הפעלת שמרים

davesh

New member
הפעלת שמרים

קניתי שמרים טריים לצורך הכנת בצק לפיצה.
הכסתי רבע קוביה לקערה עם קצת מים פושרים וסוכר.
המסתי את הקוביה במים, אך גם לאחר חצי שעה השמרים לא ביעבועו.
אני רגיל משמרים יבשים שהעסק מתחיל לתסוס אחרי כמה דקות.
האם הבעיה בשמרים?
 

raya

Well-known member
לפי התיאור שלך - כנראה שהבעיה
בשמרים.
מצד שני - רבע קוביה זו כמות קטנה יחסית.
אני הכנתי היום פיצה, כרגיל עם שמרים יבשים, והבצק היה מצוין.
רעיה
 

פוקסי99

New member
אני מכין בצק לפיצה כך

אני יודע שהמקצועים לא יסכימו איתי
אני מוסיף כף וחצי שמרים יבשים לקילו קמח .2 כפות סוכר וכשניים וחצי כוסות מים חמימים. מים חמימים אצלי אלו המים החמים ביותר שאני יכול לטבול את האצבע.
מפעיל את המיקסר ותוך הלישה הראשונית מוסיף מלח . לאחר כדקה בודק את הבצק ומוסיף מים או קמח עד קבלת בצק גמיש אבל מעט דביק לאחר לישה של כ7 דקות .מפזר קמח על משטח השיש ולש את הבצק בידיים עד קבלת בצק גמיש .עושה מהבצק כדור ונותן לתפוח בין חצי שעה ל3/4 .
לדעתי תמיד מצליח
מאותו הבצק אני מכין פיתות אבל אחר רידוד הבצק לפיתה נותן עוד כ1/4 שעה להתפחה נוספת .התנור על 250 מעלות מכניס את התבנית עם 5 פיתות בשליש העליון של התנור לאחר כדקה הפיתותתופחות ניתן להמשיך עוד כ2 דקות מי שאוהב פיתה שחומה עם מעטה חיצוני קשיך יותר יוסיף עוד 2 דקות







 

davesh

New member
במתכון שאני השתמשתי בו על גבי האריזה של קמח מיוחד לפיצה

השתמשו בחצי כף שמרים, וגם בשמן זית.
 

raya

Well-known member
קמח מיוחד לפיצה - נראה לי כתרגיל שיווקי
אני משתמשת בקמח רגיל (לפעמים מוסיפה קמח מלא/שיפון - מה שיש).
על כ-350-450 גרם קמח , כפית מידה של מטרנה=11 גרם שמרים יבשים.
מים חמימים לפי הצורך ובדרך כלל מוסיפה שמן זית (לא כמות מדודה).
רעיה
 

yair_bar

New member
מנהל
לא בטוח שזה שיווקי כמו נסיון להגדיל רווחים

קמח לבן הוא במחיר מסובסד והמיוחדים לא.
&nbsp
אבל עדיין לכל אחד מהקמחים יש הרכב פרוטאין שונה, יכולת ספיחת מים שונה ועובי אחר של גריסת החיטה.
&nbsp
לכל אלה משמעויות בתוצאה הסופית
 

yair_bar

New member
מנהל
דווקא בבצק של פיצה (במיוחד מקמח לפיצה) לא שמים שמ"ז

4 מרכיבים - קמח, שמרים, מלח ומים
 

davesh

New member
זה לא מה שכתוב במתכון על גבי האריזה ...

וזה עוד מתכון של ארז קומרובסקי.
 

yair_bar

New member
מנהל
זה לא משנה מה כתוב על האריזה

פיצה נפוליטנית עושים ממרכיבים מאד ברורים.
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
בכל מתכון כל אחד יכול לשים מה שהוא רוצה

פיצה נפוליטנית זה סימן רשום והמרכיבים קבועים - קמח, שמרים, מלח ומים.
&nbsp
&nbsp
 

dani666

New member
מי דיבר על נפוליטנית (פרט לך)? מעבר לכך, אתה בטוח ש...

... "פיצה נפוליטנית" היא "סימן רשום" ?
 

dani666

New member
לא. לפחות אל תגלה בורותך ברבים

מציע לך לחפש וגם לקרוא לפני שאתה שולח אחרים. הם, כמוני, עלולים לחפש ולקרוא.
 

yair_bar

New member
מנהל
בשביל מה ההתחכמות?

לא דיברו על פיצה על פיתה ולא דיברו על פיצה על פירורי כרובית
&nbsp
קמח לפיצה מיועד לפיצה נפוליטינית.
&nbsp
לפיצות דקות עם קראסט משתמשים בקמח חזק יותר כמו קמח ללחם (או לפעמים משלבים עם קמח רגיל).
&nbsp
ולפוקאצ'ות משתמשים בשמן זית אבל זה נותן מרקם אחר של בצק ויש לכך בארץ קמח ייעודי (אני לא בטוח מה ההבדל בינו לבין קמחים אחרים כי אני לא מכין פוקאצ'ות ולא התעמקתי, אבל יש קמח לפיצה וקמח לפוקאצ'ה בוודאות כי עמדתי מול מדף הקמחים שלשום בסופר)
&nbsp
&nbsp
 

פוקסי99

New member
מניסיון שלי

ראשית אני משתמש בקמח רגיל .
.שמתי לב שבין הקמחים של טחנות שונות יש הבדל
ולכן אני משתמש תמיד בקמח של טחנה מסוימת וכך אני מקבל אחידות במרקם הבצק
 
למעלה