כך אני מכין מרק שעועית

פוקסי99

New member
כך אני מכין מרק שעועית

זה מתכון למרק שעועית מיוחד במרקם מיוחד.

מטגנים בצל חתוך לפרוסות
מוסיפים שורש סלרי חתוך
מוסיפים עלי סלרי חתוכים לסהרונים
2כפות רסק עגבניות.
2 עגבניות שלמות ללא הקליפה
2 כוסות שעועית לבנה מושרת ליל השלם
כוס שעועית אדומה מושרת ללילה
פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות הכמות לפי החריפות שאתם אוהבים,
3 כפות מרק עוף
בשר בקר בקוביות וחלק של רגל בקר ומים לפי כמות המרק שמצפים(כ8 כוסות)
את השעועית האדומה רצוי לשים בתוך המרק בזמן הבישול בתוך חיתול או בד לבישול לא חייבים
לקראת סוף הבישול (כאשר הבשר התרכך)
מוצאים את השעועית האדומה עם חלק מהירק וטוחנים בבלנדר
ואת המחית אשר התקבלה מחזירים למרק לבישול של עוד רבע שעה
תנסו ותהנו
זה נראה מסובך אבל אלו פעולות קצרות ופשוטות והתוצאה נהדרת
ממליץ לבשל את הבשר והרגל בסיר לחץ ל3/4 שעה ואז להוסיף לסיר השעועית ולהתחיל
 

מיכי 10

Member
נשמע מרק נהדר. יש לי הערה קטנטונת ושאלה.

ההערה, ומקווה שתקבל אותה ברוח טובה: לשנייה תהיתי, מה פירוש "עלי סלרי חתוכים לסהרונים", ומיד הבנתי שאתה לא מתכוון לעלים (הירוקים כהים), אלא לגבעולי הסלרי (הירוקים בהירים, ובצורת מקלות). אשר חתך רוחבי שלהם, עשוי להיראות בצורת סהרון.

השאלה: למה אתה מוסיף את השעועית האדומה למרק, כשהיא נתונה בתוך בד לבישול? האם אתה רוצה למנוע את האפשרות שהיא תצבע את המרק בצבע כהה, או שיש לכך סיבה אחרת?

בקריאה נוספת, אני מבינה שלא זאת הסיבה.
האם הסיבה להפרדה, היא שהאדומה מתרככת פחות מהשעועית הלבנה, ולכן אתה רוצה להפריד בין שתיהן, ולטחון רק את השעועית הקשה יותר?
 

פוקסי99

New member
שעועית אדמה

אני מרסק את השעועית האדומה לקבלת צבע יפה למרק .וכמו כן מסמיך את המרק ומוסיף טעם
תודה
 

מיכי 10

Member
תודה. הבנתי את הרעיון. :)

למרות שיש לי בלנדר מוט, שאיתו קל ונוח מאד לטחון מרקים, אני בדרך כלל לא טוחנת אותם.
אני פשוט אוהבת מרק בכל צורה שהיא, גם אם הוא טחון וגם אם לא. אז לרוב, אני משאירה אותו כמו שהוא.
 
למעלה