בענייני קטניות

חביף1

New member
בענייני קטניות

האזוקי היפנית והלוביה.
שתיהן נחשבות כשעועית, אם כי האזוקי, לפי ויקי בולבלה במשך תקופה ארוכה עם הסויה, שאיננה שעועית.
מה הופך קטניה אחת לשעועית ושנייה לעדשים, אין לי מושג, אבל אמשיך בחקירותיי הויקיות, נראה
 

חביף1

New member
יותר לעומק

מש, אזוקי, לוביה אינם שעועית אלא שייכים למשפחת ה- VIGNA.
שעועית היא "פסוליה" בלשון אבי הטורקי הזקן, וכך נקרא הסוג הזה בלטינית.
שתי הקטניות שייכות לאותה משפחה ביולוגית גדולה, ההבדל הוא בסוג-
שעועית היא הסוג Phaseolus תת משפחה פרפרניים
אזוקי היא VIGNA - תת משפחה פרפרניים
לוביה היא לוביה [ סוג בפני עצמו] תת משפחה פרפרניים
מש היא הסוג לוביה תת משפחה פרפרניים
ההבדל בין שתי המשפחות נמצא כאן: ביוכימיה של הצמח, מבנה האבקה,ו - סגנון התנאי [ תנאי = אחד התוספות הקטנות, המזווגות, לעתים קרובות עלים, בבסיס של עלים בצמחים פורחים רבים.]
אז מתברר שלמרות הכל גם השעועית וגם המש, האזוקי והלוביה שייכים לאותה ממלכה, מערכה, סדרה, משפחה, תת משפחה ושונות רק בסוג.
אולי בגלל זה צריך להשרות את השעועית זמן רב יותר מאשר את ה- VIGNA, אבל כולן בסופו של יום קיטניות, וקיטניות כקיטניות "מתות" על כמון ורסק עגבניות

יוווווווווו
ותודה חמה חמה למיכאל לנג, שדחפני לעשות מחקר קטנצ'יק זה
 
למעלה