שאלה קטנה בקשר לפיסטוק חלבי.

מיכי 10

Member
שאלה קטנה בקשר לפיסטוק חלבי.

כבר פעם שנייה (ואחרונה באותו מקום:)), יָצָא לי לקנות כמות של פיסטוקים קלוים, שהתבר שהם לא טריים. כלומר, לא פריכים (קריספיים) בכלל בכלל. די סמרטוטיים,
וזה ממש מאכזב.

האם יש אפשרות לתקן אותם, ואיך?
אפשר בטוסטר אובן? זה יעזור, או שישרוף אותם?
בתודה מראש,
מיכל.
 

TCHM

New member
אפשר בתנור, בטוסטר אובן או במיקרוגל...

בתנור לחמם את התנור ל-180 מעלות, לפזר את הפיסטוק
בתבנית בשכבה אחת ולהכניס לאפיה כ-10 דקות, להוציא
ולצנן לחלוטין לפני שאוכלים.
כנ"ל בטוסטר אובן אבל לשמור שלא ישרף בגלל קרבת גופי
החימום לתבנית.
במיקרוגל - להניח בכלי עמיד בשכבה אחת ולהפעיל בעוצמה
מלאה לדקה, לערבב מעט ולהפעיל שוב לדקה, אם יש צורך
מפעילים עוד פעם לדקה.
הבדיקה כאמור רק לאחר צינון מלא.
זמן האפיה תלוי גם בכמות הלחות שחדרה לפיסטוקים.
 

מיכי 10

Member
המון תודה על התשובה המהירה שלךָ, TCHM. הפתעה נעימה!


לא יציפיתי לתשובה טובה, מלאה ומדויקת עד כדי כך!

אז משלוש האפשרויות, הכי נוח לי המיקרוגל. אנסה קודם כל חלק מהפיסטוקים במיקרו, ורק אם לא ימצא חן בעיניי, אנסה בטוסטר אובן, וכמובן, עם האזהרות שכתבת.

מיד אנסה, ואדווח.

אחרי שיתקרר, כמובן.
 

TCHM

New member
עוד דבר...

כל סוג של פיצוחים עם קליפה להאריך את זמן האפיה, בכל
מקרה הם חייבים להיות לוהטים בנגיעה אז אם יש צורך
לחמם שוב.
 

מיכי 10

Member
טוב, תודה. :)

אז בינתיים ניסיתי במיקרו, 3 פעמים, כל פעם דקה, ובין הדקות - קירור. המצב קצת השתפר באמת, אבל לא בצורה משביעת רצון. לא העזתי לחמם יותר מזה, כי נדמה היה לי שאני מרגישה קצת ריח שרוף.

אז עכשיו אני נכנעת, והולכת להחזיר את הטוסטר אובן למטבח. ניקיתי והוצאתי אותו לאחד החדרים לפני פסח. ומאד אהבתי לראות את השיש (גרניט) ללא הטוסטר אובן. אבל בכל זאת, בשביל מה הוא בבית, אם לא כדי להשתמש בו?! :)

אז אמשיך בניסויים ה"מדעיים", ואני מניחה שאפייה קלה וזהירה, תתאים לפיסטוקים יותר.
 

TCHM

New member
אין צורך לקרר בין הדקות, רק בסוף האפיה.

הפיצוחים חייבים להיות חמים מאד מאד למגע, ממש רותחים
ורק בסוף התהליך לקרר.
 

מיכי 10

Member
אהה הבנתי. אבל בַּיכולת של המיקרו לצורך זה, קצת פחות האמנתי.

אז אחרי כל דקה, קררתי וטעמתי.


עכשיו, את אותם פיסטוקים שנשארו אחרי המיקרו, אפיתי מעט בטוסטר אובן, והוצאתי לקירור.

כרגע, כל שאר הפיסטוקים - הכמות הגדולה יותר - נמצאים בתבנית בטוסטר, ומהם יש לי כבר ציפיות גבוהות יותר.


בסוף אדווח שוב, כמובן. :)
 

מיכי 10

Member
טוב, הנה הדיווח הסופי:

הנגלה הראשונה בסדר גמור. חזרה להיות כמו שפיסטוקים צריכים להיות כשקונים אותם במקום טוב ואמין.

את הכמות הגדולה, קצת שרפתי, אבל לא נורא.
קררתי שניים מהם מול המאוורר, והם מצוינים!

והעיקר, מה שהכי משמח אותי, זה השיעור שלמדתי ממך כאן, על איך להחיות פיצוחים עייפים.
לשמור אותם אני יודעת: אחרי הקירור - בקופסה סגורה היטב בפריזר.

תודה רבה, TCHM
 

רחל613

New member
פיסטוק חלבי

אני מכינה כל הזמן במיקרו
ממשפריצה מעט מים עם היד
מוסיפה מלח מערבבת
להפעיל מפעילה לארבע דקות
מוציאה מערבבת ולעוד 4 דקות
יוצא יותר טטב מהקנוי
בהצלחה
 
למעלה