מישו יכול לתת מתכון לבניצת תרד בולגרית?

מישו יכול לתת מתכון לבניצת תרד בולגרית?

ברשת יש המון אבל מעדיף ממישו שניסה/תה ומנוסה
תודה
 

מיקהפ

New member
בבקשה ולבריאות, בניצה של אוליבר (רותי).

מירה היא חברתה שהביאה את המתכון אי אז בימי אורט העליזים.
כתוב שם שהמתכון נמצא גם ב"על השולחן", לא יודעת אם עדיין קיים, וכן, הכנתי ואהבתי, אם תרצה כולל צילומים, שלח לי כתובת דוא"ל לדף פה ל"עולם המשתמש".
חומרים:
3/4 כוס שמן או 200 גר' חמאה מומסת ( אני מסתפקת ב-100 גר')
15 דפי פילו או חבילה של עלי פילו, שחף
מלית:
4 ביצים שלמות
חצי ליטר יוגורט
1 קוביה גבינה בולגרית קשה ומפוררת , - בערך 300-400 גר'
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המלית מלבד הגבינה הבולגרית,
משמנים היטב תבנית אפייה, משאירים שני דפי פילו שלמים לכיסוי המאפה.
מניחים את העלה הראשון בתחתית תבנית משומנת ,
מניחים על העלה הראשון, דפי עלי פילו מקומטים – ( לתבנית שאני משתמשת 4 עלים)
יוצקים מעט מתערובת המלית , מטפטפים מעט חמאה, וגבינה מפוררת, ויוצרים
מספר שכבות, עד שדפי הפילו נגמרים, ( בערך 4 שכבות)
( הצילומים המצורפים מסברים את אופן ההכנה)
מניחים על המאפה את הדפים ששמרנו בצד, ומכסים את המאפה ,
מורחים בחלמון, אופים בתנור שחומם ל-200 מע' עד שהמאפה מזהיב,
מקור המתכון : אוליבר,
בתאבון!!!
יום נהדר
מירה
 

מיקהפ

New member
עכשיו ראיתי תרד, מצטערת,

לדעתי עושים כמו במתכון ומוסיפים תרד.
מצאתי מתכון, כולם בעצם וריאציות, בערך מה שיש בבית בולגרי בכפר, קצת מפה ומשם,
מציעה לשלב או ללכת לפי החוש, זו של אוליבר נהדרת, תוסיף לה תרד כמו באחרת.
[URL]https://taim7.strauss-group.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%93/[/URL]
 

raya

Well-known member
בניצה בולגרית.

בקישור - מתכון שאני מכינה, בדרך כלל עם גבינה, אבל יש בהמשך גם מלית תרד.
אנסה גם להעתיק את המתכון.
הקרדיט ל-1מדינת ישראל , מנהלת פורום בישול לילדים שכבר לא כל כך פעיל לצערי.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/744/171069857[/URL]
בניצה - מאפה גבינות בולגרי

קבלו מתכון למאפה פיצוץ אסלי בולגרי
את המחמאות תשמרו לעצמכם....


החומרים לבצק - לתבנית עגולה הכי גדולה חד פעמי

1/4 ק"ג קמח לבן רגיל - מנופה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים

אופן הכנת הבצק

להכניס את החומרים למיקסר וללוש כמה דקות על מהירות איטית עד שהחומר מתאסף ואחר"כ עוד כמה דקות על המהירות הגדולה ביותר.
להניח בצד מכוסה למנוחה כ- 1/2 שעה.

לאחר מנוחה של הבצק, לחלק ל-4-5 חלקים.
כל חלק פותחים על משטח מקומח - חייבים כל הזמן לדאוג לקמח את משטח העבודה בכדי שאפשר יהיה לפתוח בצק דק ככל האפשר (כמו נייר אפייה).
לשפוך מעל הבצק מעט שמן
ולהוסיף מעל את המלית.
לגלגל לרולדה ואחר"כ לחילזון.
לשפוך שמן (בערך 5 כפות) בתחתית התבנית
לשים את החילזון מעל השמן
להכין עוד רולדה ארוכה וללפף אותה מסביב לחילזון שבתבנית.
כך ממשיכים למלא את התבנית ברולדות מלופפות עד שהתבנית מתמלאה.
בסוף לשפוך מעל כל התבנית שמן.
לפזר שומשום וקצח
לאפות בחום בינוני עד להזהבה.



ניתן למלא גם במליות:

בשר

תרד ובולגרית

פטריות ובצל מטוגן

חצילים ובולגרית

-------------------------------------------------------------------------

מלית פטריות ובצל


לטגן המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בצלים (אני טיגנתי 5 גדולים לשתי פשטידות)
להוסיף 2 קופ' פטריות חתוכות ולהמשיך לטגן
לתבל במלח ופלפל שחור


================================
מלית תרד וגבינה


650 ג' תרד

2 ביצים

2 כפות גבינה צהובה מגוררת
3/4 קוביה בולגרית (או חב' גבינה טוב טעם + מעט מלח)


להכנת המלית

לשטוף היטב את התרד

לקצוץ את התרד,ולהעביר לסיר.

להוסיף מים עד חצי מגובה התרד,

לתבל במעט מלח.

להרתיח, להנמיך את הלהבה לנמוך ביותר , לכסות ולהמשיך בבישול בין 7-10 דקות.
לצנן את התרד, ולסחוט היטב ולשים בקערה

להוסיף לקערת התרד - קובית גבינה בולגרית מפוררת, כף גב"צ וביצה.

(במקום בולגרית ניתן להשתמש בגבינה טוב טעם + מעט מלח


לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב

======================================

החומרים למלית גבינה

1 קוביה גבינה בולגרית (אם אין אפשר עם גבינה טוב טעם ולהוסיף מלח)
2 ביצים
1 כף שמן
2 כפיות יוגורט

ניתן להוסיף מעל המלית מעט צ`ובריצ`ה / זעתר.

אופן הכנת המלית

בקערה לערבב את הביצים
להוסיף את הגבינה הבולגרית ולמעוך עם מזלג עד שאין גושים
להוסיף את היוגורט והשמן
לערבב את כל החומרים היטב
 

raya

Well-known member
כותבת המתכון בולגריה..והתמונה שצורפה שלי, מה שהכנתי
לא מזמן.
לא מתווכחת. הבאתי את המתכון כפי שגם אני מכינה אותו (הבצק כמובן).
לא משתמשת בבצק פילאס או פילו, מכינה כפי שכתוב.
 
למעלה