החלטתי להכין כופתאות ממולאות

חביף11

New member
החלטתי להכין כופתאות ממולאות

לבשלן בסיר עם ציר, שבו אח"כ אבשל ירקות כ- כרוב, בצל, סלרי ושום, כמובן.
לא פתחתי מתכון להכנת בצק - פשוט "זרמתי" אינטואיטיבית [ אתמול צפיתי בתוכנית MKR האוסטרלית, שם זוג הכין כך אוכל והביקורת שקיבל לימדה אותי, תמיד לנסות על עצמי, ואין אסון במציאת מתכונים..
] - מתכון ודרך הכנה
כוס קמח לבן
כפית שמרים יבשים [ עוד לא הפנמתי שכדאי שאעיר את השמרים בקערית עם מים פושרים ומעט סוכר ]
1 ביצה
קורט מלח
לשתי את הבצק, בקערה ואח"כ על שולחן העובדה. נתתי לו לתפוח בקערה, לאחר שציפיתי אותו במעט שמן. תפיחה היתה מינימלית.
את הבשר, המילוי, הכנתי מראש, עם עשבי התיבול. רידדתי את הבצק. בהתחלה חשבתי להכין כמו רביולי, אבל יצאה צורה מוזרה, אז החלטתי לעשות כמו הסינים.. יצא נורא ויזואלית, טעים [ לאחר מעשה, לא ערבבתי טוב את הבשר, היו חלקים מלוחים יותר מאחרים, הכוסברה היתה ממש לא במקום, אצלנו תמיד העדיפו פטרוזיליה ] בדר"כ.
מהי הצעתכם לשיפור בצק הכופתאות?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
למה אתה חושב שאתה צריך להפעיל את השמרים ?

&nbsp
בשמרים טריים ככל שעובר הזמן החיות שלהם יורדת ונהוג "להפעיל" אותם כדי לוודא שהם בתוקף ולא נצטרך לזרוק את כל העיסה במידה ולא.
&nbsp
לגבי שמרים יבשים כברירת מחדל אין צורך להפעיל אותם אלא אם כן יש חשש לתקינותם בגלל אכסון לקוי או במקרה ונסיונות קודמים לעבוד איתם לא צלחו.
&nbsp
ישנם מתכונים שדורשים להתסיס את השמרים מראש על מנת לקבל תפיחה חזקה יותר אבל זה היוצא מהכלל.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לגבי השאר לא מכיר את המתכון

&nbsp
אם טעים לך אז זה בסדר.
&nbsp
לגבי הבצק אתה שואל על שיפור אבל לא מציין מה לא מוצא חן בעיניך. כך בחשבון שתכונה שאצל אחד היא חסרון יכולה להיות יתרון אצל מישהו אחר.
 
למעלה