עוף בקארי - תבשיל קדרה

עוף בקארי - תבשיל קדרה

חומרי גלם:
כרעיים מפורקים ומנוקים כולל חיתוך העצם בשוק 3 ק"ג לפני ניקוי.
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות.
3 גזרים חתוכים גס
לפל אדום 1 ופלפל ירוק אחד חתוכים לריבועים בינוניים.
10 בצלצלי שלוט
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
משחת קארי ירוק: 2 כפות (לדעתי צריך יותר...)
כוס יין אדום
כף ג'ינגר מגורד
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ותבלין קארי (אבקה).
מעט שמן קנולה.

אופן הכנה:
בסיר הקדרה מחממים שמן ומטגנים להזהבה קלה את העוף. מוציאים ומניחים בצד.
מטגנים בשמן שנותר בסיר את הבצל, מוסיפים את הגזר והפלפלים.
מטגנים עד לריכוך הפלפלים מוסיפים את הבצלי שלוט, את משחת הקארי, ואת התבלינים.
מוסיפים את העוף, מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מהשפה של הסיר, את התפ"א, מפזרים מעל קצת פפריקה בשביל הצבע וסוגרים.
מכיניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מע' לשעה וחצי - שעתיים.

בתיאבון!
 

חביף1

New member
וואלה, אני מנסה, אבל שאלה -

בדר"כ בתבשילי קארי שאני רואה שמכינים בטלוויזיה הם מוסיפים יוגורט, האם היוגורט הכרח?
 
לדעתי לא, בטח לא במטבח כשר!

היוגורט בד"כ מגיע מהמטבח ההודי.
במטבח הסיני / אסיאתי מבוסס סיני, אין מוצרי חלב או חלב. הסינים לא נוגעים בזה.
ויש להם קארי! אז זה בטוח ללא יוגורט.
ניסיתי את המשחה של הקארי הירוק, בעצת החתן ולא אהבתי. כמעט ללא טעם, קצת חריף, ולא הניב את הטעמים העזים של קארי.
מעדיף את הרוטב קארי בבקבוק.
גם התבלין קארי בסופר ממדף התבלינים, על הפנים! לא יודע מה שמו בפנים, אבל זה לא כמו הקארי שקונים טרי בחוות התבלינים או על משקל.
 

חביף1

New member
ואיפה קונים?

גם אני קניתי את משחת הקארי בקוספאות הפלסטיק , כשהיא בתוך שקית ניילון. היא גם לא נשמרת טוב, בת זוגי מתלוננת על ריח רע שעולה ממנה.
קניתי קארי באבקה, אחת אדומה אחת צהובה אבל אני מתבל בה תבשילים שונים ולא מכין קארי.
אקח את ההצעה שלך בענין הקארי בבקבוק.
לא ראיתי קארי במשקל או שמעתי שמוכרים בחוות תבלינים [ האמת, גם על חוות תבלינים לא שמעתי].
 
ברשת סטופ מארקט יש

אני מניח שתמצא גם במקומות שיש מדף סיני כמו טיב טעם.
חוות התבלינים - בבית לחם הגלילית.
אך יש גם תבלינים במשקל ברשת לגעת באוכל וכמעט בכל סופור גדול (שופרסל, יוחננוף יינות ביתן וכו').
 

חביף1

New member


 
למעלה