אז החלטתי להכין אורז בסגנון פרסי

חביף1

New member
אז החלטתי להכין אורז בסגנון פרסי

כן, זה עם תפוחי אדמה.
השתמשתי באורז בסמטי. בהחלט הוספתי אפונה , כוס ושתי נקניקיות פרוסות ומטוגנות קלות.
האורז יצא אורירי ומשיי לגמרי.
הטעם פשוט נפלא.
ממליץ.
הכנת אורז פרסי, יש מתכון בכל מקום, אבל:
---------------------
השריית כוס אורז במים למשך חצי שעה
בישול האורז במים רותחים למשך 7.5 דקות
פיזור האורז בתחתית סיר בו יש מעט שמן כורכום
טיגון במשך 2 דקות
הוספת שמן ומים [ שלא יכסו את האורז
בישול 35 דקות על אש קטנה, מסיר מכוסה במגבת ובמכסה.
ביתר הרחבה
כוס אורז מושרה במים למשך חצי שעה
ממלאים סיר במים כמו לפסטה, כשהמים רותחים מוסיפים מלח [חצי כפית לכוס אורך] וכורכום [ יש הטוחנים טרי, אני הסתפקתי באבקת כורכום ] ושמן [ כף וחצי] - מוסיפים את האורז ומבשלים למשך 7.5 דקות
מוציאים את האורז ושוטפים אותו.
באותו הסיר, שמים שמן [ הפעם שמתי שמן זית ולא שמן קנולה, לקבל עוד טעם ] בכמות יפה [ חצי כוס - אבל שמתי רבע כוס] וכורכום [זה לפי המתכון] אני הוספתי פלפל שחור ואגוז מוסקט, מעט מלח, אבקת קארי אדומה. בישלתי את התערובת כשתי דקות והעברתי לכוס.
שמתי מעט מהשמן המתובל בתחתית הסיר, פיזרתי מעל תפוחי אדמה פרוסים דק, ועליהם שמתי את האורז, חצי מהכמות. פיזרתי את הנקניקיות המטוגנות, עליהן את האפונה, ופיזרתי מעליה את שארית האורז. הוספתי את שארית השמן מהצדדים [ לא על האורז] והוספתי מהצדדים חצי כוס מים. כיסיתי במגבת, כיסיתי במכסה, טגהתי בחום גבוה כשתי דקות, ואח"כ אש קטנה כחצי שעה עד 40 דקות.
תהנו, בעיקר שחקו עם המתכונים. מתכונים מדויקים באמת, רק בקונדיטוריה.
 
למעלה