מה הכי מומלץ להוסיף לירקות בתנור עם עוף?

Sami144

New member
מה הכי מומלץ להוסיף לירקות בתנור עם עוף?

אני מוסיף שוקיים ומקבל ירקות שוחים בשומן. שם פרגיות ואז הירקות שוחים במים. אין דרך להימלט מזה? חובה בנפרד?
 

TCHM

New member
אין לי מושג מה אתה עושה כי כלום לא צריך לשחות בשומן או במים

לא מכינים בנפרד אלא אם יש סיבה מיוחדת והיא לא זאת שציינת.
אפילו אם הירקות או חלקי העוף היו קפואים, בתנור הם מפשירים
והמים מתאדים, רק זמן הצלייה מתארך.
בשוקיים אין כמעט שומן, גם לא בפרגיות, הירקות מפרישים מעט
מים שמתאדים מהר בתנור.
אין לי מושג על מה אתה מדבר כי זה נחשב לבישול קל ובסיסי.
 

חנהפ

Active member
הנה מתכון לדוגמא

עוף וירקות בתנור

רכיבים:
4 כרעיים מחולקים
מרינדה:
2 כפות דבש
2 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1/3 כף פפריקה מעושנת
כפית שום כתוש
מלח, פלפל שחור
2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות
3-4 תפו"א חתוכים
2-3 בטטות פרוסות
אופן ההכנה:
להכין את המרינדה ולערבב עם נתחי העוף -את זה אני עושה ערב קודם.
להניח בתבנית חסינת אש את הירקות, לתבל במלח,פפריקה,אבקת שום ומעט מים ולערבב
כך שכל החתיכות יהיו מכוסות בתבלינים
להניח מעל את נתחי העוף כשהעור כלפי מטה
לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות
להפוך
להמשיך באפיה עוד כחצי שעה
 

TCHM

New member
כך בדיוק, פשוט ולענין.

 

Sami144

New member
נשמע טוב ואכן אנסה. אבל במרינדה יום? כל הרעיון ארוחה מהירה

אגב - אחרי שקונים חלקים מהקצביה צריך לשטוף במים זורמים או שאין צורך?
 

חנהפ

Active member
המינימום לשטוף במי ברז

אני שופכת על נתחי העוף מים רותחים, ולבסוף בעזרת ברנר קטן שורפת השערות/נוצות שנותרו על העור.

המרינדה נותנת טעם, אפשר שעה ואפשר יותר
 

Sami144

New member
אז זה בסדר אם מעבירים מהקופסת קלקר ישר לתבנית?

 

Maldini Girl

New member
כן.

ככה אני עושה. כפי שכתוב בכתבה, בישול נכון של עוף (בנוזל או בתנור) יהרוג את החיידקים שיש.
 

חנהפ

Active member
רק לי המחשבה על אופן הכנה כזה עושה כאב בטן?

ביותר מתוכנית אחת בטלויזיה הראו מה העוף עובר עד שהוא מגיע למרכול, אז תודה, לא בא לי את כל זה על הצלחת שלי .אני אמשיך לשפוך מים רותחים על העוף לפני הבישול ולשטוף היטב במים.
 

Maldini Girl

New member
את מוזמנת לעשות מה שאת רוצה ולהתעלם מהמלצות של קופות חולים

ואני לא אומרת את זה בעוקצנות. זכותך לעשות מה שאת רוצה, עם זאת, רצוי לדעת שמומלץ לעשות אחרת. החום בו העוף מתבשל בין כה וכה הורג את כל החיידקים שיש שם.
 

חנהפ

Active member
את זה אני מבינה, רק שלא נח לי לחשוב

על הדרך שהעוף עשה עד שהגיע אלי למטבח ולא לטרוח לשטוף אותו "מאבק הדרך".
 
למעלה