יש דבר כזה מרק שום?

חביף1

New member
תודה


זה עתה הכנתי חומוס ביתי ליומיים.
מצאתי מתכון ברשת של השף של אלבאבור.
יצא טעים, גם הצאצא ה- פודִי ואנין הטעם אישר.
לא צרפתי פטרוזיליה קצוצה. אישית אני נוהג ל"|נגב" עם בצל יבש חריף ומדמיע, מעל החומוס שמן זית ופלפלת חריפה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה כופר בעיקר

&nbsp
לפי הלכה פסוקהאת צלחת החומוס חייבים לעטר מלמעלה בפפריקה, שמן זית, מעט גרגרי חומוס לא טחונים ולסגור עם פטרוזיליה קצוצה.
&nbsp
&nbsp
כדאי שתעשה תשובה וישא"ק.
 

חנהפ

Active member
מרק שום

20 שיניים קצוץ להזהיב בשמן
1 בצל סגול קצוץ
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
3 כפות קמח מלח פלפל טימין קצת
פטרוזיליה לקישוט
1 ליטר ציר מרק עוף
כף יין לבן

מזהיבים את הבצל והשום על אש קטנה לאט לאט
מוסיפים את הקמח
מטגנים 2-3 דקות
מוסיפים את הנוזלים, תפו"א והתיבול
ומבשלים כ- 20 דקות
טוחנים את המרק
מתקנים תיבול

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נקרא טעים מאד (בעיקר למי שאוהב שום כמוני) אבל שאלה קטנה

&nbsp
לא ברורה כמות השום שכן אין לי מושג מה נחשב למשקל ממוצע של שן שום.
&nbsp
אשמח לקבל את הנתון הזה במשקל. כנ"ל לגבי תפוח האדמה.
 

חנהפ

Active member
היות ולא שקלתי , לא אוכל לספק הנתון כרגע

אבל במרק כמו במרק, זה לא מדע מדוייק.
יכולה רק לדווח כי אני אוהבת שום ועל כן בחרתי בשיני שום שמנמנות, תפו"א לעומת זאת - פחות אז גודל ממש בינוני
 

milch

New member
מרק שום הונגרי של "אם החיטה"

מרק שום הונגרי
יש אפשרות למרק חלבי בתוספת חלב או שמנת חמוצה (או גם וגם), ויש גם אפשרות למרק פרווה על בסיס ציר ירקות או ציר עוף (אפשר כמובן מאבקת מרק), בכל מקרה אחד מהמרקים ה"עניים" במצרכים אך עשירים בטעם.

המצרכים:
2 ראשי שום קלופים וכתושים דק.
3 כפות שמן צמחי (או חמאה אם מעדיפים).
2 כפות קמח
1/2 1 ליטר ציר ירקות או עוף. (אפשר להחליף את מחציתו בחלב אם רוצים).
מלח ופלפל לפי הטעם.
אגוז מוסקט מגורר (אופציונאלי).
פטרוזיליה קצוצה דק לעיטור (אופציונאלי).
יש המוסיפים למשוואה גם בצל אחד קצוץ דק בשלב הכנת הרביכה.

להגשה:
קוביות לחם (עדיף לא טרי), קלויות בתנור עד פריכות.

ההכנה:
בסיר בינוני למזוג את השמן ולפזר מעליו את הקמח ותוך ערבוב מתמיד להכין רביכה בהירה. להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן תוך ערבוב עד שהגוון הופך לחום בהיר מאוד וניחוח השום משתחרר. למזוג בזרם איטי את הנוזל לרביכה ולבחוש כל הזמן לוודא שאין גושים ורק אז להמשיך למזוג את הנוזל. לתבל לפי הטעם האישי במלח ופלפל. להביא לרתיחה ולבשל כ 10 דקות בבעבוע עדין. לבחוש מדי פעם על מנת לוודא שהתחתית לא נחרכת.
להגיש עם קוביות לחם קלוי. (קרוטונים).
לשדרוג אפשר לגרר מעט גבינה מעל. לאפות בתנור ראש שום ולמרוח את השום האפוי על טוסטונים כתוספת פיקנטית,
לא לבנות על לילה רומנטי אחרי האכילה....
 

חביף1

New member
חנה פ - לא צילמתי

יצא מרק נהד, בלשון המעטה.
לטעמי שמתי יותר מדיי קמח, יין שמתי "לפי העין" וטיגנתי הבצל והשום בחמאה ובשמן זית.
הכנתי כמות קטנה, לי ולבת זוגי, היא תצטרך להסתפק בחצי הצלחת/המנה שנשארה, לא עמדתי בפיתוי.

 
למעלה