קמח שקדים לנמנעים מקמח רגיל

פוקסי99

New member
קמח שקדים לנמנעים מקמח רגיל

רכשתי מתוך סקרנות קמח שקדים
הכנתי דייסה לדעתי יצא נהדר
הכנתי פנקייק גם יצא נהדר
אני עומד לאפות לחם מקמח שקדים וטחינה גולמית מעניין איך יצא
הבעיה הגדולה :המחיר! כ100 שקל לק"ג
 

TCHMאבי

New member
אפשר לרכוש גם בסביבות 45 ש"ח תלוי מי הלקוח.

קמח שקדים אינו תחליף מושלם לקמח רגיל כלומר לא 1:1.
ניתן גם לטחון לבד אבל החיסכון אינו גדול.
 

פוקסי99

New member
מטחנת קפה

יש לי מטחנת קפה מעולה .אני מתכוון להכניס את השקדים לתנור בחום של 120 מעלות לשעה כדי שיתיבשו ואז לטחון
 

TCHMאבי

New member
אם יורשה לי שיח...

יש לך נינג'ה שהוא מכשיר מעולה, תטחן איתו אבל שים לב....
  • לא לטחון יותר מ-2 כוסות שקדים מולבנים כי בכמות גדולה יותר הם יפרישו שמן.
  • במקרה של מולבנים לחלוט את השקדים במים רותחים 10 דקות ולהסיר את הקליפה, לייבש היטב רצוי בתנור בטמפרורה נמוכה(80).
  • לטחון בשלבים, טחינה של 20-30 שניות, ניפוי במסננת דקה ואת החלקיקים הגסים להחזיר ולטחון שוב.
  • אם טוחנים יותר מהכמות הדרושה להעביר לצנצנת ולשמור במקרר.
עד כאן
 

פוקסי99

New member
לא אין לי נינג'ה

יש לי מטחנת קפה אשר קניתי לפני מספר שנים בנויה מכוס נפרדת מהמנוע וניתנת לשטיפה במדיח.
אני טוחן איתה הכל כולל פלפל יבש חריף .פלפל יבש לפפריקה פלפל שחור שלם גם לגרוס וגם לטחון.
לא ניסיתי לטחון שקדים אנסה בקרוב
 
למעלה