כבד בקר

חביף11

New member
כבד בקר

בדרך לעבודה סיפרתי לעמיתה על שתי פרוסות כבד בקר שקיבלתי בארוחת "על האש" . נזכרתי בטעם המופלא, ובאותה מסעדה שהיתה לפני עשרות שנים במפגש אלנבי-שדרות רוטשילד [ לדעתי יש שם מאפייה עכשיו] שם מכרו שניצל כבד.
החברה אמרה שכבד אוכלים מקסימום פעם בחצי שנה, כי זה פח הזבל של הגוף, חוץ מבעיית כמויות הכולסטרול שלו.
הכצעקתה?
 

raya

Well-known member
לדעתי האישית - תלוי בעיני המתבונן.
לא חושבת שזה "אסון" לאכול כבד.
ביום העצמאות אכלנו כבד עוף "על האש" והיה טעים מאוד.
מדי פעם אוכלים כבד עוף - ונהנים.
לא מתייחסת לכבד כאל פח הזבל של הגוף.
רעיה
נ.ב. "התחדשת" בניקים חדשים ומדי פעם אני רואה גם את הניק המקורי.
 

חביף11

New member
"התחדשתי" בשל בעיות עם תפוז

אבל לשמחת לב כולנו, בינתיים הכל הסתדר
 
כבד

כבד אווז נחשב למעדן ומחירו בהתאם. Foie gras
https://he.wikipedia.org/wiki/כבד_אווז
לא חוקי לגדל בארץ. ברם צרפת היא יצרנית מס. 1 והונגריה אחריהם. בכל ביקור שם, יוצא לי לטעום מהמעדן.
הדבר הבא, זה כבד עוף. לצערי העוף מקבל יותר אנטיביוטיקה מהסועד בחייו, לכן חלקו מצוי בכבד. במדינות צפון אמריקה קשה בכלל להשיג אברי פנים לעוף. זורקים אותו למזון לבעלי חיים. זה נחשב כלא ראוי ואין לו כמעט ביקוש.
מעדן בטיב טעם הוא ממרח כבד (עשוי מכבד חזיר ועוף). שווה לנסות למי שאינו שומר כשרות.
כבד בקר הוא מהקשים והמורכבים לריכוך. לא מבין את ההתלהבות ממנו. מסופק אם הייתי מנסה בכלל (להכין לבד).
 

מיקהפ

New member
להזכירכם, פעם יצאנו כבד אווז לצרפת.

היום, עד שישונה גם שם החוק, המעדן מוגש כמעט בכל מסעדה, בדורדון רואים חוות גידול ומכירה,
לפני כ-20 שנה, נדמה לי שבנסיעה הראשונה לדורדון, בדקתי, אין לי מושג למה ולא הולכת לחפש היום, אבל ייצרנו כמות גדולה מאשר בצרפת ויצאנו לשם.
לא יכולה להגיד מילה טובה על שיטות הגידול וההאבסה, אבל פוא גרה, נפלא.
 
Libamáj

פחות מכיר את הפן הצרפתי שלו (Foie gras), מכיר יותר את הפן ההונגרי שלו: Libamáj
החל מנתח של כבד בעובי סנטימטר, מעל להמבורגר: https://www.lucky7burgers.com/menu
ראה Hungarian Burger ב-16 יורו (4,500 פורינט) או 56 ש"ח.
(לא כמו ביומנגוס שהוא נטחן עם הבשר, ולך תדע כמה בכלל יש שם והאם זה אכן כבד אווז...), ועד למנות שונות שלו, במסעדות משלין ומטה. אחד החביבים עלי, זה סטיק רוסיני, שמגיע עם נתח פילה עשוי כגליל עבה ומתחתיו או מעליו פרוסת כבד אווז.
דודתי ז"ל, שגרה בפרנקפורט, הכירה טבח הונגרי שהיה שולח לה ע"י שליח מבודפשט כבדי אווז והיא היתה מכינה אותם: משרה לילה בחלב! ולמחרת מכניסה לתנור, עם שומן אווז. אח"כ למקרר. הינו פורסים מזה נתחים דקים, מורחים על לחם מהשומן, מלח ופפריקה, ומעל את הכבד. מעדן.
בנוסף, היו שולחים גם נקנקי PICK (בארץ הוא מכונה הרץ) שאותו ניתן לרכוש בכל מעדניה, כולל בדיוטי של שדה התעופה במחירים דומים.
בשל צער בעלי חיים, יצא חוק בארץ שנועד להפסיק את ההשתוללות של ישראלים בחמדנות לרווח קל ומהיר. לשמחתי זה די נעלם פה. אצל רקת אווזי עדין אפשר לקבל שיפודי כבד אווז...
 

yair_bar

New member
מנהל
החוק ששונה הוא לא על הגשה במסעדות אלא על הפיטום

אכן היינו לזכרוני היצואנים מס' 1 בעולם
&nbsp
&nbsp
 

שרון א77

New member
בנושא צליית כבד ותרומתו לבריאות :

הכבד ידוע שהוא משמש בגוף כמסננת לכול הפסולת שאיננה ראויה להיספג בגוף,
כלומר הוא הספוג -של כול הפסולת והחיידקים ושאר המזהמים האחרים,
ומהסיבה הזו הוא לא מומלץ לאכילה לכול מי שרוצה לשמור על בריאותו.
 
למעלה