חמאה קרה או רכה בעוגיות

Zohar 01

New member
חמאה קרה או רכה בעוגיות

היי לכולם. אני יודעת שבחלק מהעוגיות משתמשים בשיטה של קמח+חמאה קרה חתוכה לקוביות ובהמשך שאר המצרכים, ובאחרות מקרימים חמאה רכה עם סוכר ובהמשך מוסיפים את השאר ואת הקמח בסוף. השאלה שלי היא מה בעצם ההבדל שנוצר במרקם העוגיות בין האפשרות הראשונה לשנייה, אם בכלל יש הבדל, ובאילו סוגים של עוגיות (למשל, ברולדות ממולאות בממרח כלשהו) עדיף להשתמש בשיטה אחת לעומת האחרת. תודה מראש.
 

חביף1

New member
פישלתי לגמרי

העודיות אצלי לפחות לא ממש התרוממו כמו שצריך.
אני גם מכין עוגות שמרים, רק עם חמאה קרה, ולא הבצק נורא דביק.
אבל בשוקולד-צ'יפס ההמלצה היא לרכך מעט את החמאה במיקרו.
 
למעלה