פשטידת תפוחי אדמה

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
פשטידת תפוחי אדמה

פשטידת תפוחי אדמה
קל הכנה וטעים.

4 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1 בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס ל-4 מ"מ
4 ביצים L
4 כפות פטרוזילה קצוצה
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
150 גר' גבינה צהובה פיקנטית מגוררת

  1. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, פורסים לפרוסות בעובי 4 מ"מ.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה רק עד להזהבה, מעט בכל פעם ומוציאים לכלי עם נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
  3. חוזרים על פעולת הטיגון עם הבצל.
  4. במקום הטיגון לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות, לצנן ולהסיר את הקליפה ולפרוס לפרוסות בעובי 4 מ"מ.
  5. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל המטוגנים לקערה, טורפים את הביצים והפטרוזילה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הגבינה אם משתמשים ומערבבים היטב.
  6. מחממים 2 כפות שמן במחבת 24, יוצקים את התערובת ומשטחים, מטגנים על להבה בינונית עד להשחמה של התחתית.
  7. מניחים צלחת או מחבת גדולה יותר מעל והופכים (לעשות בזהירות עם כפפות), מחליקים את הפשטידה חזרה למחבת ומטגנים עד להשחמה.
  8. במקום להפוך את הפשטידה ניתן להעביר את המחבת לתנור במצב גריל ולאפות את חלקה העליון זאת בתנאי שלמחבת ידית מתכת. או לאפות את הפשטידה ללא טיגון כלל באפיה ב-180 מעלות עד להשחמה יפה בתבנית אפיה עגולה 24.


 

TCHM

New member
מאפה זוקיני וריקוטה

מאפה זוקיני וריקוטה

2 כוסות זוקיני מגורר וסחוט
400 גר' גבינת ריקוטה
40 גר' גבינת פרמזן מגוררת
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצים דק
1 כף שמיר טרי קצוץ דק
1 כף גרירת קליפת לימון
3 ביצים L
60 גר' גבינת עיזים רכה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור או לפי הטעם

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית מלבנית 22X22.
  2. בקערה מערבבים את הריקוטה, הפרמזן,הבצלים הירוקים, השום, השמיר וגרירת קליפת הלימון. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הזוקיני הסחוט ומערבבים היטב, יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים, מפזרים מעל חתיכות מגבינת העיזים.
  4. אופים כשעה ומוציאים מהתנור, מגישים חם או בטמפרטורת החדר.


 

TCHM

New member
פיתות בגריל

פיתות בגריל

500 גר' קמח
280 גר' מים פושרים
20 גר' שמן זית עדין
10 גר' שמרים יבשים
10 גר' מלח

  1. מערבבים את החומרים בקערת המיקסר עד שמתקבל בצק, לשים את הבצק עוד 5 דקות, מעבירים לקערה משומנת קלות ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. טופחים על הבצק ומזירים לגודל המקורי, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גר' לפיתות ביס או ל-100 גר' לפיתות רגילות, מכדררים ומניחים על שולחן מקומח, מכסים במגבת. מניחים למנוחה של 15 דקות.
  3. מרדדים כל כדור בעזרת מערוך על משטח מקומח לעיגול בעובי 2 ס"מ. מניחים על משטח מקומח למנוחה של 15 דקות.
  4. מחממים מחבת יציקה (אחד או שני מחבתות) לא משומן על הגריל ומחממים בחום בינוני.
  5. מניחים פיתה במחבת ומכסים במכסה או סוגרים את הגריל אם יש מכסה, לאחר 30 שניות הופכים לאפית הצד השני ומוציאים.


 

TCHM

New member
קונפיטורת קיווי

קונפיטורת קיווי

800 גר' קיווי
300 גר' סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי

  1. מקלפים את הקווי וחותכים לקוביות, מניחים בקערה.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומערבבים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים ל-8 שעות.
  3. מעבירים את התכולה לסיר ומבשלים על להבה בינונית בבחישה מדי פעם עד להסמכה של הקונפיטרה לפי הטעם.
  4. מעבירים לצנצנת שעברה חיטוי וסוגרים היטב, הופכים את הצנצנת עד לצינון.


 

TCHM

New member
פאי לאבנה

פאי לאבנה

120 גר' חמאה מומסת
50 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
100 גר' קמח
50 גר' שקדים טחונים

  1. מערבבים את החמאה המומסת עם הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים, אם הבצק רך מדי מניחים למנוחה של כמה דקות.
  3. מניחים בתבנית פאי 24 דופן 4 ס"מ, מפזרים ומהדקים לתחתית והדפנות, להקפיד על הידוק לפינות. מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
  4. אופים ב-180 מעלות כ-25 דקות. בודקים לקראת סוף האפיה אם התחתית תפחה, מוציאים ומכים את התבנית על השייש ומחזירים לתנור.

למלית:
4 ביצים L
100 גר' סוכר (תלוי בחמיצות הלאבנה)
1/8 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
500 גר' לאבנה

  1. מערבבים את החומרים לפי סדר ההופעה.
  2. יוצקים על התחתית האפויה ואופים ב-150 מעלות כ-15-20 דקות, המלית רוטטת מעט.
  3. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.


 

raya

Well-known member
מעולה!

גם על יתר המתכונים כמובן.
שבת שלום!
 

milch

New member
מאכל פשוט, מנחם ומענג

המשפחה התמוגגו, לא מצאו מילים לשבח...
תודה רבה, עוד מנה קבוע לארוח.

הכנתי מנה כפולה ממה שרשמת, טיגנתי פרוסות תפו"א ובצל בשמן עמוק ואז ערבבתי ובתבנית אלו' לתנור!
יצא מדהים!
תודה רבה!
 
למעלה