עוגת שמנת חמוצה עם פירורים

חנהפ

Active member
עוגת שמנת חמוצה עם פירורים

מתכון ותיק של עוגה מצוינת
שיניתי קצת את הבצק, כך שיהיה פחות דביק ויותר פריך


3 כוסות קמח
1/2 שקית א. אפיה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
כף תמצית וניל
200 גר' חמאה


- להכניס את כל החמרים לקערה לפזר מעל 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות וללוש בצק אחיד,
היות ואפיתי בתבנית תנור גדולה
הגדלתי גם את כמות הקרם
200 גרם חמאה לא מלוחה רכה מאוד
1/4 1 כוסות סוכר
כף תמצית וניל
6 גביעי שמנת חמוצה של פעם ורק היא, היא פשוט יציבה יותר.
פה

 

TCHMאבי

New member
נראה יפה אבל 400 גר' חמאה בעוגת גבינה?

וזה עוד בלי לקחת בחשבון את השומן ב-6 שמנת של פעם 27%.
ובנוסף עוד 400 גר' סוכר?
רחמנות חנה.
 

raya

Well-known member
מכירה את העוגה הזו, שהיתה בזמנו "להיט".
אישי הביא את המתכון כשהיה בשירות מילואים, ומאז אני מכינה מדי פעם.
לא עם כמות גדולה כל כך של חמאה .
נעים להיזכר.
 

חביף11

New member
בחיי, המזל שלי שאני לא ממש חובב עוגות

ובכלל ה"סטיה" שלי היא לכיוון המתובל והפיקנטי [ לא החריף שהפך ל"בוןטון" ], אם כי גם באוכל מתובל יש סוכר, בין אם זה סוכר לאיזון טעמים ובין אם סוכרים מרכיבים אחרים של המזון, ואני , אללה יסעדני [ אבל אם לא אעזור לעצמי, מי לי בכלל ] סוכרתי , וחתיכת עוגה כזו מקפיצה לי את ערכי הסוכר.
אז בשיקולי בעד נגד, כנראה לא אוכל רק תבונן, אריח ואעריץ , אם כי בענייני יצר אחרים לא אעמוד מהצד.
 
למעלה