בשר הבקר המומלץ (הטעים ביותר) לגולאש הונגרי?

תָּמִיר

New member
בשר הבקר המומלץ (הטעים ביותר) לגולאש הונגרי?

הכנתי גולאש לפי המתכון של טום פרנץ' (מאסטר שף).
בבחירת הבשר, הוא רושם: 750 גרם בשר בקר - קוביות 3 ס"מ של שריר אחורי או כתף, או צ'ך או נתח אחר לבישול ארוך ברוטב.

אז לקחתי מהקצב צ'ך והתוצאה.. לא אגיד שלא טעים, אבל זה לא הטעם האופייני שאני זוכר מגולאש מבית סבתא..

האם סוג הבשר "אשם"?
האם יש סוג בשר אחר שיותר מוצלח לגולאש הזה?
האם בשר חזיר מעושן יותר מומלץ?

תָּמִיר
 

TCHM

New member
ככה...

אונטריב
צוואר
שריר
שפונדרה
כל נתח שמכיל מעט/יותר שומן ו/או שכבת ג'לטין
בשר חזיר (כל חלק) אינו מתאים במנה זאת. הוא
מכיל אמנם הרבה שומן אשר מופרש לתבשיל אבל
הבשר עצמו נוטה להתייבש.
 
כל בשר שריר יתאים

לגבי המתכון של הסבתא, לך למתכון שלה ולא ל-טום פרנץ'.
הבשר זקוק לבישול ארוך. שים לב שחלק מהירקות בזמן הזה מתפרקים. אז יש להוסיף אותם מאוחר יותר (תפ"א למשל).
בהצלחה
 

TCHM

New member
כל נתח בשר הוא שריר אבל לא כל נתח מתאים לגולש

 
למעלה