלבונים
פחמימות
סיבים תזונתיים
שומנים
נתרן
 
 
איפה אתה יודע לנתח את כמות הסוכר בתכולה?
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'תבדוק לבד כאשר תעשה שוב קניות'
תבדוק לבד כאשר תעשה שוב קניות
12/08/2019 | 17:04
5
53
על המוצר של טל כתוב ללא תוספת סוכר.
בעגבניה (ירק בשל) יש כ-4 גרם פחמימות מתוכם כ-2.63 גרם סוכריים. 
כאשר מיצרים את הרסק, הוא מרוכז הרבה יותר ולכן היחס של המרכיבים ל-100 גרם משתנה. ברם, זה טבעי. 
במוצרים המדוברים, אני לא יודע...כי יש סוכר במרשם התכולה: מרכיבים!
 
צרפתי 2 תמונות של הרסק של טל, שיש לי ממנו בבית:
1. כתוב במפורש ללא תוספת סוכר.
2. ראה במרכיבים: 99.9% עגבניות.
 
הנקודה להזכירך, זה למה הרסק "הזה" נעלם מהמדפים? בעוד התחליפים עם התכולות של סוכר ומלח במרכיבים נוספים מצוי בשפע...
מתכונים >>
לצפיה ב-'אבל זה רסק ספציפי שהוא ללא תוספת סוכר'
אבל זה רסק ספציפי שהוא ללא תוספת סוכר
13/08/2019 | 09:05
4
37
ברסקים האחרים אין את התווית הזו. תסתכל למשל על הרסק של יכין שאגב מאז שעבר לרוטב עגבניות מרוכז ירדה תכולה הפחמימות מ-22 ל-18 לכל 100 גרם מוצר
מתכונים >>
לצפיה ב-'מ-22 ל-18 גרם, אינה נחמה.'
מ-22 ל-18 גרם, אינה נחמה.
14/08/2019 | 07:31
3
13
לצפיה ב-'צר לי שאני לא איש בשורות. שורה תחתונה אתה יכול להמשיך להשיג'
צר לי שאני לא איש בשורות. שורה תחתונה אתה יכול להמשיך להשיג
14/08/2019 | 08:06
2
35
את מה שמכרו עד היום - בדיוק אותו מוצר רק בשם אחר.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'לא בדיוק'
לא בדיוק
20/08/2019 | 07:52
1
15
אמש הלכתי לסופר לבדוק כמה דברים, ובין הייתר בחנתי את המוצרים שאתה אומר עליהם שהם אותו מוצר, רק עם שם אחר.
אז ממש לא! במוצר עם השם האחר יש תכולת סוכר והוא לא בטל בשישים...
המוצרים היחידים שנותרו כרסק, הם באריזות קטנטנות שנמכרות בזוג או שלישיה, אחד נדמה לי של מותג השף.
ויש את הרכז האיטלקי בשפופרת. אגב, האיטלקי ללא סוכר, בעוד הישראלי...כמו הישראלי: מוכר לך מוצר מהונדס עם רעל (לצערי, עבורי סוכר הוא סוג של רעל).
ובין אם אתה מסכים או לא, השוק של רסק עגבניות עבר מהפכה בארץ, והוא פשוט זוהם בסוכר ומלח. בכמויות כאילו ואחרות, שלא לטובת הצרכן, אלה לטובת רווח היצרן.
ההתבצרות שלך תמוהה, וכצרכן (שנפגע מהשינוי) הייתה אמור להתנגד לעניין או לפחות להביע מחאה. משאינך עושה זאת, אני מניח שאינך מבין עדין במה מדובר. אז לבריאות. תמשיך לצרוך את המוצר החדש בשינוי שם, ותמון ראשך בחול לגבי המרכיבים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מיכאל, קרא שוב את הכתבה'
מיכאל, קרא שוב את הכתבה
21/08/2019 | 16:22
16
לא הבנתי - אתה טוען שהמוצר הקודם היה רעל מהונדס וכעת מתלונן שאתה לא יכול למצוא אותו שוב?
 
 
אני מסביר שוב את מה שכתוב גם בכתבה - אותו מוצר רק שינוי את השם כי יש תקינה חדשה למה מותר ולמה אסור לקרוא רסק.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה לא במקום, זה בנוסף'
זה לא במקום, זה בנוסף
13/08/2019 | 10:21
5
37
הם הוציאו קו נוסף של רטבים ובמקביל ממשיכים לשווק את רסק העגבניות הרגיל.
לפחות בסופרמרקט שבו אני קונה, אפשר לקנות גם וגם.
מתכונים >>
לצפיה ב-'יכול להיות שזה ממלאי ישן?'
יכול להיות שזה ממלאי ישן?
13/08/2019 | 12:24
4
19
לצפיה ב-'לא מלאי ישן'
לא מלאי ישן
15/08/2019 | 09:47
3
10
לצפיה ב-'להל"ן התשובה הרשמית של ויטה פרי הגליל (מותג טל)'
להל"ן התשובה הרשמית של ויטה פרי הגליל (מותג טל)
20/08/2019 | 07:55
2
26
בקשר למוצר שמחפשים אין במלאי ..
 
בברכה ,
חנה בן דוד
שירות לקוחות
ויטה פרי הגליל
-משרד :072-2640150
 
מניין שאבת את תשובתך שיש מלאי, ושהוא חדש?
מייל :
מתכונים >>
לצפיה ב-'בסופרמרקט ליד הבית שלי'
בסופרמרקט ליד הבית שלי
20/08/2019 | 10:47
1
20
יש רסק עגבניות בשמו החדש, רוטב עגבניות מרוכז מאד, של 3 יצרנים:
יכין, פרי ניר, והמותג של שופרסל.
לי זה מספיק טוב.
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה לא מה שכתבת! '
זה לא מה שכתבת!
20/08/2019 | 12:07
25
המוצרים "האחרים", עם ריכוז שונה, עם מרקם שונה, טעם שונה, משקל שונה, מחיר שונה, ובעיקר עם תוספות שלא היו: סוכר, מלח ותיבול.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'מוזר ומענין! היכן אתה גר?'
מוזר ומענין! היכן אתה גר?
18/08/2019 | 14:31
1
29
אלינו בסופר הרגיל בו אנו נוהגים לקנות, ויקטורי, לא היה חסר עוף
וגם רסק עגבניות יש מהסוגים שכתבת, אכן, אתה צודק יש גם כל מיני רטבים מוכנים שאיני קונה בשום אופן.
אישית אין לי בעיה בעיה אם רסק העגבניות ייעלם מהמדפים, אז אכין בעצמי כמויות של רסק עגבניות מעגבניות טריות ומאוד רכות.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בקריות'
בקריות
20/08/2019 | 20:16
22
קונה אצל יוחננוף בחוצות המפרץ ובשופרסל בתחם איקאה בק. אתא.
מתכונים >>
לצפיה ב-'בוקר טוב מיכאל שם לב'
בוקר טוב מיכאל שם לב
28/08/2019 | 07:55
11
בוקר טוב.יש מרכולים שמוכרים רק מיצרן אחד ולפעמים משניים ולכן לא מצאתה המקום אחד ראה בנקום אחר
מאיר כרמיאל
מתכונים >>

הודעות אחרונות

13:34 | 05.10.19 מיכאל לנג
19:09 | 04.10.19 nik19864
16:54 | 01.10.19 מיכאל לנג
16:29 | 30.09.19 מיכאל לנג
09:07 | 29.09.19 מיכאל לנג
12:22 | 25.09.19 מיכאל לנג
19:59 | 24.09.19 מיכי 10
18:57 | 24.09.19 ZJack

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ