הקרם חלב נשרף לי כל הזמן

  • פותח הנושא LM817
  • פורסם בתאריך

LM817

New member
הקרם חלב נשרף לי כל הזמן

אני מכין קרם פשוט יחסית (חביצה):
מרתיח חלב. בכלי נפרד מערבב ביצים+סוכר+קמח. מוסיף לחלב החם ומערבב עד שהוא הפוך למין "פודינג". ואז מוסיף חמאה.

בעיה היא שתמיד נשרף לי. אני כל הזמן מערבב, אבל התחתית של הסיר תמיד משחירה וחתיכות שרופות פזורות על כל הקרם (אפשר לערבב חזק ככה שהם לא יראו). ויש ריח של קרמל שרוף שקצת הורס את הרעיון (קצת הרבה).
מה יכולה להיות הבעיה ואיך לתקן?
 

TCHM

New member
התהליך לא נכון...

  1. מרתיחים את החלב בסיר.
  2. בזמן הבישול מערבבים את חומרי ההסמכה בקערה נפרדת.
  3. יוצקים מעט חלב מחומם על התערובת בקערה בבחישה מהירה עד להמסה.
  4. מחזירים את התערובת מהקערה בבחישה לסיר וממשיכים לחמם בבחישה מתמדת על להבה בינונית-נמוכה עד להסמכה הרצויה, קח בחשבון שהתערובת תסמיך יותר בקרור.
  5. בבחישה להשתמש במטרף ומדי פעם לערבב עם כף עץ שטוחה ולגרד גם את תחתית הסיר.
  • להקפיד על חימום נמוך ואיטי בבחישה מתמדת!
 

LM817

New member
תודה. בשלב 3 החלב רותח או רק חם?

ואני משתמש בכף עץ שטוחה ומערבב כל הזמן.
אני חושש שאולי הסיר זאת הבעיה (יכול להיות?) ואולי שווה לנסות לחמם את החלב במיקרו. זה יכול לעבוד לדעתך?
 

TCHM

New member
צודק....

גם הסיר יכול להיות בעייתי, רצוי תחתית עבה בכדי שיאגור
חום בחימום נמוך ולא יקרין את חום הלהבה ישירות.
בשלב 3 החלב לפני רתיחה, מסירים מהאש, מוסיפים את התערובת
בבחישה וממשיכים לחמם לאט בבחישה עד להסמכה.
אפשר לערבב גם בף עץ רצוי שטוחה בכדי לגרד את התחתית
למניעת קרמול ושריפה.
צריך הרבה נסיון בכדי לבשל פודינג במיקרוגל, קונדיטורים
עושים זאת לקצר תהליכי הסמכת קרמים במיוחד כבסיס
למוסים זה דורש חימום במנות חום קטנות וערבוב....אל תנסה זאת.
 

LM817

New member
אוקי... תודה

יש לי כיריים חשמליות ולא אש חיה, ויש מצב שזה מה ש"דופק" את הסיפור קצת.
כנראה הרעיון עם המיקרו לא יעבוד באמת. אנסה בפעם הבאה סיר אחר. אולי יפטור לי את הבעיה.
 
למעלה