לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4465744,657 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'ריכוך אורז לבן "רגיל" ??'
ריכוך אורז לבן "רגיל" ??
<< ההודעה הנוכחית
27/06/2019 | 14:07
11
101
שלום לכולם,

לאחרונה אכלתי במסעדה תימנית בראש העין ודי התאכזבתי מהמנות למעט..  האורז הלבן שלהם שהיה רך להפליא עם ארומה של חמאה.

ניסיתי לחשוב איך הם מגיעים לאורז רך שכזה, בלי שזה יהפוך לדייסה;
(האורז שלם וכולם "אחד אחד").

הדבר היחיד שעולה לי בראש זה שימוש באבקת סודה לשתיה.
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי הוראות להכנת אורז עם אבקת סודה לשתיה.

אם מישהו מכיר את המתכון, או אולי יש טריק אחר ולא עם סודה לשתיה, אשמח שירשום אותו כאן.  אני בדרך כלל עושה כוס אחת של אורז או שתים ואז מוסיף מים רותחים.

אז השאלה היא מתי מוסיפים את הסודה לשתיה, משרים קודם?  או עם המים הרותחים?  וגם, מה כמות שמתאימה לכוס או שתי כוסות אורז.

תודה,
תָּמִיר
מתכונים >>
לצפיה ב-'איך אתה מכין את האורז?'
איך אתה מכין את האורז?
27/06/2019 | 15:03
10
77
לא חושב שמישהו מוסיף סודה לשתייה לאורז.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'כך אני מכין את האורז..'
כך אני מכין את האורז..
27/06/2019 | 19:33
9
108
שם כוס או שני כוסות אורז רגיל בסיר. מוסיף "שלוק" של שמן קנולה ומטגן קצת.   בצד מרתיח מים.  מוסיף שתי כוסות מים רותחים על כל כוס אורז ומביא שוב לרתיחה בעוצמה גבוהה.  לאחר שרתח, שם מכסה, מוריד לאש קטנה ונותן למים לבעבע עד שאני רואה שגובה המים ירד לגובה האורז.  אז מכבה את האש ונותן לו עוד כ-5 דקות לשבת בסיר.

לפני ההגשה מתבלים.

תָּמִיר
מתכונים >>
לצפיה ב-'כמה תיקונים ושאלה אחת'
כמה תיקונים ושאלה אחת
27/06/2019 | 20:43
8
108
תסביר מה במרקם של התוצאה שלך אתה לא אוהב.
 
תיקונים:
 
אל תתבייש לטגן את האורז קצת יותר מקצת ועל חום בינוני. אתה תראה שגרגר האורז הופך משקוף ללבן מלא.
 
תוסיף לסיר מים רגילים ולא רותחים. לגבי היחס - תלוי בסוג האורז, אבל תנסה בבקשה בהדרגה להפחית מ-2 כוסות ל1.5 כוסות (עד שתגיע למינון שמתאים לך ולסוג האורז שאתה משתמש בו).
 
את הסיר לא מכבים כשהמים מגיעים לגובה האורז. את הסיר מכבים כשנגמרים המים באורז. ואז נותנים 5 דקות לעמוד מכובה.
 
בעיקרון אתה יכול למדוד 18 דקות מהרגע שהורדת את הלהבה לקטנה ועד לכיבוי.
 
באילו תבלינים אתה מתבל? אורז מעדיף להתבשל עם התבלינים ולא לקבל אותם בסוף
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'יום שישי בבוקר, מתארגן לקניות..'
יום שישי בבוקר, מתארגן לקניות..
28/06/2019 | 09:20
7
81
תודה רבה על התשובות והטיפים.

לגבי "מה אני לא אוהב", זו לא הגדרה מדוייקת, כי עד שלא אכלתי את האורז הלבן במסעדה ההיא, לא ידעתי שאפשר להגיע לרכות ולטעם החמאתי המיוחד הזה.  אבל מרגע שטעמתי את האורז ההוא, ידעתי שכזה אני רוצה.

אז רק כדי לנסות להיות מסונכרן איתך. לדעתך, עם איזה סוג אורז הכי סביר שאצליח להגיע לרכות ולטעם החמאתי?

לגבי תבלינים,  אממ, מלח ופלפל שחור ואולי גם איזה תבלין ייעודי לאורז שפעם קניתי באיזושהי חנות תבלינים (זוכר שיש לי משהו כזה במעומעם, אבל צריך לחפש אותו).

אשמח גם לטיפים בנושא התיבול.

יאללה, רץ לקניות.

תודה,

תָּמִיר
מתכונים >>
לצפיה ב-'לגבי תיבול זה ממש ממש קל'
לגבי תיבול זה ממש ממש קל
28/06/2019 | 15:55
6
81
אורז מתבלים אך ורק במלח.
 
לגבי הסוג - שתי המלצות. אם אתה אוהב אור טעים, ארוך ודק קנה בסמטי. אם אוהב עם קצת יותר גוף קנה יסמין.
 
אגב, יש מקומות שבהם לפני סגירת הסיר שמים למעלה חמאה. במקומות אחרים כשהתבשיל מוכן (לרוב בריאני הודי) שופכים מעל חמאה מזוקקת.
 
אני אוהב, אבל כשיש על השולחן עוף או בשר אני לא מוסיף.
 
מניח שהמסעדה התימנית הייתה כשרה והגישה בשר ולכן לא הייתה חמאה באורז.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אוקיי, עשיתי את האורז על פי ההוראות שלך..'
אוקיי, עשיתי את האורז על פי ההוראות שלך..
01/07/2019 | 16:11
5
58
כמה עידכונים.
  1. השתמשתי באורז הקרוי DACSA כי זה מה שהיה לי בבית.
  2. מכיוון שהבישול נעשה על כיריים אינדוקציה, הייתי צריך לנסות ואני מאמין ש-F3 זה המקביל של "אש גבוהה" (יחסית) כי זה הולך עד F6..
  3. בכל מקרה, טיגנתי את האורז "המון זמן" (כ-15 דקות) ולמרות שחלק באמת הפכו "לבנים", הרוב נשארו בצבעם המקורי.
  4. כשהחלטתי סוף סוף להוסיף את המים (כוס וחצי), סגרתי במכסה והורדתי את העוצמה ל-F1 (מקביל לאש נמוכה) ושמתי טיימר ל-18 דקות, אבל כבר לאחר כ-11 דקות ראיתי שהמים אזלו ונהיו "בורות" באורז.
  5. סגרתי את אינדוקציה, חיכיתי חמש דקות והעברתי למשטח קירור.

למרבה ההפתעה, האורז הרבה יותר רך מכפי שהיה יוצא בשיטה הקודמת.
אמנם זה עדיין לא מגיע לדרגת הרכות של המסעדה, אבל עדיין.

תודה, תודה, תודה !

תָּמִיר
מתכונים >>
לצפיה ב-'מה שצירפת זה אורז עגול'
מה שצירפת זה אורז עגול
02/07/2019 | 09:24
4
38
אתה יכול למצוא של אותה חברה גם Basmati Rice Dacsa.
 
הוספת מים רותחים או מהברז? אם מהברז אז חכה עד רתיחה, ואז תנמיך ותכסה עם מכסה.
 
בורות באורז זה מצויין. אם האש מאד נמוכה אז יכולת לחכות את ה-18 דקות (והכי חשוב לא אמרתי - לא פותחים את המכסה עד שמגיע ה-18 דקות. גם אז רק מכבים מהאש ומחכים עוד 5 דקות עם מכסה סגור. רק אז תפתח).
 
מאמין שעם אורז בסמטי והצמדות להוראות תקבל אורז אפילו טוב יותר
מתכונים >>
לצפיה ב-'18 הדקות..'
18 הדקות..
02/07/2019 | 15:44
3
33
שמתי כמובן מים מהברז, כמו שאמרת לי.

לגבי סוג האורז, האמת שלא שמתי לב בתמונה. רק רציתי להראות לך את החברה, אבל האורז שהשתמשתי בו היה המאורך ולא העגול.   על השקית שאצלי כתוב CATEGORIA EXTRA אז אין לי מושג אם זה בסמטי או משהו אחר.

לגבי ה-18 דקות.  אחרי 11 דקות, כשראיתי שאין יותר מים ויש בורות, הנחתי שאם אמשיך להשאיר אותו "על האש" לעוד 7 דקות, התחתית עלולה להשרף.  זו הסיבה שבחרתי לסיים.  ייתכן מאוד שלא היה נשרף ואולי היה יוצא "עוד יותר רך".   ננסה כך בפעם הבאה.

לגבי סוג האורז.   האם זה "מאד מאוד חשוב" שיהיה בסמטי או יסמין?
או שההתעקשות על השמות הללו היא רק מתוך הרגל להצמד למותגים?

תודה על העזרה והטיפים,

תָּמִיר
מתכונים >>
לצפיה ב-'יסמין ובסמטי זה לא מותג. זה סוג גרגיר'
יסמין ובסמטי זה לא מותג. זה סוג גרגיר
03/07/2019 | 09:27
2
36
יש אותו גם לחברה של האורז שהעלית.
 
כנס לאתר החברה ותראה את הסוגים השונים.
 
לכל סוג יש אופי - יש ארוך ודק, יש עגול וכו'. לכל אחד צורת בישול קצת שונה ומרקם קצת שונה, ולרוב גם שימושים שונים
מתכונים >>
לצפיה ב-'שאלת טיגון האורז.. הוא לא נשאר "לבן"'
שאלת טיגון האורז.. הוא לא נשאר "לבן"
09/07/2019 | 13:56
1
34
קניתי אורז יסמין וגם בסמטי.
התחלתי לנסות עם יסמין.

שמתי כוס אורז ואז טיגנתי לפי ההוראות, אבל ב-F1 (כיריים אינדוקציה) זה "אש חלשה" וב-F2 אני שם לב שגרגירי האורז משחימים.

במסעדה כל האורז היה לבן.

מה אני עושה לא בסדר?

תָּמִיר
מתכונים >>
לצפיה ב-'תעשה עם f1 ליותר זמן או עם f2 ותערבב בדחיפות רבה יותר'
תעשה עם f1 ליותר זמן או עם f2 ותערבב בדחיפות רבה יותר
09/07/2019 | 15:46
23
מטבע הדברים הגרגירים בקרקעית חשופים יותר לחום של הסיר ונשרפים מהר יותר. בערבוב לא יגיעו צבע החום. שים לב שיש גרגירים שקופים ויש לבנים. אם תערבב יהיה לבן.
 
התהליך אמור לקחת בערך 3-5 דקות
מתכונים >>

הודעות אחרונות

12:07 | 14.08.19 מיכאל לנג
20:20 | 10.08.19 גולי233
09:12 | 09.08.19 מיכאל לנג
18:20 | 08.08.19 מיכאל לנג
17:58 | 08.08.19 ניר73
14:35 | 08.08.19 פוקסי99
14:23 | 08.08.19 פוקסי99
12:18 | 06.08.19 מיכאל לנג
13:45 | 03.08.19 פוקסי99
12:42 | 01.08.19 ניר73

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ