לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4459444,594 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'פשטידת תפוחי אדמה'
פשטידת תפוחי אדמה
<< ההודעה הנוכחית
31/05/2019 | 08:18
15
265
פשטידת תפוחי אדמה
קל הכנה וטעים.
 
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1 בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס ל-4 מ"מ
4 ביצים L
4 כפות פטרוזילה קצוצה
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
150 גר' גבינה צהובה פיקנטית מגוררת
 
  1. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, פורסים לפרוסות בעובי 4 מ"מ.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה רק עד להזהבה, מעט בכל פעם ומוציאים לכלי עם נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
  3. חוזרים על פעולת הטיגון עם הבצל.
  4. במקום הטיגון לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות, לצנן ולהסיר את הקליפה ולפרוס לפרוסות בעובי 4 מ"מ.
  5. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל המטוגנים לקערה, טורפים את הביצים והפטרוזילה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הגבינה אם משתמשים ומערבבים היטב.
  6. מחממים 2 כפות שמן במחבת 24, יוצקים את התערובת ומשטחים, מטגנים על להבה בינונית עד להשחמה של התחתית.
  7. מניחים צלחת או מחבת גדולה יותר מעל והופכים (לעשות בזהירות עם כפפות), מחליקים את הפשטידה חזרה למחבת ומטגנים עד להשחמה.
  8. במקום להפוך את הפשטידה ניתן להעביר את המחבת לתנור במצב גריל ולאפות את חלקה העליון זאת בתנאי שלמחבת ידית מתכת. או לאפות את הפשטידה ללא טיגון כלל באפיה ב-180 מעלות עד להשחמה יפה בתבנית אפיה עגולה 24.
מתכונים >>
לצפיה ב-'מאפה זוקיני וריקוטה'
מאפה זוקיני וריקוטה
31/05/2019 | 08:25
7
158
מאפה זוקיני וריקוטה
 
2 כוסות זוקיני מגורר וסחוט
400 גר' גבינת ריקוטה
40 גר' גבינת פרמזן מגוררת
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצים דק
1 כף שמיר טרי קצוץ דק
1 כף גרירת קליפת לימון
3 ביצים L
60 גר' גבינת עיזים רכה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור או לפי הטעם
 
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית מלבנית  22X22.
  2. בקערה מערבבים את הריקוטה, הפרמזן,הבצלים הירוקים, השום, השמיר וגרירת קליפת הלימון. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הזוקיני הסחוט ומערבבים היטב, יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים, מפזרים מעל חתיכות מגבינת העיזים.
  4. אופים כשעה ומוציאים מהתנור, מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מתכונים >>
לצפיה ב-'פיתות בגריל'
פיתות בגריל
31/05/2019 | 08:29
6
169
פיתות בגריל
 
500 גר' קמח
280 גר' מים פושרים
20 גר' שמן זית עדין
10 גר' שמרים יבשים
10 גר' מלח
 
  1. מערבבים את החומרים בקערת המיקסר עד שמתקבל בצק, לשים את הבצק עוד 5 דקות, מעבירים לקערה משומנת קלות ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. טופחים על הבצק ומזירים לגודל המקורי, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גר' לפיתות ביס או ל-100 גר' לפיתות רגילות, מכדררים ומניחים על שולחן מקומח, מכסים במגבת. מניחים למנוחה של 15 דקות.
  3. מרדדים כל כדור בעזרת מערוך על משטח מקומח לעיגול בעובי 2 ס"מ. מניחים על משטח מקומח למנוחה של 15 דקות.
  4. מחממים מחבת יציקה (אחד או שני מחבתות) לא משומן על הגריל ומחממים בחום בינוני.
  5. מניחים פיתה במחבת ומכסים במכסה או סוגרים את הגריל אם יש מכסה, לאחר 30 שניות הופכים לאפית הצד השני ומוציאים.
מתכונים >>
לצפיה ב-'קונפיטורת קיווי'
קונפיטורת קיווי
31/05/2019 | 08:39
2
127
קונפיטורת קיווי
 
800 גר' קיווי
300 גר' סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
 
  1. מקלפים את הקווי וחותכים לקוביות, מניחים בקערה.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומערבבים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים ל-8 שעות.
  3. מעבירים את התכולה לסיר ומבשלים על להבה בינונית בבחישה מדי פעם עד להסמכה של הקונפיטרה לפי הטעם.
  4. מעבירים לצנצנת שעברה חיטוי וסוגרים היטב, הופכים את הצנצנת עד לצינון.
מתכונים >>
לצפיה ב-'פאי לאבנה'
פאי לאבנה
31/05/2019 | 08:50
139
פאי לאבנה
 
120 גר' חמאה מומסת
50 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
100 גר' קמח
50 גר' שקדים טחונים
 
  1. מערבבים את החמאה המומסת עם הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים, אם הבצק רך מדי מניחים למנוחה של כמה דקות.
  3. מניחים בתבנית פאי 24 דופן 4 ס"מ, מפזרים ומהדקים לתחתית והדפנות, להקפיד על הידוק לפינות. מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
  4. אופים ב-180 מעלות כ-25 דקות. בודקים לקראת סוף האפיה אם התחתית תפחה, מוציאים ומכים את התבנית על השייש ומחזירים לתנור.

למלית:
4 ביצים L
100 גר' סוכר (תלוי בחמיצות הלאבנה)
1/8 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
500 גר' לאבנה
 
  1. מערבבים את החומרים לפי סדר ההופעה.
  2. יוצקים על התחתית האפויה ואופים ב-150 מעלות כ-15-20 דקות, המלית רוטטת מעט.
  3. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'יפהפה'
יפהפה
31/05/2019 | 10:22
30
לצפיה ב-'אפשר בבקשה הערכה למספר הפיתות (הרגילות) שמתקבל מהכמות שציינת'
אפשר בבקשה הערכה למספר הפיתות (הרגילות) שמתקבל מהכמות שציינת
31/05/2019 | 20:57
2
22
לצפיה ב-'16קטנות (50 גר') או 8 גדולות (100 גר')'
16קטנות (50 גר') או 8 גדולות (100 גר')
31/05/2019 | 22:15
1
28
לצפיה ב-'הרבה תודה'
הרבה תודה
02/06/2019 | 22:34
35
לצפיה ב-'לרייר על המקלדת'
לרייר על המקלדת
31/05/2019 | 13:49
1
56
לצפיה ב-''
31/05/2019 | 17:26
11
לצפיה ב-'מעולה! '
מעולה!
31/05/2019 | 21:37
35
גם על יתר המתכונים כמובן.
שבת שלום!
מתכונים >>
לצפיה ב-'יופי של תוצרים, על המתכונים'
יופי של תוצרים, על המתכונים
02/06/2019 | 02:33
15
לצפיה ב-'וואווווו'
וואווווו
06/06/2019 | 10:33
9
לצפיה ב-'מאכל פשוט, מנחם ומענג'
מאכל פשוט, מנחם ומענג
08/06/2019 | 16:28
1
42
המשפחה התמוגגו, לא מצאו מילים לשבח...
תודה רבה, עוד מנה קבוע לארוח.
 
הכנתי מנה כפולה ממה שרשמת, טיגנתי פרוסות תפו"א ובצל בשמן עמוק ואז ערבבתי ובתבנית אלו'  לתנור!
יצא מדהים!
תודה רבה!
מתכונים >>
לצפיה ב-'שמח '
שמח
08/06/2019 | 17:46
5

הודעות אחרונות

12:38 | 02.07.19 yair_bar
08:04 | 02.07.19 שרון א77
18:03 | 29.06.19 TCHM
09:11 | 28.06.19 שרון א77
14:07 | 27.06.19 תָּמִיר
21:10 | 26.06.19 נטעליג
17:47 | 22.06.19 יהלי 14

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ