מסוף השבוע...

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

פ הילה

New member
היי שרון, אני משתמשת במתכונים רגילים ולפי הצורך משנה.

פשטידות טבעוניות - http://teavon.co.il/פשטידות-טבעוניות-מתכונים
תחליפי ביצים https://veg.co.il/art150.html

קציצות כרובית- כרובית מבושלת במי מלח עד ריכוך- קרור .
מעיכיה לפירה והוספה של-
1-2 ביצים, בצל ירוק קוצוץ, גזר בפומפייה, חצי כוס פירורי לחם,
תיבול של שום ו. חרדל דיזיון חצי כפית.
להכין קציצות ולטבול בפירורי לחם ולטגן. לשים על ניייר סופג

קציצות ירק של קרוטית
מצרכים ל-15 לביבות:
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 בצל לבן, קלוף
1 זוקיני (או קישוא) ירוק
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/4 צרור עלי כוסברה
10 ענפי עירית או בצל ירוק
2 ביצים L
2 כפות קמח לבן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן הכנה:
– קוצצים דק את עשבי התיבול.
– מגרדים את תפוחי האדמה והזוקיני על החלק הדק בפומפייה ואת הבצל על החלק העבה. מניחים בקערה.
– סוחטים היטב עם הידיים את הירקות המגורדים ונפטרים מהנוזלים.
– מוסיפים לירקות המגורדים את עשבי התיבול הקצוצים, ביצים, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
– במחבת רחבה מחממים שמן עד 1/2 ס”מ גובה.
– יוצרים לביבות עם ידיים רטובות או מניחים כף גדושה מתערובת הלביבות בתוך השמן הרותח במחבת.
– מטגנים מ-2 הצדיים עד הזהבה ומגישים עם פלח לימון, טחינה או שמנת חמוצה.


פלאפל בטטה שרית נובק | אוכל טוב |
2 בטטות בינוניות
כוס חומוס מושרה לילה ומבושל או מקופסת שימורים
כפית כמון
חופן פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה)
מיץ מחצי לימון
כף קמח כוסמין/מלא/רגיל
כף שמן זית
כף שומשום
מלח
פלפל שחור
1אופים את הבטטות עד לריכוך ומצננים מעט. מקלפים ומועכים במזלג.
2מועכים קלות גם את החומוס עד שמתקבלים גרגירים גדולים.
3מערבבים את החומוס והבטטות עם שאר החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית על נייר אפייה. אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות.
 

raya

Well-known member
נראה *10
 
למעלה