עוף ביין וירקות שורש

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
עוף ביין וירקות שורש

עוף ביין וירקות שורש

4 כרעיים עוף
4 כפות שמן
4 בצל בינוני פרוס
30 גר' קוביות קטנות חזה אווז מעושן
8 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
1/8 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית טימין יבש
4 שורשי פטרוזיליה קטנים קלופים
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים
1/4 ראש סלרי קטן בקוביות קטנות
1 כף קמח
3 כוסות ציר עוף
2 כוסות יין אדום יבש

  1. מחממים את השמן בסיר כבד עם מכסה תואם, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים עד להשחמה קלה מכל הצדדים, מוציאים לצלחת.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל וקוביות חזה האווז ומטגנים עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את התבלינים וירקות השורש ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הציר והיין והעוף, מערבבים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית ומכסים.
  5. מבשלים כ-30 דקות או עד להתרככות העוף. אם יש צורך מוסיפים מים עד לגובה תכולת הסיר. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. ניתן ולהכין את התבשיל גם בתנור שחומם ל- 180מעלות, מכינים על הכיריים עד לשלב ההרתחה, מעבירים לתנור כשעה להשלמת הבישול.
  7. מוציאים את עלי הדפנה ומגישים.


 
למעלה