אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי

אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי

אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי, אבל בבקשה בבקשה בבקשה: רק ממי שבמו ידיהם הכינו את הפלאפל הזה מאלף ועד תו וזכו בתשואות.
לא ממישהו ששמע מסבתא שלו וכאלה או שהעתיק מתכון מהרשת וטרם ניסה אותו. בבקשה בבקשה והמון תודה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מי אמר אני ולא קיבל ?

מתכון שקיבלתי בעבר ועשיתי אותו מספר פעמים בהצלחה.

העיסה נשמרת מצויין בהקפאה ותמיד יש לי כמה מנות במקפיא לשליפה בעת צורך. אם העיסה לאחר ההפשרה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח חומוס.

המתכון:
1 כוס חומוס יבש
1 בצל קטן
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
1 כף כמון
1 כף מלח
3-4 שיני שום
3-4 כפות מים
חצי כוס קמח חומוס

להשרות את החומוס במים ללילה.
במעבד מזון לטחון הכל פרט לקמח חומוס.
את קמח החומוס מתחילים להוסיף אחרי שהתערובת טחונה ואם צריך מוסיפים עוד קצת.
התערובת לא אמורה להיות קשה ולא רכה מידי. אם הקציצה מתפרקת בטיגון להוסיף עוד קמח חומוס.
(מומלץ להתחיל בטיגון כדור אחד בלבד ולפי איך שהוא יוצא להוסיף או לא קמח חומוס).
לפני הטיגון להשהות את התערובת חצי שעה במקרר.

בהצלחה ובתיאבון.
 

פוקסי99

New member
הפלאפל שלי

אני דוגל בפשטות ולכן הפלאפל שלי בסיסי במספר קטן של מרכיבים
הפלאפל המקורי הוא הוא מפול
אחרי שהשרית פשוט תעשי חתך קטן עם סכים בראש הפול תלחצי חזק בצידו השני והוא ישלף מתוך הקליפה
התהליך הוא מהיר
ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף

פלאפל ירוקו פוקסי99 [מצורף קובץ jpg] ו 18:31 | 23/04/07


1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם אבל לא חם מדי להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציאי
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה
ראיתי בשידור בטלויזיה על מסעדה תמנית ושם הכינו פלאפל מלוביה יבשה .אכין בקרוב ואכתוב איך יצא



 
למעלה