עוגיות ריפעת ל"כירסום"

searchanigma

New member
עוגיות ריפעת ל"כירסום"

שבת שלום לכלם
מחפש בנירות את אותן עוגיות "ריפעת" שאכלתי פעם כשביקרתי
עם חבר אצל משפחה מזרחית (שאני לא מכיר) במעלות ושתינו תה
עם העוגיות הנ"ל, שהיו קשות כמו "אבן" . ואני מבקש להדגיש שהאבן זו
לא מטפורה והן היו קשות באמת. וכמה שניסיתי לפי מתקונים ברשת ויש
אכן עשרות ומאות....... אף פעם לא הצלחתי להגיע למירקם הקשה
שצורך כירסום ולא נגיסה,
האם אפשרי, לחשוף את הסוד, ועל מה צריך להקפיד,
מודה מודה מודה
שבת שלום
 

raya

Well-known member
הכנתי אותן לפני כשעה, טעימות מאוד.
שילבתי 2 מתכונים.
½3 כוסות קמח - עיגלתי ל ½ ק"ג + 10 גרם אבקת אפיה.
½ כוס סוכר - שמתי כ-75 גרם.
1 ביצה
½ כוס שמן - שמתי כ-80 גרם
½ כוס מיץ תפוזים (במקום מים במתכון).
מעט מלח - שכחתי להוסיף.
שומשום קלוי בערך ½ כוס.
לערבב את כל החומרים לבצק, לרדד דק ככל האפשר, לחורר במזלג ולאפות על ניר אפיה .
180° עד להזהבה.
שמתי גם קליפת תפוז - מה שלא כתוב ב-2 המתכונים.
בהצלחה!
רעיה
 

raya

Well-known member
שמחה לקרוא. לא כתבתי קודם שהריח מהתנור נפלא!
נדמה לי שיש מתכונים שמוסיפים גם זרעי אניס, לי - לא מתאים.
 
למעלה