האם "מקובל" להכין חמין שיש בו גם בשר וגם עוף שלם? תודה

  • פותח הנושא raya
  • פורסם בתאריך

raya

Well-known member
האם "מקובל" להכין חמין שיש בו גם בשר וגם עוף שלם? תודה
 

TCHM

New member
לא ענין של מקובל אבל בהחלט אפשר, חמין "מקבל" הכל.
 

raya

Well-known member
המקובל היה במרכאות.....
אפשיר את העוף והבשר ואקווה לטוב.
 

raya

Well-known member
החמין יצא מעולה, כולל העוף כמובן.
 

מאיר481

New member
ערב טוב רעיה
נכון אפשר אבל אספר לך שזנ היה החמין
בילדות גברנו במושב התגנגולים גדלו חופשי .
הינו תופסים אחד והולכים לשחטת אחר כך מורטים את הנוצות.
לאחר המריטה הינו לוקחים מעט ניר עיתון או ענפים ומדליקים ,הינו תופסים את הראש וברגלים וקצת בגובה צסוביבים את העוף כדי שכל העקבות של הנוצות ישחורו,
ואז שטופים את העוף היטב אחר כך בסבלנות הינו ממשכים להוריד את העקבעות של הנוצות.
אמי זל היתה מנקה את העוף כלומר מוציאה כל הקרביים כך שנשאר רק בבשר והעצמות
היתה חותכת את החזה כלומר את העור .
היתה מכינה מילת של אורז (לא בשל) חלקי חזה ,בצל ,רסק עגבניות ,מסיפה הל כתוש ושאר התבלנים וממלא את העוף (לא עד הסוף) בעזרת חוט ומחט היתה תופרת את העוף כך שלא יברח המילים ,
לוקחת סיר ושמה שמן ומטגנות את העף מכל הצדדים עד שהיה זהוב
בסיר די גדול שמה מעט אורז ומעל מניחיה את העוף ומכסה עם אורז .
מוסיפה מים ומעבירה את הסיר לפתילה וככה עד הבוקר ,צריך לבדוק את הסיר,
כאשר אבא חוזר מבית הכנסת היתה מגישה את החמין ועלה הכותרת של החמין היה התחתית של החמין שהיה מבוקש .
סליחה כמובן שהיתה שמה מעל האורז ביצים פשוט מכסה את כל האורז.
יושבים וחוגגים יל החמין שלא היה נשאר פירור
מאיר כרמיאל
 

raya

Well-known member
ה"שאלה" שלי היתה בעיקר
איך ייצא חמין עם בשר עגל ועוף שלם.
כאמור - יצא נפלא.
ומה שאתה מתאר - זה לא טבית?
הכנתי פעם גם טבית, אישי מסתבר רגיש לקטניות, אז בטבית אין קטניות.
החלפת שם משתמש, אבל הבנתי שזה אתה.
רעיה
 
למעלה